OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 18.07.2024, 07:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 161 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 07.02.2022, 18:17 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2760
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 137 times
Been thanked: 271 times
danhard píše:
Doufám jen, že je tam ten CPLD naprogramovanej ?


Zeptam se prodejce a dam vedet.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II Ultimate cart, Commodore C128, Commodore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2, XBox ONE, Oric atmos, Enterprise 128, a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.02.2022, 19:33 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2760
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 137 times
Been thanked: 271 times
Jack_Free píše:
danhard píše:
Doufám jen, že je tam ten CPLD naprogramovanej ?


Zeptam se prodejce a dam vedet.


Takže dorazila odpověď, ptal jsem se, jaký je rozdíl mezi https://www.ebay.com/itm/403426546907?h ... SwPGhh7Vdm
a
https://www.ebay.com/itm/403335774562?h ... SwDNRg4yc~

Prodejce odepsal....

the first one you gave is ALL SMD (not programmed), the second is ready (programmed and tested under the system), the first cannot be programmed because there are no pins and GPIO installed (but our machine is used for this (in the link )
greetings
Zenek
https://drive.google.com/file/d/1aA_1b- ... sp=sharing

Takže netuším, jak složité to bude naprogramovat, ale obsah toho chipu asi dodá autor.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II Ultimate cart, Commodore C128, Commodore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2, XBox ONE, Oric atmos, Enterprise 128, a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.02.2022, 22:34 
Offline
Pan Generální

Registrován: 07.05.2014, 01:21
Příspěvky: 2654
Bydliště: Praha
Has thanked: 522 times
Been thanked: 631 times
Tady se CPLD programuje z maliny, takže úplně bez problémů.
Jinak obecně na Altery většinou stačí levná čínská kopie USB Blasteru - https://www.ebay.com/itm/185216554347

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.02.2022, 23:27 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2760
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 137 times
Been thanked: 271 times
A to co se do toho CPLD programuje, to najdu na stránce projektu https://github.com/captain-amygdala/pistorm ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II Ultimate cart, Commodore C128, Commodore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2, XBox ONE, Oric atmos, Enterprise 128, a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.02.2022, 23:58 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14.05.2013, 19:10
Příspěvky: 1504
Bydliště: Kurim
Has thanked: 840 times
Been thanked: 588 times
CPLD firmware je ve slozce rtl. Firmware pro MAX V je experimentalni a na Discordu, kde se odehrava vetsina komunikace vcetne podpory jsou zminky spise rozporuplne. Ja bych se MAX V spise vyhnul. Navod na instalaci je tady https://github.com/captain-amygdala/pis ... stallation

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08.02.2022, 01:35 
Offline
Óm Nejvyšší

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 3761
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 28 times
Been thanked: 285 times
Je to dobrý, je tam MAX II, ta fotka je ilustrační.

_________________
Diagnóza: Touretteův syndrom, Koprolálie, Dyslexie, Obsedantně kompulzivní porucha.
Kalkulačky: Privileg PR56, TI51-III, TI57, TI58, TI59, TI83, TI-83 Premium CE, TI89
Počítadla: BOBO64, ZX48 plus, DG-88, Didaktik-M, C16, C64C, Amiga 500+, MZ800, MUPID C2A2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05.03.2022, 09:35 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27.08.2015, 09:12
Příspěvky: 227
Has thanked: 68 times
Been thanked: 79 times
Minuly týden mi dorazila ta složena verze, poslu klidne foto. Zjistil jsem, ze jsem to objednal ještě před diskusi zde a ba co víc, zapomněl jsem na to úplně, protože to byla predobjednavka :-D

Jack_Free píše:
Jack_Free píše:
danhard píše:
Doufám jen, že je tam ten CPLD naprogramovanej ?


Zeptam se prodejce a dam vedet.


Takže dorazila odpověď, ptal jsem se, jaký je rozdíl mezi https://www.ebay.com/itm/403426546907?h ... SwPGhh7Vdm
a
https://www.ebay.com/itm/403335774562?h ... SwDNRg4yc~

Prodejce odepsal....

the first one you gave is ALL SMD (not programmed), the second is ready (programmed and tested under the system), the first cannot be programmed because there are no pins and GPIO installed (but our machine is used for this (in the link )
greetings
Zenek
https://drive.google.com/file/d/1aA_1b- ... sp=sharing

Takže netuším, jak složité to bude naprogramovat, ale obsah toho chipu asi dodá autor.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.01.2024, 18:19 
Offline
Tichošlápek

Registrován: 07.01.2024, 18:16
Příspěvky: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Moc pěknej tutorial. Díky za odkaz. A koukám, že si tam prostě můžu dát HDFko dle své libosti. Tedy image disku, který u A500/A2000 používám nyní. Je nutná ta 32GB SD karta? Asik ne, co? Jde prostě o to, abych tam dostal lite os a měl místo na HDFka, co? Jsem docela zvědavej, jestli nebude něco z fičur kolidovat s jinými kartami v A2000. Konkrétně s PC emulátorem, SCSI řadičem a grafárnou. Chtěl bych fakt jen akceleraci CPU a WiFič.

_________________
Andrew


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08.01.2024, 12:22 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 10203
Bydliště: Praha
Has thanked: 1978 times
Been thanked: 1533 times
WiFič prozatím nedostaneš (tedy když jsem koukal před Vánoci). V A500 mi PiStorm fachá a nekoliduje s AT-Once, ani připojeným externím diskem - využívám na PiStorm jen RAM a CPU emulaci. Testy v A2000 jsem na neurčito odložil, takže budu rád za poznatky. Osobně mi to nenaběhlo, ale pak jsem dostal od Fmatejice info, že musím z desky nejdřív vyndat CPUčko. To mě při testech nenapadlo, protože jsem jel klasicky "Amigácky", že s turbínou se prostě ignoruce onboard CPU. Je možné, že v tomhle případě tomu tak není.
Další, co se mi zatím nepovedlo, je mít při emulaci disku HDFko větší, než 4GB. Tedy mít ho můžu, ale jakmile je nějaká partition na/nad hranicí 4GB, tak se prostě nedá použít - a to ani se SFS nebo PFS3DS. Zřejmě někde dělám něco blbě. Přecijen jsem FS na Amče řešil po víc, jak deseti letech.

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08.01.2024, 13:04 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13.04.2018, 16:59
Příspěvky: 278
Bydliště: Pragl
Has thanked: 90 times
Been thanked: 64 times
Ad A2000 : take musis rici, ze mas turbinu ne 500vkovou, co jde do A2000 nacpat, ale Pistorm2000 primo. A CPU vytahnout musis, pistorm ho neblokuje, pak se posekaj.
Wific dostanes, kdyz nepouzijes Emu68 (ale je v planu), ale musashi verzi.
Nastesti nekdo se zamyslel a rekl si, ze je kravina nemit to na jedne SD flashce :
https://github.com/captain-amygdala/pis ... same-drive

Na druhou stranu, tady se klonim k Misticovi ... ja sam jedu jen Emu68, nejak mi to prijde "cistejsi" nez to prohnat emulatorem na linuxu. JIT technologie je proste pro me "cistejsi" emulace HW.

_________________
STbrigáda
Atari MST2/4Mb ,MSTE/4Mb, Tower TT030


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08.01.2024, 14:05 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 10203
Bydliště: Praha
Has thanked: 1978 times
Been thanked: 1533 times
Jo, to jsem nějak zapomněl podotknout.
Každopádně s Musashi ani nekoketuju. Wifi je sice výhoda, ale počkám, až ji bude umět Emu68k. I jen obyč FTP je na něčem kolem rychlosti 040/33Mhz docela bída.

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 161 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz