OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 22 črc 2018, 15:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 25 pro 2016, 23:08 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 889
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 207 times
Resuscituju A500 a při pokusech s hrama jsem celkem rychle našel pár kousků, kterým je 512k málo. Mám další půlmego do trapdoor, ale tváří se mrtvě (a zoxidovaně).
Dovolil bych si tedy dotaz, je lepší vybrat z toho rozšíření paměti a dát je na desku, nebo to mám zkusit opravit?
Amigu jsem nikdy neměl a je to pro mě Pantano del Zújar, tedy španělská vesnice, ale z toho co jsem zatím načet, mi připadá, že z pohledu hraní starých pecek (na nic serióznějšího dnes A500 asi nebude) je celkem jedno, kam tu paměť přidám...

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 pro 2016, 23:19 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7150
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
V trapdooru to stejně není FASTka v pravém slova smyslu, tak bych si to udělal jako 1MB Chip. Pak si nahraješ i nějaké rozlezlejší MODy :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 pro 2016, 00:00 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 889
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 207 times
Dík, viděl bych to jako rozumnější variantu. Taky je asi lepší, že to nebude na varchlatém konektoru...

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 pro 2016, 08:41 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7150
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
Nemluvě o tom, že některé peckoidní hry ten 1MB Chip přímo vyžadují. Jestli se nepletu (DaveDeSade určitě kdyžtak opraví), tak zrovna třeba Hired Guns.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 pro 2016, 11:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
Dalsi 0.5MB v trapdooru je mozne jumperem na desce prehodit jako CHIP a 1MB CHIP vcelku je malinko lepsi nez 0.5 + 0.5. To jen ze to jde vyresit i bez pajeni pameti na desku, ale ja bych je tam asi taky napajel. 1.5MB udelat dohromady ale udelat nejde. Na pareni games z disket je 1MB dost.

Podivej se co mas za Agnus (jediny PLCC na desce), jestli vubec 1MB CHIP podpruje, ale na 95% ano.

Pokud pouzijes patice, nevejde se tam uz dobre klavesnice.

Jinak pamet do trapdooru jsou jen draty a pameti, nema se na tom skoro co rozbit. Obvykle tam byva jumper nebo propojka ktera urcuje, jestli je ta pridavna pamet aktivni (kdysi kvuli kompatabilite), tak jestli ti nechybi jen ta.

HiredGuns myslim jede na libovolnem "megu", jen ma extra zvukove efekty na 2MB CHIP.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 pro 2016, 16:59 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 889
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 207 times
Agnus je 8372a, to by mělo být v pohodě.
Ta trapdoor karta vypadá dost použitě, jednak na ní vytekla baterka, a navíc asi ležela někde ve vlhku... Jumper je na ní jenom od hodin.
Asi ji stejně zkusím promeřit a proletovat, abych si pak nezapájel do desky mrtvé paměti :)

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 úno 2017, 12:16 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2016, 17:38
Příspěvky: 153
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 26 times
Been thanked: 8 times
Ja mam Rev6A dosku a ta ma volne pozicie na dalsie RAM. Mam riesit Trapdoor alebo tam rovno nacinovat svabov a prepojit JP2 a JP7A ?

_________________
JIL 800XL SIO2SD ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 úno 2017, 12:24 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7150
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
Platí to, co o kousek výš napsal Doda.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 úno 2017, 12:48 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2016, 17:38
Příspěvky: 153
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 26 times
Been thanked: 8 times
Njn tak sa pohram trosku :) mam nejake HY534256S-70 tak to dufam pobezi ...

_________________
JIL 800XL SIO2SD ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz