OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrujte se zde!

Právě je 15 lis 2018, 03:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 28 čer 2018, 08:18 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1400
Bydliště: Praha
Has thanked: 186 times
Been thanked: 257 times
Tak pokud by zelená/černá znamenala opravdu chybu RAM juknul bych na odpory R152 a filtry(koďany) E151/2 apod.
co jsou nad možná vyteklym C612 ;-)
Mě to jednou pomohlo :-D
Viz. http://www.amigapcb.org/ a http://www.amigawiki.de/doku.php?id=en: ... schematics

_________________
Atari 65XE, 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 28 čer 2018, 09:49 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 158
Has thanked: 17 times
Been thanked: 39 times
rEVERz píše:
Tak pokud by zelená/černá znamenala opravdu chybu RAM juknul bych na odpory R152 a filtry(koďany) E151/2 apod.
co jsou nad možná vyteklym C612 ;-)
Mě to jednou pomohlo :-D
Viz. http://www.amigapcb.org/ a http://www.amigawiki.de/doku.php?id=en: ... schematics


OK. Diky za nasmerovani. Zatim vyndam ty stare kodany, zkontroluju cesty , vycistim a musim pockat na ty nove pac jsem je nemel a musel objednat. Pak dam vedet jak to dopadlo/nedopadlo a uvidime co dal :) .

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 28 čer 2018, 22:27 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 158
Has thanked: 17 times
Been thanked: 39 times
Nedalo mi to a vyndal jsem z desky vsechny kodany a uvidel divocinu. Na obrazku je videt co bylo pod C612-kou -- no je to tak jak predvidal rEVERz. Z oxidovane jak prase a je videt kus vyparene cesty k tomu prokovu vlevo nahore. Zatim jsem na to kouknul jen letmo, kazdopadne to chce poradne propiskat.


Přílohy:
IMG_0020_1.jpg
IMG_0020_1.jpg [ 181.88 KiB | Zobrazeno 805 krát ]

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 29 čer 2018, 09:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1299
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Docela velka cast tech kondiku je tam jen kvuli modulatoru a vicemene uz je tam nemusis vubec davat. Pak myslim ze 47uF jsou jako filtrace napajeni -+12 a muzes pouzit treba 100uF, kterych tam take par je a trochu konsolidovat ty velikosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 29 čer 2018, 09:43 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1400
Bydliště: Praha
Has thanked: 186 times
Been thanked: 257 times
Mr.Gorgos píše:
-- no je to tak jak predvidal rEVERz.
Tak snad to nebude nikdo brát jako návodku ku opravě A600 ;-)
Měl jsem na opravu více kusů A600 a toto bylo jen na jednom kuse, není to prostě ethalon. Navíc to ještě nemusí být ani tím.
Když snad "opakovaná závada" tak sežraný spoj Q212/B na R215A díky čemuž byl problém v zelené barvě.
Dále pak ten obvod reset, tedy stále okolo té C612 - tam po různu sežrané spoje.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 29 čer 2018, 14:49 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 158
Has thanked: 17 times
Been thanked: 39 times
rEVERz píše:
Tak snad to nebude nikdo brát jako návodku ku opravě A600 ;-)


Samozrejme, ze to vsichni bereme jako navod - proto vzniklo toto vlakno :D .

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 29 čer 2018, 14:55 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 158
Has thanked: 17 times
Been thanked: 39 times
Doda píše:
Docela velka cast tech kondiku je tam jen kvuli modulatoru a vicemene uz je tam nemusis vubec davat. Pak myslim ze 47uF jsou jako filtrace napajeni -+12 a muzes pouzit treba 100uF, kterych tam take par je a trochu konsolidovat ty velikosti.


No ja musim hlavne poradne zkontrolovat ty cesty. Kondiky tam dam - pak by ta deska vypadala takova vybrakovana ;) .

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 29 čer 2018, 15:09 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1299
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Ja si rikam, ze mi jich za dalsich 20 let alespon min vytece.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 12 lis 2018, 14:11 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 158
Has thanked: 17 times
Been thanked: 39 times
WOW - deska zije a ma se cile k svetu. Momentalne ji testuji a myslim, ze zatim funguje vsechno. :D

Samozrejme, ze zakopanej pes byl v poskozenych cestach. Nedavno jsem se do toho pustil a nasel nekolik problematickych mist a zatim je provizorne opravil, ale stale se nedarilo. Jelikoz jsem po ruce nemel spravne nastroje pro celkove otestovani desky tak jsem potreboval nekoho kdo by se testingu ujal. Volba byla jasna - rEVERz. Slovo dalo slovo, provedl celkovou diagnostiku desky a nasel ono misto a dokonce ho i precizne fixnul. Na stole jsem mel razem desku, ktera nabootovala do zakladni obrazovky. Nasledne jsem dokoncil opravu mnou provizorne propojenych mist do koukatelneho stavu a pocinoval nekolik podezrelych cest v oblasti zvukoveho vystupu. Jasnou volbou byl take Recap. Nyni mam plne funkcni desku A600 v1.5 za coz jsem moc rad. :)


Jeste zbyva vyladit Chinon ( zminka v jinem vlakne ), a omladit case a keyboard. 8-)

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz