OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 18 čer 2018, 19:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 19 zář 2014, 11:15 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1230
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 154 times
Hele, je to tahle karta: http://amiga.resource.cx/exp/search.pl?id=elbox1208 ?

U ni pisou, ze: "with 8 MB RAM installed, the memory address space can be set either continuous or PCMCIA compatible", takze je konfigurace, kdy to funguje, jen nemas kompaktni 8MB blok, coz zase neni takova hruza a 4+4 je vic nez 4+0.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 19 zář 2014, 11:36 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 09:30
Příspěvky: 152
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 30 times
Been thanked: 8 times
Doda píše:
Hele, je to tahle karta: http://amiga.resource.cx/exp/search.pl?id=elbox1208 ?

U ni pisou, ze: "with 8 MB RAM installed, the memory address space can be set either continuous or PCMCIA compatible", takze je konfigurace, kdy to funguje, jen nemas kompaktni 8MB blok, coz zase neni takova hruza a 4+4 je vic nez 4+0.


JJ. Je to presně ta z té levé fotky. Podívám se po nějaké dokumentaci jak že se to dělení dá zapnout.

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 29 lis 2014, 17:40 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:39
Příspěvky: 73
Has thanked: 16 times
Been thanked: 7 times
Nechci zbytečně zakládat nové téma protože nejspíš půjde o banalitu - nainstaloval jsem OS 3.9. podle návodu na amigaportálu, ve WinUAE z karty normálně nabootuju, ale když jí dám do reálné Amigy, chvilku po startu napíše hlášku "Nelze načíst obrázek Sys:Prefs/Presets/Backdrops/Aos.jpg" po odkliknutí se nic neděje. Adresář SYS nemůžu najít, tak už nevím co dál, kartu jsem i vícekrát přeinstalovával, ale soubor tam stále chybí. Prosím o radu.

Je možné že celá základní instalace, včetně opravných balíčků zabírá 24 MB?

edit: tak ten soubor jsem v emulátoru našel normálně podle cesty - nevím proč ho nenajde reálná amiga, vše je nainstalováno na CF 4GB

_________________
AMIGA PC PSX PS2 PS3 PS4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 29 lis 2014, 22:08 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7035
Bydliště: Praha
Has thanked: 841 times
Been thanked: 816 times
Kartu si připravil také ve WinUAE nebo v reálné Amize? WinUAE z nějakého důvodu někdy zmrší CFku při vytváření particí atp.
Tu instalaci máš odkud? Takhle podezřele malý byl OS3.9 přiložený k Amithlonu. Pravda - na originálním instalačním CD je spousta zbytečného marastu (bonusy tomu říkají), ale 24MB se mi nezdá.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 30 lis 2014, 10:30 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:39
Příspěvky: 73
Has thanked: 16 times
Been thanked: 7 times
Tak to bude složitější... na kartě byl funkční Workbench Classic, ale když jsem se kdysi snažil ve woknech kartu naklonovat, poškodil jsem ho :roll:

Čili, ve WinUAE jsem nainstaloval OS 3.9 normálně do jednoho adresáře PC disku a dle návodu celý obsah nakopíroval na zmíněnou CF kartu - ta jelikož měla zachovaný souborový systém, byla v emulátoru vidět a nebylo třeba (jak se zdálo) jí připravovat na real Amize. Před překopírováním jsem na ní v emulátoru vytvořil 4 partitiony, zformátoval a na první (DH0 bootable) zkopíroval vše včetně skrytých souborů ze složky system.
OS připravený v PC složce byl nainstalovaný včetně opravných balíčků a plně funkční CZ lokalizace. V emulátoru vše krásně fungovalo, ale v Amize to vždy hodí tuto hlášku... pak jsem zkoušel nabootovat v emulátoru, připojit kartu jako další disk, provedl opět partice + formát a instaloval přímo na ní - výsledek stejný.

Připravit CF v reálné Amize nemohu, jelikož co mám diskety Workbench, chybí mi bohužel ta s HDtoolboxem - jiný způsob jsem zatím nedohledal.

OS 3.9 mám ISO soubor veký 714 MB, o jeho získání se nebudu asi příliš rozepisovat :oops:

Nejspíš bude chyba skutečně jen v tom, že CF není připravená v real stroji...i tak to byla pěkně strávená sobota :P pokud máš nějaký nápad co bych mohl zkusit dál, s chutí budu pokračovat :!:

Zařízení disku system, ukazuje OS 3.9 běžící v emulaci jako uaehf.device.

_________________
AMIGA PC PSX PS2 PS3 PS4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 30 lis 2014, 12:59 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7035
Bydliště: Praha
Has thanked: 841 times
Been thanked: 816 times
Jop. Tak zaprvé. Dělat oddíly a formátovat je pod WinUAE se dnes opravdu nevyplácí. Nevím, kde je přesně problém. Jestli se něco změnilo v novějších verzích WinUAE nebo s masivním nástupem SATA už výrobci desek IDE rozhraní "očesávají" o některé méně významné funkce. Jak jsem psal - největší jistotou je disk připravit na real Amize vč. oddílů. Ještě bych být tebou (když nemáš Install disketu) udělal jednu věc. Na kartě pod WinUAE vytvořil 20MB oddíl klasika FFS (hned za začátku karty, žádné jiné oddíly nevytvářet). Na něj nakopíruj jen obsah diskety Workbench, do C přidat transdisk (z adresáře AmigaPrograms ve WinUAE) a nakopírovat Install(blablabla).adf. Z takto vytvořené CFky nabootuj, otevři CLI, vlož disketu a zapiš na ni obsah Install(blablabla).adf pomocí transdisku.
Reset, nabootuj z floppky, smaž stávající oddíl na disku. Reset. Vytvoř oddíl 450MB pro systém (bude stačit). Reset, naformátuj. Vytáhni kartu, šup s ní do WinUAE, nainstaluj OS3.9, nahraj si někam ten ToolBox z Aminetu a oblíbený filesystém. Vyndej kartu, strč ji do Amigy, nabootuj, nainstaluj filesystém. Reset, pod tím Aminetím HDToolBoxem si vytvoř další oddíly dle specifik vybraného filesystému, reset, formát nových oddílů. Pak už si tam pod WinUAE můžeš sypat, co budeš chtít :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 30 lis 2014, 17:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1230
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 154 times
Jak mas velkou tu kartu? Neprekracuje 4GB?

.... U vidim, mas 4GB. Tak tim to neni.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 30 lis 2014, 17:49 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 05:28
Příspěvky: 246
Bydliště: Handlova
Has thanked: 114 times
Been thanked: 39 times
Ja pouzivam 8GB kartu rozdelenu na particie mensie ako 4GB a slape v pohode.

_________________
MiST | Amiga 600 Furia II | Amiga 1200 ACA1231 | Sharp MZ800 | ZX Spectrum 48k | Didaktik M | Didaktik Gama | C64 U1541II | Atari 800XL | Atari 130XE U1MB+SIDE2.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 01 pro 2014, 15:46 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:39
Příspěvky: 73
Has thanked: 16 times
Been thanked: 7 times
Dostanu se k tomu zase až o víkendu, pojedu podle Mistica - zatím díky všem, MJ za postup obvzvlášť.

_________________
AMIGA PC PSX PS2 PS3 PS4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 01 pro 2014, 20:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1230
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 154 times
ObiWanKen píše:
Ja pouzivam 8GB kartu rozdelenu na particie mensie ako 4GB a slape v pohode.


Problem ale prave neni (nemusi byt) jen u velikostit oddilu (coz souvisi s pouzitym fs), ale s limitem co umi adresovat driver zarizeni, ktery je ve WinUAE jiny nez ve skutecne Amize. Ja pouzivam PFS, kde neni problem ani s jednou veci, protoze PFS pouziva i vlastni ovladac zarizeni, nicmene pro zacatecnika to neni uplne jednoduche nainstalovat. Rozdil v rychlosti je ovsem pak znacny.

Butterfly: Polud se to nebude darit resit, osobne bych zkusil pouze jeden oddil rozhodne (s rezervou) mensi nez 2GB, dalsi oddily si snadno dodelas pozdeji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový uživatel
PříspěvekNapsal: 01 pro 2014, 20:27 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7035
Bydliště: Praha
Has thanked: 841 times
Been thanked: 816 times
2 Doda: a co jsem mu asi poradil - minimalistický oddíl jen na WB3.1 + image diskety Install. I menší "než 2GB" je dle mého také špatně. Mám staré dualcore PC odněkud z roku 2005 + WinUAE v 1.5.2. Na něm si kartu připravím v pohodě. Ale na pracovním (a primárně užívaném) osmijádru z předminulého roku, si můžu ledatak louskat oříšky, protože se mi též ztrácí soubory a různě se FS nakopává. Prostě musím připravit kartu na Amize a pak si tam nahrávat.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz