OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

DOSDev 2020

Právě je 13.07.2020, 12:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Atari ST Vs. Amiga 500
PříspěvekNapsal: 04.04.2017, 08:23 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21.05.2013, 14:19
Příspěvky: 1215
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 162 times
Been thanked: 186 times
hmmm ,. . . :)

http://www.indieretronews.com/2017/04/t ... lling.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari ST Vs. Amiga 500
PříspěvekNapsal: 04.04.2017, 09:48 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3656
Has thanked: 171 times
Been thanked: 274 times
Spis me zaujal ten odkaz, kterej na me potom vyskocil na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=xG_5oDeLdGE

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari ST Vs. Amiga 500
PříspěvekNapsal: 04.04.2017, 10:29 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1765
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 202 times
Podobnych akceleratoru se ted objevila cela rada. A nejen tech, pro A500 je toho docela pretlak. Ja jsem nedavno koupil na a1k.org DIY kit taky jeden s 68030/50.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari ST Vs. Amiga 500
PříspěvekNapsal: 04.04.2017, 10:47 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3656
Has thanked: 171 times
Been thanked: 274 times
Ze bych se podival, v jakem stavu jsou ty Amigy, co mam nekde v krabici? :) Celkem by me zajimalo, jak to funguje s akceleratorem.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari ST Vs. Amiga 500
PříspěvekNapsal: 04.04.2017, 11:25 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1690
Bydliště: Praha
Has thanked: 243 times
Been thanked: 329 times
Kubik píše:
Ze bych se podival, v jakem stavu jsou ty Amigy, co mam nekde v krabici? :) Celkem by me zajimalo, jak to funguje s akceleratorem.
Rychlejiiiii :neener:

Zatím nejzajímavější mi přišlo připojení Blizzarda1260 přes ACA500(?) co měl Doda na první OCP. Sice to jaxi trčí ven, ale vypadá to "nabušeně" ;-)

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari ST Vs. Amiga 500
PříspěvekNapsal: 04.04.2017, 12:15 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1765
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 202 times
rEVERz píše:
Kubik píše:
Ze bych se podival, v jakem stavu jsou ty Amigy, co mam nekde v krabici? :) Celkem by me zajimalo, jak to funguje s akceleratorem.
Rychlejiiiii :neener:

Zatím nejzajímavější mi přišlo připojení Blizzarda1260 přes ACA500(?) co měl Doda na první OCP. Sice to jaxi trčí ven, ale vypadá to "nabušeně" ;-)


Na ten A1200 expanzni slot na ACA500 jdou pripojit i PCI sloty a PowerPC Blizzard, coz je uplne extremni v tom ze je to urcene pro A1200 towery a sloty vychazeji smerem do stolu misto nahoru :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari ST Vs. Amiga 500
PříspěvekNapsal: 04.04.2017, 12:30 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:27
Příspěvky: 1109
Has thanked: 240 times
Been thanked: 229 times
rEVERz píše:
Kubik píše:
Ze bych se podival, v jakem stavu jsou ty Amigy, co mam nekde v krabici? :) Celkem by me zajimalo, jak to funguje s akceleratorem.
Rychlejiiiii :neener:

Zatím nejzajímavější mi přišlo připojení Blizzarda1260 přes ACA500(?) co měl Doda na první OCP. Sice to jaxi trčí ven, ale vypadá to "nabušeně" ;-)


Já to zkoušel. Funguje to. Akorát je docela problém najít dema, která jsou pro 060 a zároveň neAGA.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari ST Vs. Amiga 500
PříspěvekNapsal: 04.04.2017, 12:40 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:27
Příspěvky: 1109
Has thanked: 240 times
Been thanked: 229 times
Doda píše:
Podobnych akceleratoru se ted objevila cela rada. A nejen tech, pro A500 je toho docela pretlak. Ja jsem nedavno koupil na a1k.org DIY kit taky jeden s 68030/50.


Tak asi smůla, od 1.4. jsou na a1k.org zakázané registrace (Lieber User, bis zum 01.04.2017 sind NEU-Registrierungen nicht möglich.) a bez ní se v tom fóru nedá nic najít.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari ST Vs. Amiga 500
PříspěvekNapsal: 04.04.2017, 12:45 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3656
Has thanked: 171 times
Been thanked: 274 times
Factor6 píše:
Tak asi smůla, od 1.4. jsou na a1k.org zakázané registrace (Lieber User, bis zum 01.04.2017 sind NEU-Registrierungen nicht möglich.) a bez ní se v tom fóru nedá nic najít.

Neni to april?

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari ST Vs. Amiga 500
PříspěvekNapsal: 04.04.2017, 12:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1765
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 202 times
Jde o tenhle akcelerator: http://www.a1k.org/forum/showthread.php?t=44245

Jsou k tom podklady, takze se necha vyrobit plosnak, ale ja to koupil ceke jako DIY kit, nekde jsem tam nasel odkaz. Respektive puvodne me na to privedl clanek v AmigaFuture, diky kteremu jsem se toho dopatral, protoze to forum je hrozne, tam nejde nic najit ani s registraci.

Ale myslim ze bez registrace nejsou videt obrazky, tak alespon jeden.


Přílohy:
So siehts aus-K.jpg
So siehts aus-K.jpg [ 140.03 KiB | Zobrazeno 1844 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari ST Vs. Amiga 500
PříspěvekNapsal: 04.04.2017, 13:00 
Offline
Profík

Registrován: 12.05.2013, 19:31
Příspěvky: 787
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 683 times
Been thanked: 52 times
Mě tam nechtěli registrovat ani v době, kdy to neměl být problém... Za poslední 4 roky jsem to zkoušel kolikrát a nikdy mi neposlali ten potvrzující mail nutný k aktivaci, němčouři jedni diskriminující.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari ST Vs. Amiga 500
PříspěvekNapsal: 04.04.2017, 13:11 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1765
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 202 times
Springy píše:
Mě tam nechtěli registrovat ani v době, kdy to neměl být problém... Za poslední 4 roky jsem to zkoušel kolikrát a nikdy mi neposlali ten potvrzující mail nutný k aktivaci, němčouři jedni diskriminující.


Tak to nevim co delas protoze ja jsem se tam registroval relativne nedavno v cervenci 2015.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz