OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 22 dub 2018, 09:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 18 zář 2014, 19:57 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1784
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 283 times
Been thanked: 269 times
Mas v amize turbinu? Ja totiz classic wb pouzivam hodne a s pcmcia cf jsem nemel problem. Jedine s mtecem to zlobilo kvuli kolizi.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 18 zář 2014, 20:09 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 09:30
Příspěvky: 151
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 30 times
Been thanked: 8 times
Starej_Mraf píše:
Mas v amize turbinu? Ja totiz classic wb pouzivam hodne a s pcmcia cf jsem nemel problem. Jedine s mtecem to zlobilo kvuli kolizi.

Je tam paměťová karta s 8MB fast ram. Nečekám moc problém s hardwarem, když to s 2.5'' diskem s čistou instalací funguje. To bude nějaká kravina, ale jaká? :(

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 18 zář 2014, 20:18 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1195
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 153 times
Gmouse píše:
Starej_Mraf píše:
Mas v amize turbinu? Ja totiz classic wb pouzivam hodne a s pcmcia cf jsem nemel problem. Jedine s mtecem to zlobilo kvuli kolizi.

Je tam paměťová karta s 8MB fast ram. Nečekám moc problém s hardwarem, když to s 2.5'' diskem s čistou instalací funguje. To bude nějaká kravina, ale jaká? :(


U techto RAMek (vsechny karty bez dalsiho procesoru, prave ten M-TEC nebo myslim i Blizzard 1220) bohuzel koliduje adresni prostor s PCMCIA. Aby ti to fungovalo, muzes pouzit max 4MB. Mraf to urcite potvrdi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 18 zář 2014, 20:22 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 09:30
Příspěvky: 151
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 30 times
Been thanked: 8 times
Můžu to samozřejmě prubnout s poloviční pamětí, ale pokud mam čistou instalaci WB31, tak to funguje i s 8mi megy.

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 18 zář 2014, 20:43 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1195
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 153 times
Ja bych se skoro vsadil, ze to je jen zdanlive a diky nahodne jinemu rozlozeni obsahu pameti (a mensimu obsazeni) to funguje jen nahodou a je velka sance, ze zkopirovana data budou porusena a casem to stejne sleti.

Co je to presne za kartu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 18 zář 2014, 20:53 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 09:30
Příspěvky: 151
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 30 times
Been thanked: 8 times
Z hlavy to nevím a dneska už do trucovny nejdu :). Dodám info zítra večer.

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 18 zář 2014, 21:01 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1195
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 153 times
Ta kolize je skoro jistota.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 18 zář 2014, 21:03 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1784
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 283 times
Been thanked: 269 times
Taky si myslim. U cisteho WB to asi chodit bude, ClassicWB urcite uklada veci nahoru do fastky, takze to pada.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 18 zář 2014, 21:37 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 09:30
Příspěvky: 151
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 30 times
Been thanked: 8 times
Tak mi to nedalo a zaskočil jsem to otestovat. Karta je Elbox 1200/0-8 a je to přesně jak oba píšete. Se 4mi megy to chodí jak má. Děkuji za nakopnutí.

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 19 zář 2014, 08:21 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1784
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 283 times
Been thanked: 269 times
Tenhle problem byl vetsinou v dobe vyroby znamy. I proto tyhle karty mivaji 4/8MB jumper. K nekterym dodavali i prepinac na dratku. To se ale vetsinou muselo vrtat do kastle. Tenhle elbox to mozna nema, mam nejaky elsat, ten ano.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 19 zář 2014, 09:01 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 09:30
Příspěvky: 151
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 30 times
Been thanked: 8 times
Starej_Mraf píše:
Tenhle problem byl vetsinou v dobe vyroby znamy. I proto tyhle karty mivaji 4/8MB jumper. K nekterym dodavali i prepinac na dratku. To se ale vetsinou muselo vrtat do kastle. Tenhle elbox to mozna nema, mam nejaky elsat, ten ano.

Je tam jumper.
Jestli tomu rozumím, tak pokud mám 8MB RAM, tak mi nepojede korektně nic v PCMCIA slotu (ani síťovka)?

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 19 zář 2014, 10:13 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1195
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 153 times
Ano, je to tak. Velka vetsina turbokaret je "PCMCIA friendly", ale tahle ne, ta kolizni adresace je levne reseni, proto je tak na prd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 19 zář 2014, 10:13 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1784
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 283 times
Been thanked: 269 times
Presne tak.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 19 zář 2014, 10:30 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 09:30
Příspěvky: 151
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 30 times
Been thanked: 8 times
Doda píše:
.... proto je tak na prd.

Na prd možna jo, ale pořád je lepší mít paměť 2+4 nebo 2+8, než holé 2 :D

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 19 zář 2014, 11:08 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1195
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 153 times
Ja ani nemyslel ze je ta karta na prd, ale spis to chovani a prepinani, pokud potrebujes pouzit PCMCIA je na prd. Jinak hola A1200 je taky na prd a s touhle pameti je to asi 100x lepsi, to kazdopadne.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz