OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 18.07.2024, 06:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 161 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 25.11.2021, 20:28 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 10203
Bydliště: Praha
Has thanked: 1978 times
Been thanked: 1533 times
Aha. Takže se ten stávající HDF file nedá vnutit WinUAE a tam všechno nakopírovat? Nebo to neni HDF, ale oddíl?

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.11.2021, 21:29 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27.08.2015, 09:12
Příspěvky: 227
Has thanked: 68 times
Been thanked: 79 times
misticjoe píše:
Aha. Takže se ten stávající HDF file nedá vnutit WinUAE a tam všechno nakopírovat? Nebo to neni HDF, ale oddíl?


Ano, to jde, je to normal RDB, takže ano, i to je možnost :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.11.2021, 22:18 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27.08.2015, 09:12
Příspěvky: 227
Has thanked: 68 times
Been thanked: 79 times
tkald píše:
misticjoe píše:
Aha. Takže se ten stávající HDF file nedá vnutit WinUAE a tam všechno nakopírovat? Nebo to neni HDF, ale oddíl?


Ano, to jde, je to normal RDB, takže ano, i to je možnost :-)


Takto, ten image disku se musí pak nějak dostat na sdkartu rpi. A kopírovat 16gb sem a tam je ne moc efektivní. Spíše bych ve winuae vytvořil nový virtuální disk a musí být zapnuto rdb. O nějaké malé a rozumné velikosti a pojmenovaný třeba DH88. Tam si nahrát vše potřebné - kickstarty, placené aplikace atd. A toto pak připojit v pistorm jako další disk k tomu prvnímu z torrentu (například). Muže se to hodit pro aktualizaci a zálohy.
Druhá možnost je PiDisk na pistorm rpi nahrávat vše do určené složky, která je pak dostupná z Amiga systému. Toto je úplně univerzální, pokud si takovou složku nasdilim a pak je to úplně easy. Rpi má Wi-Fi takže to není problém.

Vse je tuším popsáno i zde https://www.retro32.com/amiga-resources ... YXwTa0cKSM


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26.11.2021, 12:45 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 10203
Bydliště: Praha
Has thanked: 1978 times
Been thanked: 1533 times
Moc pěknej tutorial. Díky za odkaz. A koukám, že si tam prostě můžu dát HDFko dle své libosti. Tedy image disku, který u A500/A2000 používám nyní. Je nutná ta 32GB SD karta? Asik ne, co? Jde prostě o to, abych tam dostal lite os a měl místo na HDFka, co? Jsem docela zvědavej, jestli nebude něco z fičur kolidovat s jinými kartami v A2000. Konkrétně s PC emulátorem, SCSI řadičem a grafárnou. Chtěl bych fakt jen akceleraci CPU a WiFič.

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26.11.2021, 13:50 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27.08.2015, 09:12
Příspěvky: 227
Has thanked: 68 times
Been thanked: 79 times
misticjoe píše:
Moc pěknej tutorial. Díky za odkaz. A koukám, že si tam prostě můžu dát HDFko dle své libosti. Tedy image disku, který u A500/A2000 používám nyní. Je nutná ta 32GB SD karta? Asik ne, co? Jde prostě o to, abych tam dostal lite os a měl místo na HDFka, co? Jsem docela zvědavej, jestli nebude něco z fičur kolidovat s jinými kartami v A2000. Konkrétně s PC emulátorem, SCSI řadičem a grafárnou. Chtěl bych fakt jen akceleraci CPU a WiFič.


Velikost SD karty je dána velikostí HDF souborů, ale i ty lze připojovat ze sdílené složky, například NASky, ale pak záleží na rychlosti píčkové lanky.
Co se týká fičur, lze vše vypnout a nechat jen CPU.

Zajímavé je například připojení SSH z Amigy do píčka, pak si lze nastavit například přepínání Kickstartů, HDF, ... Takže na změnu konfigurace se použije amiga jako taková...pokud se nestane kolaps samotné emulace CPU a amiga už nenajede, ale to je asi jasné :-)

Nějaké odkazy na tutoriály ještě přikládám, mají ale různou časovou stopu, tak nemusí být vše aktuální.

http://tech.webit.nu/pistorm-getting-started/
https://amiga-for-mortals.wixsite.com/h ... orm-set-up


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.11.2021, 19:01 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 24.09.2013, 13:48
Příspěvky: 47
Bydliště: Praha
Has thanked: 5 times
Been thanked: 9 times
První Malinu jsem dostal s předkonfigurovanou kartou a PiStorm. Funguje perfektně.
Když se teď pokouším vytvořit si vlastní Malinu a kartu pro Pistorm dle návodu:
https://www.retro32.com/amiga-resources/240820213135-pistorm-installation-and-setup-guide-apps-pidisk-networking-and-rtg-a314

při kompilaci emulátoru -přikaz make, dostávám neustále chybu
/usr/bin/ld: cannot find -lbrcmGLESv2
/usr/bin/ld: cannot find -lbrcmEGL

viz obrázek.
Neporadíte , kde dělám chybu a jak ty linky opravit ?
V nejhorším případě zkopíruju fs z funkční karty a bude hotovo :)

Pěkný večer
zelez

Příloha:
IMG_5471.jpg
IMG_5471.jpg [ 84.17 KiB | Zobrazeno 6673 krát ]

_________________
C5&z80


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.11.2021, 19:17 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 2001
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 259 times
Nedal jsi tam 64bit sytem?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.11.2021, 19:30 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 24.09.2013, 13:48
Příspěvky: 47
Bydliště: Praha
Has thanked: 5 times
Been thanked: 9 times
ne, 32bit. sure

_________________
C5&z80


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.11.2021, 19:47 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 2001
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 259 times
Skoro bych vsadil na tohle. Udelej pro jistotu “uname -a”.

Asi ti chybi knihovny “libbrcm*”, coz je divne a nejsou totiz pro 64bit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.11.2021, 20:21 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 10203
Bydliště: Praha
Has thanked: 1978 times
Been thanked: 1533 times
A ještě pak pozor na jednu věc. Tam, kde mají v návodu dlouhou pomlčku, musíš ty napsat dvě krátké, tj. --.

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.11.2021, 00:51 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 24.09.2013, 13:48
Příspěvky: 47
Bydliště: Praha
Has thanked: 5 times
Been thanked: 9 times
uname -a

Příloha:
IMG_5477.jpg
IMG_5477.jpg [ 51.83 KiB | Zobrazeno 6606 krát ]


Další poznatek je , že když spustím raspi-config,
v Display options chybí všechna nastavení rozlišení.
To bude asi ta chyba.

_________________
C5&z80


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.11.2021, 11:17 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 2001
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 259 times
zelez píše:
uname -a

Příloha:
IMG_5477.jpg


Další poznatek je , že když spustím raspi-config,
v Display options chybí všechna nastavení rozlišení.
To bude asi ta chyba.
A ty knihovny tam mas? Nepouzil jsi nejake novejsi distro nez pisou v tom navodu?

Nic moc jsem o te chybe jinak nenasel.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29.11.2021, 08:04 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27.08.2015, 09:12
Příspěvky: 227
Has thanked: 68 times
Been thanked: 79 times
Pro prvotni testy by mohla stacit distribuce od autora hxc(?), funguje dobre, jen to muze byt starsi verze ktera neumi dobre cist obrazy disku amigy. nicmene, kdo chce ciste cpu, rychly start, tak ideal. Read only zajisti i moznost vypnuti amigy kdykoliv (ale moc bych na to nespolehal).

PiStorm running on a customized Linux system : ~7 seconds to bring up the Kickstart. And i am sure that some more seconds can be gained with more kernel configuration optimizations.
Image : https://hxc2001.com/vrac/hxc_pistorm.zip
OS build scripts : https://github.com/jfdelnero/LinuxFro...

(SSH, Samba/Windows share, ftp and http servers enabled. System partition read only by default - power supply fault-tolerant. Default login/password : root / root. Data partition automatically initialized during the first boot. Samba login / password : data / data.)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29.11.2021, 13:25 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 24.09.2013, 13:48
Příspěvky: 47
Bydliště: Praha
Has thanked: 5 times
Been thanked: 9 times
Ahoj,
díky za reakce.

Chybu asi způsobila kombinace vadné SD karty
( a možná instalátoru Rpi-imager pro Widle , viz
https://github.com/raspberrypi/rpi-imager/issues/55

Imager existuje i pro Linux:
https://github.com/raspberrypi/rpi-imager

Po včerejším "hraní" jsem na to dnes použil hrubou sílu
a pomocí dd zkopíroval partitions z fungující na novou SD kartu.

Večer budu informovat, jak to dopadlo :)
-------
PS: zajímavé je, že když dám příkaz "ld" na fungující kartě,
dostanu stejně chybové hlášky o neexistujících knihovnách.
Ale emulátor přesto funguje.
Příloha:
IMG_5483.jpg
IMG_5483.jpg [ 87.1 KiB | Zobrazeno 6493 krát ]

_________________
C5&z80


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29.11.2021, 14:21 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 2001
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 259 times
Vadna karta je dobry napad, predevsim ti microSDcka nejsou casto nic moc, dost se hreji, pak v nich praskaji spoje a chova se to vselijak. Nejlepsi zkusenosti mam se Samsung EVO Plus. Rychlost a spolehlivost uplne jinde nez A-Data nebo Kingston.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 161 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz