OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

DOSDev 2020

Právě je 04.07.2020, 19:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 07.12.2015, 21:01 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21.05.2013, 14:19
Příspěvky: 1215
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 162 times
Been thanked: 186 times
hoj,

rád bych si sám připravil 1GB kartu pro ultrasatana, potahal sem si cca 1GB her pro to upravených. Nicméně tu SD kartu, kterou jsem měl pro to připravenou a funkční sem si přeformátoval a ťeď nikde nemůžu najít jak to zase dát do stavu, aby to STčko přečetlo. Při bootu mi to píše, že tam žádný partition není. A to tam mám jeden 232Mb.

Je prosím nějaký jednoduchý způsob, jak to udělat pod widlema?

takže mám čtečku SD kartu, co dál? :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 07.12.2015, 21:35 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2465
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 96 times
Been thanked: 176 times
Tohle jsem řešil a nevyřešil, někdo radí stáhnout připravené obrazy karet, ale to mě nikdy nefungovalo, možná proto že mám jen satandisk.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 07.12.2015, 22:04 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.05.2014, 09:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Já jsem si kartu naformatoval pomocí utility v ICD (tuším max 512MB - dle verze TOS), nainstalil ovladač a soft natahal pomocí PARCP.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 08.12.2015, 07:51 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
PARCP - USB je neocenitelným pomocník...

Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 08.12.2015, 08:20 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21.05.2013, 14:19
Příspěvky: 1215
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 162 times
Been thanked: 186 times
ja_jsem_cd píše:
Já jsem si kartu naformatoval pomocí utility v ICD (tuším max 512MB - dle verze TOS), nainstalil ovladač a soft natahal pomocí PARCP.


super:) co je prosím ICD ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 08.12.2015, 09:00 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:34
Příspěvky: 439
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 264 times
Been thanked: 81 times
http://joo.kie.sk/?page_id=306


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 08.12.2015, 13:56 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1213
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 184 times
Tak na to vám chlapci doporučím kúpiť si oficiálne nejaký komerčný Ovladač HDD.

Buď HDDriver - celkom drahé,
Alebo od P.Putnika jeho ovladač + instalátor + format/partition + nějaké obrazy - 10€ - dosť hustá cena.

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 06:57 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Pokud budete používat HD driver, je třeba při formátování karty a následném rozdělení zaškrtnout kompatibilitu s ICD. Pak se nainstaluje ovladač, nastaví atd. No a finále je nasypat přes PARCP do atari to co chcete.
Já to právě dělám s TTckem. Ještě se nějak zbavit toho hukotu TT zdroje. Nemáte nějaké návrhy?

Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 10:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21.05.2013, 14:19
Příspěvky: 1215
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 162 times
Been thanked: 186 times
tak už nevim jak dál:( postupuji do puntiku podle návodu od jookieho na jeho stránkách.

udělal sem si boot SDkartu z jeho img, ta bootne OK a pak postupuji dle toho 24 bodového návodu. Dojedu až do zdárného konce . . .
icdfmt mu nadělá 5 partitionů o velikost 198MB (mám 1GB SDčko)
hdutil mi na Dčko zapíše boot

a v čem je problém? pokud bootuju z té přípravné SD karty kde je img od jookieho tak vidim svou 1GB SD kartu (při bootu atárka) a je na ni 5 oddílů D - H. Ale v TOSU je nevidim, ten HDutil i icdfmt je vidí taky, hd util se tváří, že na to Dčko booticd zapíše . . ale pokud chci bootnout z té své tak nic, nikde nic:( skočí to do tosu a je tam jen disketovka A,B a koš.

jo a mám STe/4MB a tos 2. něco v němčině


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 12:25 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:27
Příspěvky: 1053
Has thanked: 210 times
Been thanked: 121 times
Může to být špatnou revizí DMA čipu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 13:13 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21.05.2013, 14:19
Příspěvky: 1215
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 162 times
Been thanked: 186 times
Trafo píše:
Může to být špatnou revizí DMA čipu.


to bych neřekl, stáhl sem si ten 1gb image od jookeiho nebo od koho to bylo:) rozbalil na SDkartu přes USB tool 1.3 a v pohodě vidim první 232 MB velkej partition s adresářema 1M a 2M atd . . . na STčku mi to bootne a hry z toho jedou, v pecku s win10 ho vidim taky a můžu na to normálně kopírovat a na STčku to všechno jede jak má. Takže asi dělám někde chybu:(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 14:03 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1213
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 184 times
[quote="PeTTr030"Ještě se nějak zbavit toho hukotu TT zdroje. Nemáte nějaké návrhy? [/quote]

No úplne jednoducho vymenil som vetrák, kúpil som nejaký v GME, ak chceš môžem dohľadať.

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 14:05 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Ja ted delal to same na TTcku... Ale s kastou 2gb. Na disketu sem hodil HDDriver a laboroval a laporoval... Musis mi ICD kompatibilni partice... Nechej v hornim slotu tu kterou chces rozdelovat a nabootuj z diskety. Nevim jak je to v ICD ale v hdriveru v AUTO/ je hddriver.prg kterej pustis a on si osaha vsechny zarizeni a vypise ti je... Pak spustim hddriver.app a zvolim si zarizeni ktere budu rozdelovat, nastavim si velikost, potvrdim, zaskrtnu kompatibilitu s ICD a odkliknu... Ukoncim hddriver, reboot znovu z flopy, z auta se ti pusti hddriver.org, postupujes dal jak predtim ale s tim ze naistalujes na boot partici hdrriver. Nakonfigurujes ho, ukoncis, dalsi reboot uz bude s karty. Tedy mel by byt... Ja to zkousel ruznymi verzemi hddriver az sem se v tom zamotal tak ze sem nevedel co vlastne delam. A najdnout to chodilo... Tak tred kdyz to mam overene, prejdu na 8gb kartum prerozdelim, nainstaluju NOVU abych mohl jet v rozumnem rzliseni, pak nvdi, mint, cattamarana atd.

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 14:06 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Shony píše:
[quote="PeTTr030"Ještě se nějak zbavit toho hukotu TT zdroje. Nemáte nějaké návrhy?


No úplne jednoducho vymenil som vetrák, kúpil som nejaký v GME, ak chceš môžem dohľadať.[/quote]

A foukas dovnitr nebo ven? Jo, link na ten vetrak muzes hodit...

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 14:13 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1804
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 589 times
Been thanked: 442 times
Dyt jsem ti rikal posilal linku na ventilator, jakej jsem tam daval. Je to Sunon MagLev.
http://www.gme.cz/ventilator-sunon-mc30 ... 9-p625-276

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> letos odložena na neurčito <<<
PL.Atariada.cz >>> 19. - 21. 6. 2020 <<<


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz