OldComp.cz
http://www.oldcomp.cz/

Emulátor MZ-6500 od Takedy - nejde reset ?
http://www.oldcomp.cz/viewtopic.php?f=136&t=6630
Stránka 11

Autor:  vaclavpe [ 27 srp 2018, 12:15 ]
Předmět příspěvku:  Emulátor MZ-6500 od Takedy - nejde reset ?

Ahoj,

blbnu s emulátorem od Toshia Takedy snažíc se rozchodit aspoň nějak moji MZ-6550 a tohle je jediný zdroj informací. Nicméně, ten emulátor se chová divně - po prvním naběhnutí to vypadá, že nejde resetovat, a bez resetu tam nejsem schopen nastavit IMG soubor pro FD.

Takedovi jsem psal, ale asi neumí anglicky, protože už 14 dní neodpověděl.

Nemáte někdo zkušenosti, co a jak s tím ?

PS: MZ-6550 NENÍ kompatibilní s PC-XT nebo PC-AT. Má zcela jiné adresy, pravděpodobně i system bus. A nejsem pro něj schopen sehnat žádný SW. Vy něco nenajdete ?

PPS: MZ-6500 je i8086, MZ-6550 je i80286. Já mám ROM pro mz6500, ale zkusím vyloupnout ROM přímo z té mašiny, co to udělá. A hodil by se komentovaný výpis

Autor:  misticjoe [ 27 srp 2018, 13:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Emulátor MZ-6500 od Takedy - nejde reset ?

Napiš SZ Factor6 - třeba rád pomůže a přeloží dotaz do JP.
Určitě nenaběhne ani DOS 3.3?
Podle tohoto obrázku to vypadá na normální MS-DOS 3.10
Obrázek

Autor:  Martin8bity [ 27 srp 2018, 14:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Emulátor MZ-6500 od Takedy - nejde reset ?

Anglicky umi, ale je to tak bohuzel u vetsiny Japoncu, coz je smutne. A hlavne po nich nesmis chit nejaky soft, ROM apod., protoze to Ti pak neodpovi skoro jiste. Aspon mam takovou zkusenost :-(

Autor:  vaclavpe [ 05 říj 2018, 17:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: Emulátor MZ-6500 od Takedy - nejde reset ?

misticjoe píše:
Napiš SZ Factor6 - třeba rád pomůže a přeloží dotaz do JP.
Určitě nenaběhne ani DOS 3.3?
Podle tohoto obrázku to vypadá na normální MS-DOS 3.10

Ahoj, no, není, protože 6550ka má mapované porty jinak neže PC-AT. Spíše jsem doufal, že nabootuju disk z 6500, ale ani ťuk.

Napsal jsem znovu Takedovi, jestli ví o tom, že mu v emulaci chybí nějaké zařízení, uvidíme, jestli se pochlapí.. Spíš mne teď zajímá, stáhl jsem IPL ROM a nějak z toho bych rád pochopil, co přesně očekává v boot sektoru diskety...

Autor:  jirka_holub [ 05 říj 2018, 23:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Emulátor MZ-6500 od Takedy - nejde reset ?

Tady http://retropc.net/ohishi/museum/mznum.htm a tady https://original.sharpmz.org/hwindex.htm
píšou nejake info o značení disket software k 6550?

MZ - 6 Z 21 MZ-6550 Shoso 65II
MZ-6Z22A MZ-6550 CP / M 86
MZ-6Z22B MZ-6550 BASIC-3 pro CP / M86
MZ-6Z23 MZ-6550 Konverze formátu IBM
MZ-6Z24A MZ-6550 MS-DOS
MZ-6Z24B MZ-6550 BASIC-3 pro MS-DOS

Autor:  Martin8bity [ 06 říj 2018, 07:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Emulátor MZ-6500 od Takedy - nejde reset ?

To jo, ale problem je, ze ten soft nesezenes :-( Ten pocitac je pomerne malo rozsireny i v Japonosku a tak jsem soft na nej nikde zatim prodavat nevidel. A Japonci hodne striktne dodrzuji autorska prava, takze Ti nikdo nic nenakopiruje.

Autor:  Jack_Free [ 06 říj 2018, 10:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Emulátor MZ-6500 od Takedy - nejde reset ?

To jsou Japonci jako Angláni ? Ty také nic nepustí pro to svoje milované QL od Sira Sinclaira.

Autor:  vaclavpe [ 28 srp 2019, 13:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: Emulátor MZ-6500 od Takedy - nejde reset ?

Japonci nepustí nic z jiného důvodu. Je to tam prostě trestné. Tady Ti firma musí dokázat, že jsi jí způsobil ztrátu. A to se u softu, který se nedá sehnat a neprodává se, dokazuje špatně. V Japonsku Tě prý může naprášit třetí osoba, která ani s tebou ani s tím SW nemá vůbec nic společného. A neřeší se, jestli se ta věc dá nebo nedá sehnat. Prostě jsi zkopíroval copyrightovaný software a tím jsi vinen. Tohle bohatě stačí.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/