OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 12 pro 2018, 06:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hudební tvorba
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013, 20:39 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:39
Příspěvky: 73
Has thanked: 16 times
Been thanked: 7 times
:help: Mohl by někdo v tomto směru na Amize zkušený, polopaticky popsat základní potstupy tvorby hudby v programech ProTracker, a OctaMed?

Ovšem uvítal bych klidně i detailní návody se screeny.

_________________
AMIGA PC PSX PS2 PS3 PS4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hudební tvorba
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013, 21:17 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
No nejdřív si musíš někde sehnat/vytvořit pěkné samply nástrojů, z kterých budeš hudbu skládat a ty nahrát do ProTrackera. Pak máš 4 kanály, v kterých se můžeš vyřádit. Jistě rychle zjistíš, že klávesnice ti funguje tak trochu jako klávesy na piánu. Po stisku edit tlačítka můžeš takto stisknuté klávesy přímo zapisovat do patternů. Až si ozkoušíš tohle, pak přijde řada na nejrůznější efekty, které můžeš ke každé "notě" přidat. Jejich krásný popis najdeš tady:
http://openmpt.xwiki.com/xwiki/bin/view ... t+Commands

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hudební tvorba
PříspěvekNapsal: 29 říj 2013, 19:41 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 20:24
Příspěvky: 310
Has thanked: 9 times
Been thanked: 41 times
Já už si to moc nepamatuju
ale není to tak, že stačí vzít libovolný MOD, který se ti líbí
a ty nástroje si odtam "uložit" na disk a potom jej můžeš použít
ve vlastní skladbě?


Návod na tracker - hm, Amiga review, nebo nějaký cz časopis nic takového nikdy
neotiskl ? to bych se divil.

_________________
ex-STklub BRNO,SEGA Mega Drive, Sharp MZ 800, ZX emul,Commodore C64 kalkulátory HP/TI/FX, (PSP, PS2, X360)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hudební tvorba
PříspěvekNapsal: 29 říj 2013, 20:17 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Jo, samply si samozřejmě můžeš vytahat i z již existujících MODů. Pak byla spousta disket (tuším se jmenovaly ST-00 - ST-xx) se samotnými samply. Já už to dneska dělám tak, že si na netu vyberu z banky samplů nějaký pěkný wav/mp3, otevřu MODPlug Tracker, do něj si je nahraju a můžu rovnou dělat moduly na PC (v nastavení je samozřejmě nutné zvolit kompatibilitu s ProTrackerem). Pro lepší feeling uložím prázdný MOD (tj. jen samply bez "hudby"), otevřu na Amize v ProTrackeru a hraju si tam (ono je to i jistější, protože MODPlug Tracker i přes nastavenou kompatibilitu, občas pustí parametry, které ProTracker ve skutečnosti neumí a nebo interpretuje trochu jinak).

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hudební tvorba
PříspěvekNapsal: 29 říj 2013, 20:32 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1706
Bydliště: Brno
Has thanked: 410 times
Been thanked: 138 times
Misticku a máš něco, co si od Tebe můžu poslechnout? :)

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hudební tvorba
PříspěvekNapsal: 29 říj 2013, 22:09 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
No jako jo. Někde ty svý moduly mám. Ale třeba ruchy v ATE jsou také modul :-)))

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hudební tvorba
PříspěvekNapsal: 30 říj 2013, 13:46 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:03
Příspěvky: 706
Bydliště: Praha
Has thanked: 143 times
Been thanked: 66 times
ja si z wavu delam v SoundForgi 4 na PC 8bit mono .iffka a ty pak nacitam do ProTrackeru... Ale konverze z 16ti na 8bit tomu da casto hodne na frak :(

_________________
Zeman Putin's slut...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz