OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 22 dub 2018, 09:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Amiga - RESET ?
PříspěvekNapsal: 08 říj 2015, 15:08 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2020
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 62 times
Been thanked: 137 times
Vím že budu za hlupáka, ale jak se resetuje Amiga ?
Je na to nějaká zkratka control + Amg+Amg ale jaksi mě to nefunguje.
Také mě udivilo že na mě svítí na obrazovce Workbench 1.2 a ne obligátní 1.3.
Mám A500.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga - RESET ?
PříspěvekNapsal: 08 říj 2015, 15:14 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1195
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 153 times
Ono to ale je CTLR + A +A. Jestli mas KS 1.2, tak je to hodne stara A500, ale nevim o tom, ze by na tom nefungovalo CTRL A A. Mozna neslape jedno z tech tlacitek. Myslim take, ze ten reset zpracovava radic klavesnice, ze to neni primo jen softwarove, takze mozna ze je nakopnuty ten, ale spis bych si vsadil na tu klavesnici, respektive membranu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga - RESET ?
PříspěvekNapsal: 08 říj 2015, 15:20 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2020
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 62 times
Been thanked: 137 times
Doda píše:
Ono to ale je CTLR + A +A. Jestli mas KS 1.2, tak je to hodne stara A500, ale nevim o tom, ze by na tom nefungovalo CTRL A A. Mozna neslape jedno z tech tlacitek. Myslim take, ze ten reset zpracovava radic klavesnice, ze to neni primo jen softwarove, takze mozna ze je nakopnuty ten.


Aha CTRL +A +A tak to joooooo už to funguje, to je jiná.
Ještě se optám, má cenu shánět jiný kernal (či jak se to jmenuje) nebo 1.2 je dostačující ?
Plánuji to hlavně na hry (jak jinak) :joystick:

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga - RESET ?
PříspěvekNapsal: 08 říj 2015, 15:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1195
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 153 times
Ja jsem osobne Kickstart 1.2 nezazil a myslim ze sehnat 1.3 by asi nebyl problem (mozna i nejaky mam), ale pokud budes hrat hry z disket, coz na hole A500 je asi stejne jedina moznost, tak je to myslim fuk.

Kickstart je vlastne vetsi cast jadra Workbenche (diskove operace, okeni system ....), coz hry az na vyjimky nijak nevyuzivaji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga - RESET ?
PříspěvekNapsal: 08 říj 2015, 16:44 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6895
Bydliště: Praha
Has thanked: 823 times
Been thanked: 810 times
Cokoliv pod KS2.04 je uživatelsky naprosto nedostačující, ale k hraní her to samozřejmě nevadí, protože se se samotným WB moc potkávat nebudeš. Na druhou stranu ti s KS1.2 zůstane víc volné RAM (s KS2.04 512kB Chip + 512kB Slow si už například nepustíš F1GP).

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz