OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 21 led 2018, 09:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 12:45 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1884
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 59 times
Been thanked: 124 times
No popravdě nechápu o jaké ikoně mluvíš ? :-(
Protože když rozkliknu games tak nic nevidím :-(

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 13:04 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1134
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 146 times
Ikona od te WHD hry, tam kam jsi si nahral tedy games:games/A/..... a games: mas na dh2:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 13:10 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1884
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 59 times
Been thanked: 124 times
No zřejmě jsem tupej, za to se omlouvám, chyba je na mojí straně, ale jak píšu, když rozkliknu složku gamesy, tak tam nic nemám, popravdě netuším jak jsi tam tu ikonu zobrazil na té fotce od tebe) , mám zapnuté Show ALL pro složku gamesy, ale ve složce gamesy mám prostě jen ikonu Classes a ta nejde otevřít :-(

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 13:29 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6481
Bydliště: Praha
Has thanked: 776 times
Been thanked: 755 times
Ve složce "gamesy" máš "Classes"? No...
Každá hra má svoji složku. V té složce je ikona, kterou se hra spouští. Klikneš jednou na tu ikonu, pak pravým myšítkem vybereš z horního menu WB Icon a informace. No a pak podle obrázku, který poslal Doda, dopíšeš k WHDload "C:".
Ale přijde mi to divné. Copak nemáš adresář "C:" v PATH? To ti do "C:" nekouká systém automaticky?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 13:35 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1884
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 59 times
Been thanked: 124 times
Já vím co popisuješ, je to stejně jako ve windows, když klikneš na ikonu ale já tam ty ikony prostě nemám.........sakra......

Edit: v Dopusu ty soubory vidím jsou ve složce games, ale když kliknu na tu složku na ploše, tak tam nejsou :-(


Přílohy:
plocha2.jpeg
plocha2.jpeg [ 143.31 KiB | Zobrazeno 432 krát ]
plocha1.jpeg
plocha1.jpeg [ 142.55 KiB | Zobrazeno 432 krát ]

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 13:51 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6481
Bydliště: Praha
Has thanked: 776 times
Been thanked: 755 times
No nejsou, bo je ten oddíl prázdný. Games máš zřejmě i někde jinde.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 13:52 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1134
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 146 times
Ale prd, klikni prosim te na ten posuvnik napravo v okne a posun si to trochu dolu, uvidis tam dalsi ikonu "games". Je trochu trapas vysvetlovat, jak funguje posuvnik :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 13:59 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6481
Bydliště: Praha
Has thanked: 776 times
Been thanked: 755 times
Hm, tak to tam těch her moc nemá. Jsem myslel, že těch 23M zabral filesystém.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 14:10 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1134
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 146 times
No on rozdelil 4GB CFku na 3 casti, cimz to neudelal zrovna jednodussi. Podle me disky do 4GB mena zadny zajimavy smysl delit na mensi casti, technicky to nutne neni. U vetsich disku to jinak nejde. Hry ma na samostatnem oddile a je jich tam jen par.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 14:21 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1884
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 59 times
Been thanked: 124 times
Nooo tak si musím obnovit obraz karty, něco jsem tam smazal a nějak to přestalo pracovat.....se picnu, jestli je ta ikona někde posunutá mimo obraz, tak to je opruz, proč se ty ikony nerovnají na plochu ale zkovávají se mimo zobrazenou oblast plochy ????

No a jde ta karta nějak v systému předělat jen na dvě nebo na jednu velkou partišnu ?
Nebo bych to musel udělat celé znova ?

Původní plán byl, že hry budu mít na jiné kartě a tu strčím do pcmcia čtečky, abych je mohl snadno měnit.
Je to blbej nápad ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 14:26 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1884
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 59 times
Been thanked: 124 times
Tak jsem tu podělanou ikonu našel, upravil a funguje to, to znamená, že to budu muset změnit u všech her co tam budu chtít nahrát ?
Nebo jde někde něco centrálně změnit, případně ty hry přesunout někam jinam ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 14:50 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1134
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 146 times
Nevim, asi to jde resit i nejak jinak, na netu jsem o tom nasel diskusi, ale moc jsem to nepochopil. Ja taky rad pouzivam ClassicWB, mam vsechno na jednom oddile, tedy hry jsou tam kde to puvodne autor planoval a funguje mi to bez uprav. Mozna je to ale necim jinym, vazne nevim. Oddily snadno soucit nejdou, musis si to nekam zazalohovat, kartu predelat a nakopirovat zpet. Ja vetsi upravy delam pres WinUEA, jde to lepe, nez se s tim mazat na Amize.

Jinak ono to funguje i bez toho "c:", ale nejde to nejak spustit z toho GamesMenu, coz je tedy univerzalni framework pro spousteni cehokoliv. Neni to jedina moznost jak spouste WHD hry, jde to primo pres ikonu, nebo treba pres iGame, moznosti je spousta.

Ikony maji v sobe polohu, ze ji mas nekde mimo viditelne okno je proste tak, srovnat se daji ostatne i automaticky.

Plan s tim PCMCIA uplna blbost asi neni, ale jako nejak zajimavou moznost to nevidim. Kdyz si upravis skripty pro generovani toho GamesMenu, pujde to vyresit asi elegantne bez vetsich potizi. Vidim ale ze se v tom trochu placas, tak bych se mozna do vetsi akci asi nepoustel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 15:16 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6481
Bydliště: Praha
Has thanked: 776 times
Been thanked: 755 times
Tak tak - ikony mají polohu. Stačí ji posunout a z menu zvolit snapshot. Pozor - i okna si pamatují svoji polohu, pokud bude chtít. Když klikneš na lištu okna, srovnáš ikony a dáš snapshot all, vždy se ti to okno otevře na tom samém místě, se stejně rozloženými ikonami. Čili ne, jako ve windows, kde stačí změnit rozlišení a ikony už nikdy nebudeš mít na svém místě.
GamesMenu nepoužívám, tam neporadím.

Jinak - já bych Jacka s 4GB partitions nemátl. Zřejmě ani nebude vědět, co je PFS. FFS s 4GB oddíly taky fachá, ale jen pod WinUAE. V reálné Amize (kam to tedy podle všeho chce potom strčit) to udělá pěknej bordel.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 15:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1134
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 146 times
Ok, s FFS jsou problem i ty 4GB, to je pravda, ale vidis se premysleni ktere tim usetris se ti vraci za chvili v jine podobe.

Jinak mozna presne stejny pripad resi tad:

http://eab.abime.net/showthread.php?t=61730

ale nepochopil jsem reseni i kdyz autor dekuje, ze mu to funguje. Ani nechapu, proc to nejde, kdyz to mas na jidem disku/oddile.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc ze systemem - WHDLoad nejde
PříspěvekNapsal: 06 zář 2017, 16:00 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1884
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 59 times
Been thanked: 124 times
Ono se to řeší i tady, upravou nějakého souboru, ale nemohu ho najít (nic nového) http://eab.abime.net/showthread.php?t=73779

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz