OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 20 zář 2018, 21:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 28 čer 2018, 08:18 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1372
Bydliště: Praha
Has thanked: 179 times
Been thanked: 251 times
Tak pokud by zelená/černá znamenala opravdu chybu RAM juknul bych na odpory R152 a filtry(koďany) E151/2 apod.
co jsou nad možná vyteklym C612 ;-)
Mě to jednou pomohlo :-D
Viz. http://www.amigapcb.org/ a http://www.amigawiki.de/doku.php?id=en: ... schematics

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 28 čer 2018, 09:49 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 156
Has thanked: 17 times
Been thanked: 38 times
rEVERz píše:
Tak pokud by zelená/černá znamenala opravdu chybu RAM juknul bych na odpory R152 a filtry(koďany) E151/2 apod.
co jsou nad možná vyteklym C612 ;-)
Mě to jednou pomohlo :-D
Viz. http://www.amigapcb.org/ a http://www.amigawiki.de/doku.php?id=en: ... schematics


OK. Diky za nasmerovani. Zatim vyndam ty stare kodany, zkontroluju cesty , vycistim a musim pockat na ty nove pac jsem je nemel a musel objednat. Pak dam vedet jak to dopadlo/nedopadlo a uvidime co dal :) .

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 28 čer 2018, 22:27 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 156
Has thanked: 17 times
Been thanked: 38 times
Nedalo mi to a vyndal jsem z desky vsechny kodany a uvidel divocinu. Na obrazku je videt co bylo pod C612-kou -- no je to tak jak predvidal rEVERz. Z oxidovane jak prase a je videt kus vyparene cesty k tomu prokovu vlevo nahore. Zatim jsem na to kouknul jen letmo, kazdopadne to chce poradne propiskat.


Přílohy:
IMG_0020_1.jpg
IMG_0020_1.jpg [ 181.88 KiB | Zobrazeno 518 krát ]

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 29 čer 2018, 09:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1259
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 162 times
Docela velka cast tech kondiku je tam jen kvuli modulatoru a vicemene uz je tam nemusis vubec davat. Pak myslim ze 47uF jsou jako filtrace napajeni -+12 a muzes pouzit treba 100uF, kterych tam take par je a trochu konsolidovat ty velikosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 29 čer 2018, 09:43 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1372
Bydliště: Praha
Has thanked: 179 times
Been thanked: 251 times
Mr.Gorgos píše:
-- no je to tak jak predvidal rEVERz.
Tak snad to nebude nikdo brát jako návodku ku opravě A600 ;-)
Měl jsem na opravu více kusů A600 a toto bylo jen na jednom kuse, není to prostě ethalon. Navíc to ještě nemusí být ani tím.
Když snad "opakovaná závada" tak sežraný spoj Q212/B na R215A díky čemuž byl problém v zelené barvě.
Dále pak ten obvod reset, tedy stále okolo té C612 - tam po různu sežrané spoje.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 29 čer 2018, 14:49 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 156
Has thanked: 17 times
Been thanked: 38 times
rEVERz píše:
Tak snad to nebude nikdo brát jako návodku ku opravě A600 ;-)


Samozrejme, ze to vsichni bereme jako navod - proto vzniklo toto vlakno :D .

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 29 čer 2018, 14:55 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 156
Has thanked: 17 times
Been thanked: 38 times
Doda píše:
Docela velka cast tech kondiku je tam jen kvuli modulatoru a vicemene uz je tam nemusis vubec davat. Pak myslim ze 47uF jsou jako filtrace napajeni -+12 a muzes pouzit treba 100uF, kterych tam take par je a trochu konsolidovat ty velikosti.


No ja musim hlavne poradne zkontrolovat ty cesty. Kondiky tam dam - pak by ta deska vypadala takova vybrakovana ;) .

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 29 čer 2018, 15:09 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1259
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 162 times
Ja si rikam, ze mi jich za dalsich 20 let alespon min vytece.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz