OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 22 čer 2018, 02:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2014, 08:59 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 09:30
Příspěvky: 152
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 30 times
Been thanked: 8 times
misticjoe píše:
Ne a ne. Bez dalších investic (vyšších, než u A1200) jsou v dnešní době A500+ a A600 pro nováčka naprosto nevhodné.


Sakra zase špatně :(. Už jsem byl málem rozhodnutý, že je vezmu obě a v nejhorším se hodím na Aukro. Při cenách jaké tam teď jsou to mohla být i zisková transakce. :D

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2014, 09:41 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1791
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 284 times
Been thanked: 272 times
Hele, pokud chceš A500, tak nevím kde jsi přišel k ceně 1700. Za 800Kč ti jednu klíďo prodám.

Edit: Aha, tak to je plusko, pak to beru zpět.

Edit2: Tak A600 až tak nevýhodná není, ale turbo to chce, no...

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2014, 11:27 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7039
Bydliště: Praha
Has thanked: 841 times
Been thanked: 816 times
Springy píše:
Náhodou, investice 99 EUR do Fúrie pro A600 se ukazuje jako výborná volba. :) Spolu s A600 to přijde na nějakých 4.500Kč, a to je docela super, ne?


Neřekl bych. Jestliže se nový uživatel rozhodne pro vyzkoušení prostředí Amigy, je pro něj A1200 opravdu správná volba. AGA, 2MB Ram, IDE (bez doufání, zda tam má vhodnou verzi ROM), relativně snadná rozšířitelnost, když se rozhodne, že se mu Amiga líbí (sic třeba via ACA).

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2014, 13:31 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 722
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 619 times
Been thanked: 46 times
Aha, tak já to bral jako hotovou věc, že po prvních zkušenostech už nepustí Amču z rukou :mrblue: . 12ka nabízí mnohem víc možností k apgrejdu a s tím spojených investic pro nenasytné jedince... takže bacha :D !


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2014, 13:41 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:45
Příspěvky: 355
Bydliště: Brno
Has thanked: 77 times
Been thanked: 72 times
Já na A1200 taky začínal a to rovnou s B1230IV/50 a 8 MB RAM. A podobný konfig považuju za komfortní základ (akorát 8 MB bych vyměnil za 32). A600 je pak taková třešnička pro oldschoolisty, ale pro začátečníka jedině A1200, 68030, 32 MB, disk (CF) + OS3.9 s WHDLoadem a PCMCIA-CF redukcí.

_________________
http://jack.untergrund.net [ Obrázek A500+ Obrázek A600 ObrázekA1200 ObrázekA1200T Obrázek A2000 ObrázekA4000 ObrázekA4000T ObrázekMac Mini G4 ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2014, 13:44 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 09:30
Příspěvky: 152
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 30 times
Been thanked: 8 times
Springy píše:
Aha, tak já to bral jako hotovou věc, že po prvních zkušenostech už nepustí Amču z rukou :mrblue: . 12ka nabízí mnohem víc možností k apgrejdu a s tím spojených investic pro nenasytné jedince... takže bacha :D !


Já, věrný atarista že bych amigu z ruky nepustíl? Toho Bohdá nebude :D

BTW: Ta A600 ma rom 37.299 a jak jsem se teď dočetl, tak ta si s HDD nerozumí. Tím se vyřešilo jedno dilema.

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2014, 13:51 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 974
Has thanked: 175 times
Been thanked: 114 times
Stačí v A600 vyměnit ROM,nebo koupit Amigu rovnou s ROM která HDD podporuje. Pokud chceš jen hrát hry,tak ti A600 s Furii bohatě stačí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2014, 13:54 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 974
Has thanked: 175 times
Been thanked: 114 times
Ale znáš to,červíček bude stále hlodat a nakonec si A1200 stejně pořídíš. Víš co,radši jdi hned do té dvanáctikoule.:-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2014, 14:16 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 09:30
Příspěvky: 152
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 30 times
Been thanked: 8 times
Trafo píše:
Ale znáš to,červíček bude stále hlodat a nakonec si A1200 stejně pořídíš. Víš co,radši jdi hned do té dvanáctikoule.:-)


Já chtěl, ale když ty jsi mi žádnou nechtěl pustit :lol:

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2014, 15:23 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 722
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 619 times
Been thanked: 46 times
A neni pro ataristu Amči škoda? :D
A jelikož jsi, zdá se, imunní, neplatí pro tebe heslo: " Dříve nebo později je budeš chtít mít všechny ". :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2014, 16:26 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 09:30
Příspěvky: 152
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 30 times
Been thanked: 8 times
Springy píše:
neplatí pro tebe heslo: " Dříve nebo později je budeš chtít mít všechny ". :)


Ta představa je vcelku děsívá, ale něco na tom bude :lol:

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 13 čer 2014, 20:17 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2039
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 62 times
Been thanked: 137 times
Mám asi hloupou otázku ale jde používat upravená disketovka z Amigi také na PC ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 13 čer 2014, 22:43 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7039
Bydliště: Praha
Has thanked: 841 times
Been thanked: 816 times
Ne, upravená disketovka z Amigy na PC používat nejde. Musel bys jí přeupravit zpět :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 14 čer 2014, 08:22 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2039
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 62 times
Been thanked: 137 times
To já právě nechci, upravil jsem si ji pro QL-ko a nemám ji jak vyzkoušet jestli funguje neb na QL nějak nende :-)

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 18 zář 2014, 19:52 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 09:30
Příspěvky: 152
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 30 times
Been thanked: 8 times
Narazil jsem na problém. Nasypal jsem přes WinUAE na CF kartu (4GB) Classic Workbench LITE. Všechno vypadá že chodí, ale když jsem vrazil do Amigy druhou CF kartu (FAT) v PCMCIA redukci, celá amiga se hryzne a po chvíli vybafne Software Failure. Na čisté instalaci WB31 mi to chodí jak má. Zkusil jsem opakovaně nainstalovat oba ovladače (cfd + fat95) ale je to pořád stejné.
Možná jsem jenom v průvodci Classic Workbench nastavil něco, co jsem neměl, ale netuším co by to mělo být. Může mě pls někdo nakopnout správným směrem? Dík.

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz