OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 18 říj 2018, 21:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 03 zář 2017, 16:00 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2074
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
Zdar,

Už dva dni se hrabu v nastavení systému, problém mám z WHDLoadem, když jsem konečně pochopil jak udělat seznam her které mám nainstalované, tak jsem něco podělal v systému a teď mě to píše že WHDLoad není dostupný.
Nejde to ani když ho odinstaluji (smažu) a znova rozbalim z archívu přímo na Amize a znova nainstaluji.
Netuší někdo jak to rozchodit ?

Klidně můžu někam uploadnout obsah karty a když si to programem http://hddguru.com/software/HDD-Raw-Copy-Tool/ hodíte na kartu, tak to jde připojit ve čtečce jako disk ve WinUAE.
Našel by se někdo ochotný pomoc ?


Přílohy:
amm.jpeg
amm.jpeg [ 152.57 KiB | Zobrazeno 3415 krát ]

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 03 zář 2017, 16:28 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2074
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
Ještě doplním že hry jdou, když je najdu v AGL WHDL menu obr.2 , musím najít jméno hry a pak to jde, pokud ale vytvořím seznam her pomocí Add Games, obr1. tak ty hry nefungují, sice se udělá seznam nainstalovaných her ale výsledek je jak na fotce Can´t open your tool WHDLoad.....


Přílohy:
amm3.jpeg
amm3.jpeg [ 175.52 KiB | Zobrazeno 3411 krát ]
amm2.jpeg
amm2.jpeg [ 233.03 KiB | Zobrazeno 3411 krát ]

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 05 zář 2017, 19:40 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 01 črc 2014, 16:05
Příspěvky: 187
Bydliště: Buštěhrad
Has thanked: 17 times
Been thanked: 34 times
Zkontroluj jestli máš Whdload v C:, pokud ne tak stáhni a nainstaluj. Možná bych se vykašlal na nějaký WB balík a nastavil si WB sám.
http://www.whdload.de

_________________

Obrázek ZX Spectrum: Didaktik M, ZX Spectrum 48k, Černá Gama, Frankenstein 48k, Harlequin 128k v ZX+, Didaktik Kompakt, ZX81
Obrázek Amiga: Amiga 4000D CyberStorm MKIII, Amiga 1200 + Blizzard 1230IV, Amiga 1200T Infinitiv, Amiga 600, Amiga 500
Obrázek Ostatní: Atari ST 1040FM, Shrap MZ-821, Apple lle, Commodore 64
Obrázek Apple: G3 BW, G4 PCI, G4 Quicksilver, G4 MDD, iMac G3, iBook G3, iBook G4, LC II, LC III, LC 475, Performa 630, PM7300, PowerBook 160, PB G3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 05 zář 2017, 19:42 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7454
Bydliště: Praha
Has thanked: 930 times
Been thanked: 874 times
Jakou používáš verzi WHDload? Nejlepší je spustit SnoopDOS a podívat se, proč to tvrdí, že nemůže najít onen exáč.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 05 zář 2017, 19:44 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1285
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
To muze mit radu pricin, treba nemas v ikone spravnou cestu, nebo ti chybi nejaka knihovna/soubor. Kdyz mi nekam hodis ten tvuj image, tak ti to reknu presne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 05 zář 2017, 19:49 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7454
Bydliště: Praha
Has thanked: 930 times
Been thanked: 874 times
Nebo mu to řekne ten SnoopDOS, bo se zmíní, kde to hledalo WHDload :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 05 zář 2017, 20:09 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2074
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
Diky za rady zitra otestuji

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 06:22 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2074
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
themrkocour píše:
Zkontroluj jestli máš Whdload v C:, pokud ne tak stáhni a nainstaluj. Možná bych se vykašlal na nějaký WB balík a nastavil si WB sám.
http://www.whdload.de


V C: to mám nainstalované, asi udělám čistou instalaci systému, ale moc se mě nechce, minule jsem s tím docela bojoval :-(

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 06:26 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2074
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
misticjoe píše:
Jakou používáš verzi WHDload? Nejlepší je spustit SnoopDOS a podívat se, proč to tvrdí, že nemůže najít onen exáč.


Použil jsem tu poslední co je na webu http://whdload.de/ a nainstaloval jsem tam ten soubor WHDLoad_usr.lha 1401697 Bytes created 2017-04-07, jestli je potřeba ještě něco jiného, netuším.
Ale pokud by to bylo špatně nainstalované, nebo to nechodilo, ta by mě to nešlo ty hry rozjet z toho AGL WHDL menu.
Ne ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 07:46 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1285
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
WHDLoad_usr.lha je archiv, ktery musis rozbalit, neco jako ZIP. Nevim, jestli jsem spravne pochopil co pises, protoze vysvetlovat co je LHA (pripadne ZIP) je trochu trapas a s takovou urovni znalosti je pak neco rozchodit dost slozite. To myslim slusne, neni to urazka.


Naposledy upravil Doda dne 06 zář 2017, 10:08, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 10:00 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7454
Bydliště: Praha
Has thanked: 930 times
Been thanked: 874 times
Co ti hlásí SnoopDOS, když to spouštíš?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 10:43 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2074
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
Ještě jsem se k tomu nedostal, je mě jasné co je LHA zas takovej debil nejsem, jasně že jsem to v Amize rozbalil a pomocí instalatoru nainstaloval.
Tady je ten můj obraz CF (http://www.uschovna.cz/zasilka/PJXYGW7A3C8EZG4W-PUZ/)

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 11:09 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2074
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
Tak nevím co přesně jsi chtěl vědět, také nevím jak se to používá ale hlásí to viz obrázek.


Přílohy:
dos3.jpeg
dos3.jpeg [ 270.11 KiB | Zobrazeno 3304 krát ]
dos2.jpeg
dos2.jpeg [ 260.88 KiB | Zobrazeno 3304 krát ]
dos1.jpeg
dos1.jpeg [ 270.29 KiB | Zobrazeno 3304 krát ]

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 11:10 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2074
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
A poslední obr.


Přílohy:
dos4.jpeg
dos4.jpeg [ 286.4 KiB | Zobrazeno 3304 krát ]

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 12:29 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1285
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Ok, v tooltypu ikony musis mit celou cestu k WHDload, tedy c:whdload, coz nemas. Nevim presne jak jsi se do tohoto stavu dostal, ale mozna to souvisi s tim, jak jsi presunul A-Games: na jine misto. Kazdopadne si to oprav a pak to jde.

Ten problem je videt hned na tvem prvnim screenshotu kde "Load WHDload fail". Kazdopadne se to chova divne, nejak jsi to dodrbal. Presnou pricinu problemu necim, protoze z ikony ty hry poustet jdou, ale pres GamesMenu ne. Kdyz si opravis to "c:", pujde to i z nej.


Přílohy:
jackfree.PNG
jackfree.PNG [ 38.64 KiB | Zobrazeno 3298 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz