OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 17 říj 2017, 19:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 08 led 2017, 08:54 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 912
Has thanked: 43 times
Been thanked: 197 times
Já jsem si kdysi dělal poznámky v Pascalu na palmu, ale doma jsem to do počítače přepisoval ručně, takže při tom proběhla korekce. Céčko by bylo horší, to má těch závorek moc druhů :evil:

_________________
Na rozdíl od represí generála Franka, kterým byli Katalánci s mimořádnou brutalitou vystaveni v dobách fašismu, se nyní jedná o demokratické represe, demokratické obušky a demokratické gumové projektily. Vše je tedy tentokrát v souladu s našimi nejvyššími evropskými hodnotami.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 led 2017, 12:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1472
Bydliště: Brno
Has thanked: 347 times
Been thanked: 98 times
Na tom mém androidu jdeš když píšeš SMS - 1 kliknutím na kulaté závorky a pak 2. kliknutím do dalšího výběru různých znaků, kde máš i hranaté a složené závorky. Dalším klikem se již vybírá správný znak, žádné rolování, nic dalšího.

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 úno 2017, 15:19 
Offline
Kecka

Registrován: 18 říj 2015, 13:54
Příspěvky: 30
Bydliště: Most
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
No já jsem si před cca měsícem nadělil toto https://www.gigacomputer.cz/zbozi/98736 ... -grey.html Za plnou cenu bych jej nebral ale ve slevě je to zlatej strojek. Běží na tom normální wokna ((x86) architektura) takže nejste omezeni jen na mobile aplikace ze store. Škoda že má jen 2GB paměti a jen 32GB SSD. Úložiště jsem vyřešil rychlou sdhc kartou a instaluji na ní. Takže na SSD mám jen pro okna a nejnutnější aplikace takže mne zbylo 10 GB volného místa a zbytek je na kartě. Při běžné práci ty 2GB paměti stačí, běhá to bez záseku naprosto plynule. Na programování v pythonu jsem si nainstaloval PyCharm na který jsem zvyklí ze stolní mašiny a bez problému. Trošku déle nabíhá ale pak je v něm práce plynulá. Z mobilních aplikací ze storu je zajímavé toto https://www.microsoft.com/en-us/store/p ... zdncrdm4mj a pro ostatní jazyky na blbnutí a studium https://www.microsoft.com/en-us/store/p ... lggh4s3mf# Jasně že na giga projekty to není ale dělat malé věci případně na učení je to super. A když mne unaví datlování kódu tak si "utrhnu" tablet pohodlně se rozvalím a dám si na netu oldcomp.cz a nebo něco malého zapařím třeba "Might and Magic, Heroes on line"

_________________
Amiga 1200 + Blizzard IV30/50 + 32 MB Fast + CF2IDE + Indivision AGA Mk2 + PCMCIA2CF


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 úno 2017, 14:03 
Offline
Kecka

Registrován: 30 led 2015, 20:23
Příspěvky: 40
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times
Docela si mi libi tohle http://cdr.cz/clanek/miniaturni-notenet ... 0-do-kapsy . Na tu velikost to ma prijemne velkou klavesnici, aspon podle obrazku ).

_________________
Amiga 600 + 2MB Handmade Chip Ram


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 úno 2017, 15:18 
Offline
Kecka

Registrován: 18 říj 2015, 13:54
Příspěvky: 30
Bydliště: Most
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Parametry to má moc pěkný, ale těch 7 palců už je dost málo . Už i u mne na té 10 palcové lcd už jsou ty windows ikony dost prťavý. No a 10 000 kč je podle mne dost. Ale je fakt miloučkej :)) je to až neuvěřitelný jaký výkon lze dostat do takového prcka.

_________________
Amiga 1200 + Blizzard IV30/50 + 32 MB Fast + CF2IDE + Indivision AGA Mk2 + PCMCIA2CF


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 říj 2017, 18:45 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1472
Bydliště: Brno
Has thanked: 347 times
Been thanked: 98 times
Tak jsem si dnes pořídil Prestigio PMP1012TERDUS, tak snad budu spokojen a najde ta věc u mne využití. Nejvíce mám strach se síly toho držení LCD s klávesnicí. Je to děláno pomocí magnetu. Nevím jestli má tohle uchycení dostateční sílu třeba v situaci, že bych to měl takhle v dopravním prostředku při sedě. Nemám to ještě doma, přepravuje se to na prodejnu co mám kousek od baráku. Zařízení bude nové v akci za 3999 KČ. Ještě si to pořád můžu rozmyslet a když tak mi vrátí peníze přímo na prodejně když uvidím, jak uchycení toho LCD s tou klávesnicí opravdu drží u sebe. Je to tablet s klávesnicí a s Win 10.

http://www.prestigio.com/catalogue/Tabl ... 1012TERDUS

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 říj 2017, 19:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1472
Bydliště: Brno
Has thanked: 347 times
Been thanked: 98 times
Takový dotaz, budu moci čistě na tabletu s Win 10, tedy bez použití klávesnice moci pod emulací Amigy WinUAE spustit editor ASM-Pro a moci v něm psát pomocí displeje?

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 říj 2017, 13:20 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:32
Příspěvky: 240
Bydliště: Kladno
Has thanked: 14 times
Been thanked: 48 times
... marně pátrám v paměti po ještě víc nepohodlném způsobu programování než co tady popisuješ... :angel:

_________________
>> Amiga 1200, ZX Spectrum+, Didaktik Gama, LnxSpectrum, LnxTracker, https://www.ilnx.cz <<


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 říj 2017, 18:05 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1472
Bydliště: Brno
Has thanked: 347 times
Been thanked: 98 times
Tak co navrhuješ?

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 říj 2017, 19:23 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 789
Bydliště: Kurim
Has thanked: 269 times
Been thanked: 233 times
Bez normalni klavesnice se rozume programovat neda, je to hrozne pomaly. Mne osobne se blbe dela i na notebooku bez pripojene standardni klavesnice a velkyho monitoru. Ale notebook jako nouzovka na cesty jde. Tablet je na prohlizeni, na hrani, ale editace je na nem imho velmi nepohodlna.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz