OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 22 říj 2017, 22:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017, 10:27 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1248
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 71 times
Jaká je rozumná hranice rozšiřování A500+ ?
Na A1200 nemám :D, tak bych chtěl oprášit aspň A500+

Čili jaký procesor má smysl, je k něčemu MMU, FPU ? Líbil by se mi MC68030FE33C.
Jaký bych tam měl dát Kikstart ?
Kolik paměti by stačilo ?
Jaké přidat rozhraní ? asi by mi stačil nějaký interní CF 2GB.
Všechno bych to chtěl mít uvnitř.

Pro inspiraci tu mám na opravu třeba Viper 520.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017, 11:28 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 871
Has thanked: 150 times
Been thanked: 103 times
Myslím, že pokud budeš chtít A500 s 68030, nějaký IDE řadič, přepínač Kickstartu, tak se cenově dostaneš vysoko
nad pořizovací cenu A1200.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017, 11:46 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1248
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 71 times
Nechci to lepit z hotovejch věcí, chci si to postavit :) Letování mě baví :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017, 12:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1063
Bydliště: Praha
Has thanked: 68 times
Been thanked: 139 times
Sel bych do TerribleFire 530, to resi vsecghny tvoje pozadavky:

https://github.com/terriblefire/tf530


FPU ma pouze vyjimecne vyuziti a MMU prakticky zadne, na 68030 jde lehce ozelet oboje. Kickstart urcite 3.1, verze 40.063, posledni pro 500/600/2000. S tou RAM to je obtizne rict. Paradoxne nejvice RAM potrebujes mozna na hry, respektive na jejich WHD verze, protoze se do RAM v lepsim pripade musi vejit i ty image her, coz neni uplne nutne. Ale kdyz si rozsiris CHIP na 2MB a jeste pridas dalsi 2MB na TerribleFire (nebo 4MB, ja uz nevim kolik tam presne je, ale vlastne malo, coz je mrzute), tak ti to bude stacit. ASi najdes situace kdy je potreba vic, ale nejsou uplne bezne.

Ja mam rozestavenou jinou turbinu z nejakeho projektu z a1k.org jeste z doby pred TerribleFire a kdyby TF530 byl drive, tak bych si asi vybral ten. Kdyby jsi nechal delat plosnaky, urcite si vezmu :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017, 13:06 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1248
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 71 times
Na TF530 jsem se díval, jede asi s původním 16-ti bitovým Kickstartem, jako paměti potřebuji uplatnit 55ns RAM a to posazení brouků na štorc se mi moc nelíbí, ale v podstatě to tak chci udělat.
Paměti podle toho, co se osadí, 2-8MB, mám 1MB brouky.
Procesor bych zkusil http://www.ebay.de/itm/1pcs-MC68030FE33 ... f#shpCntId , uvidíme co číňan pošle :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017, 13:19 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 151
Has thanked: 43 times
Been thanked: 2 times
Nazdar.Aj ja mam A500 ak by si siel do TF tak by som sa pridal...Resp. kde dostat TerribleFire blizko CZ/PL/DE? Je aj 4mb verzia?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017, 13:35 
Offline
Kecálek

Registrován: 21 říj 2013, 08:25
Příspěvky: 200
Has thanked: 68 times
Been thanked: 70 times
Kdyby ti jedna deska přebývala, rád se ji ujmu..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017, 14:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1063
Bydliště: Praha
Has thanked: 68 times
Been thanked: 139 times
tridé píše:
Nazdar.Aj ja mam A500 ak by si siel do TF tak by som sa pridal...Resp. kde dostat TerribleFire blizko CZ/PL/DE? Je aj 4mb verzia?


To nejde koupit, musis si to postavit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017, 14:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1558
Has thanked: 67 times
Been thanked: 103 times
Jestli se to TF530 vejde do 10x10 (podle DirtyPCB asi snad jo), tak bych do toho sel, u Elecrow delaji 10x10 za 10 EUR i s postovnym :) Aspon by me to prinutily vyhrabat ty dve nebo tri Amigy, ktere jsem pohrbil do nejake krabice ve sklepe :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 26 zář 2017, 14:25 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1248
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 71 times
Doda píše:
Ja mam rozestavenou jinou turbinu z nejakeho projektu z a1k.org jeste z doby pred TerribleFire ...

a1k tk-sram-ide 3.4 tu mám na osazení taky http://www.a1k.org/forum/showthread.php?t=50800

ps. v jaké verzi se dají otevřít ty Eagle soubory z projektu TF530 ? https://github.com/terriblefire/tf530
Fajn, už to jde, je to ve verzi 7.7 a neuměl jsem to z té stránky přímo otevřít.

100x100mm je základ :lol: https://www.seeedstudio.com/fusion_pcb.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 04 říj 2017, 09:25 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1558
Has thanked: 67 times
Been thanked: 103 times
Dodam, ze desky jsou na eBay: http://www.ebay.com/itm/Amiga-Atari-Ter ... 2067671899
(ne ode mne :) )

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 04 říj 2017, 13:38 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1248
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 71 times
Škoda jen, že to má paměti který nemám.
Je dobře, že to někdo ideově prošlápl, z Blizárdů se opisovat nedá, jelikož obsahy CPLD nemá ani původní výrobce.
Zrovna tu předělávám Bliz1260 z 40 na 60, ale to je jen tupé letování :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozšíření A500+
PříspěvekNapsal: 04 říj 2017, 14:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1479
Bydliště: Brno
Has thanked: 349 times
Been thanked: 98 times
danhard píše:
Zrovna tu předělávám Bliz1260 z 40 na 60, ale to je jen tupé letování :lol:
Mi o tom něco povídej, já když jsem přepisoval v rámci programování některé části kódu pouze do řekněme vhodnějšího stylu programování, který jsem se naučil, nudil jsem se úplně stejně :lol:

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz