OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 18 říj 2018, 06:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Aký MAC na MORPHOS?
PříspěvekNapsal: 23 led 2014, 21:18 
Aký MAC mini na MORPHOS? Nejako sa v tom nevyznám. Lebo ani nie na všetkých PowerPC MACoch ide MORPHOS...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aký MAC na MORPHOS?
PříspěvekNapsal: 23 led 2014, 21:30 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 19:01
Příspěvky: 163
Has thanked: 251 times
Been thanked: 21 times
Ten najrychlejsi macmini G4 - 1.42 Ghz. Alebo potom stolny G4 dual no a da best je samozrejme G5 dual.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Aký MAC na MORPHOS?
PříspěvekNapsal: 24 led 2014, 17:34 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1285
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Tady je seznam podporovaneho HW.

http://www.morphos.de/hardware

Nejlepsi (velice kompaktni) je asi ten PowerPC Mac Mini, je vicemene jedno jaka verze. Ten bohuzel neco stoji, takze naopak nejlevnejsi reseni je PowerMac, ten jde sehnat za hubicku.

Az na uplne vyjimecne pripady (nektere 3D hry zname drive z PC) nema zadny zvlastni smysl resit rychlost CPU.

Ten nejlepsi Mini neni 1.42GHz, ale 1.5GHz. Vyhoda navic neni takt CPU, ale byla v nem grafika s vice VRAM, proto ty 3D hry.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aký MAC na MORPHOS?
PříspěvekNapsal: 24 led 2014, 20:56 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 20:24
Příspěvky: 310
Has thanked: 9 times
Been thanked: 41 times
no tak jeden krásnej Power G4 dual 2x450 MHz...bych k dispozici měl, ale vůbec netuším
jak tam ten MORPHOS nacpat a co to vlastně umí, je to emulace Amigy?

_________________
ex-STklub BRNO,SEGA Mega Drive, Sharp MZ 800, ZX emul,Commodore C64 kalkulátory HP/TI/FX, (PSP, PS2, X360)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Aký MAC na MORPHOS?
PříspěvekNapsal: 24 led 2014, 22:21 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1285
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Neni to emulator a hodne zjednodusene receno je to desktopovy operacni system kompatabilni s Amiga OS (nebo Workbenchem). Lze v tom spoustet libovolne systemove programy jako kdysi na Amize (opravdu ty puvodni programy), ale bezi mnohonasobme rychleji. Pochopitelne i nove nativni. Pokud nejsi Amigista, tak te to asi prilis bavit nebude, je to proste jen operacni system.

Drtivou vetsinu her na tom nelze spustit, protoze nejsou systemove, leda pres UAE, coz muzes kdekoliv na cemkoliv.

Instalacni media a instrukce jsou tady: http://www.morphos.de/downloads

Neplacene demo je myslim omezeno na 30 minut behu, pak se system zpomali a po resetu to zase jede na plno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aký MAC na MORPHOS?
PříspěvekNapsal: 27 led 2014, 16:03 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 19:01
Příspěvky: 163
Has thanked: 251 times
Been thanked: 21 times
Matej píše:
Aký MAC mini na MORPHOS? Nejako sa v tom nevyznám. Lebo ani nie na všetkých PowerPC MACoch ide MORPHOS...


Vyberat treba z poslednych MacMini, lebo maju najlepsiu gfx kartu s najvacsou pamatou. Treba pozriet wiki, ktore su to. Inak ale luxusny je aj PowerBook G4, ale ten asi nehladas.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aký MAC na MORPHOS?
PříspěvekNapsal: 27 led 2014, 16:51 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7452
Bydliště: Praha
Has thanked: 929 times
Been thanked: 873 times
Hm, většinou, když jsem viděl nějaký MacMini na Aukru, tak se jednalo právě o 1,42Ghz modely. Na eBay jsem obvykle narazil na 1,5Ghz modely s 64MB VRAM jen při aukcích v USA. A i když byly za hezké ceny, tak když už amík posílal do Evropy, tak poštovné stálo tolik, co MacMini samotný...

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aký MAC na MORPHOS?
PříspěvekNapsal: 27 led 2014, 17:02 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1235
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 235 times
Been thanked: 429 times
Tady je na anglicke ebay a ta cena s postovnym je primerena.
http://www.ebay.co.uk/itm/APPLE-MAC-MIN ... 23355ff3bd

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Aký MAC na MORPHOS?
PříspěvekNapsal: 27 led 2014, 20:04 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1285
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Napiste mi presne v jakych pripadech potrebujete 64MB VRAM. Ja mam naopak tu nejpomalejsi 1.25 GHz verzi a protoze ten MOS pouzivam relativne malo, tak jsem zatim na zadne omezeni nenarazil. Tim jenom chci rict, ze je mozna zbytecne se honit za konkretni verzi. Ja vim ze to snad vyzaduji nektere hry pro vetsi rozliseni, o nicem dalsim.

Jinak je jasny ze mit tu nejlepsi verzi je nejlepsi :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aký MAC na MORPHOS?
PříspěvekNapsal: 28 led 2014, 10:41 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7452
Bydliště: Praha
Has thanked: 929 times
Been thanked: 873 times
solaris104 píše:
Tady je na anglicke ebay a ta cena s postovnym je primerena.
http://www.ebay.co.uk/itm/APPLE-MAC-MIN ... 23355ff3bd


Zda je cena přiměřená, to je věc osobního názoru. 160 liber vč. poštovného mi přijde opravdu brutálně moc za G4kového mini.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aký MAC na MORPHOS?
PříspěvekNapsal: 30 led 2014, 13:40 
Nakoniec zostavam pri emulatore a AROS popri Windowsoch... Asi by som to az tak nevyuzil.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aký MAC na MORPHOS?
PříspěvekNapsal: 31 led 2014, 17:42 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:23
Příspěvky: 358
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 108 times
Možná dám do kupy jednu G4, tak uvidíme :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz