OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 23 kvě 2018, 00:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Willem - rada s opravou (jak na to)?
PříspěvekNapsal: 26 čer 2016, 08:06 
Offline
Kecálek

Registrován: 21 říj 2013, 08:25
Příspěvky: 229
Has thanked: 83 times
Been thanked: 80 times
Mám Willem ver. 5.0, mám ho již asi rok ale ještě jsem na něm nic nedělal. Teď jsem chtěl naprog. AM29F040B ale nezadařilo se. Čip se detekuje dobře, jde smazat a ověřit zda je prázdný. Když dám programovat tam se mi to zastaví na 49% a dal ani ťuk. Verze software je 098D8 a také jsem zkoušel verzi 098D12. Nižší verze nedetekují správně tento čip. Později sem dám obr. s nastavení jumperů.

Rád bych ho začal používa...díky za rady


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 čer 2016, 08:48 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 971
Bydliště: Milovice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 152 times
Ešte som tento čip neprogramoval, ale z mojich doterajších skúseností je to, tak, že ak neide naprogramovať je vadný.

Nastavenie prepínačov by malo byť takto :
Obrázek

Skús porovnať, to, čo sa tam zapíše zo zdrojom ...

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 čer 2016, 08:57 
Offline
Kecálek

Registrován: 21 říj 2013, 08:25
Příspěvky: 229
Has thanked: 83 times
Been thanked: 80 times
Ano DIP mám takto nastaven. Jen mi přijde zvláštní že skončí na 49%, jako by neuměl zapnout adresu A18 aby se přepnul do dalších 256kb...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 čer 2017, 10:37 
Offline
Kecálek

Registrován: 21 říj 2013, 08:25
Příspěvky: 229
Has thanked: 83 times
Been thanked: 80 times
Protože jsem opět něco potřeboval s tímto programátorem, tak mé zjištění vedlo k tomu že je to pěkný šmejd :) a nejspíš od výroby pořádně nefunguje.

Potřeboval jsem vyčíst nějaký rom čip a tak jsem ho několikrát po sobě načet a uložil. Pak jsem soubory porovnal a zjistil že ani jeden není shodný. Nechce se mi ho vyhazovat, a tak by mě zajímal názor zkušených techniků. Kde by začali s opravou? Napětí jsem měřil jak Vcc tak i Vpp jsou vpořádku, měřeno při čení i zápisu.
Možná pro začátek vyměnit ty 4015? Mám smd verzi Willema, takže čím méně pokusu tím více ušetřených nervů :)

Tady je schema desky 4.5 podle mě tam moc změn oproti 5.0 není.


Přílohy:
willem_SCH45.pdf [161.86 KiB]
48 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 čer 2017, 20:29 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1213
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 6 times
Been thanked: 82 times
Nemáš vyplněné bydliště v profilu, takže nevím jak jsi daleko od Prahy, avšak pokud chceš, můžu ti AM29F040B naprogramovat a ty jiné ROMky přečíst. Jde jen o to, jak ke mě dopravíš AM29F040B a tvoje ROMky.

_________________
Hyperinzerce - co nabízím k prodeji

ComputerAsylum - web
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 čer 2017, 22:02 
Offline
Kecálek

Registrován: 21 říj 2013, 08:25
Příspěvky: 229
Has thanked: 83 times
Been thanked: 80 times
Nejde o ten čip, i když teď jsem si všimnul že je to na chlup rok :) ale o problém s programatorem. Ten bych rád opravil ;)

PS: Použil jsem starší vlákno, abych znovu nezakládal další. A nevím zda se dá změnit název vlákna, nejspíš ne...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 čer 2017, 09:08 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6985
Bydliště: Praha
Has thanked: 832 times
Been thanked: 814 times
Dá se změnit - editací hlavního příspěvku. To už může jen admin. Na jaký název to chceš přehodit?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 čer 2017, 10:41 
Offline
Kecálek

Registrován: 21 říj 2013, 08:25
Příspěvky: 229
Has thanked: 83 times
Been thanked: 80 times
misticjoe píše:
Dá se změnit - editací hlavního příspěvku. To už může jen admin. Na jaký název to chceš přehodit?


Něco jako: Willem - rada s opravou (jak na to)?

:)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 čer 2017, 13:44 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6985
Bydliště: Praha
Has thanked: 832 times
Been thanked: 814 times
Změněno.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz