OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

DOSDev 2020

Právě je 04.07.2020, 19:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 14:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1804
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 589 times
Been thanked: 442 times
mozna se ptam blbe, ale kde mas problem s videnim partition? Jestli je nevidis na desktopu, musis si vytahnout ikonky. Tady hodne zalezi, jakej mas TOS. Mozna si to tu psal a ja to prehledl. Jestli mas jenom radu 1.x je to dost krkolomne, takze se koukni do manualu zde: http://www.atari8.cz/calp/data/st_priru ... x.php?c=61

Jestli mas 2.x, tak je to jednoduche, jenom kliknes na: Volby -> Prihlasit Disk (ted nevim jak je to v nemcine nebo anglictine) a na desktopu se ti objevi vsechny viditelne mechaniky

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> letos odložena na neurčito <<<
PL.Atariada.cz >>> 19. - 21. 6. 2020 <<<


Naposledy upravil krupkaj dne 12.12.2015, 14:58, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 14:58 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21.05.2013, 14:19
Příspěvky: 1215
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 162 times
Been thanked: 186 times
Uz sem to vsechno vyresil:) pouzivam 1gb kingstona a jede to super. Az na atariage mi jeden clovicek poradil ze abych videl ostatni disky tak musim dat install hard drives. To tu prosim nikdo nevedel;) a nenapsal. Fw uz mam taky 1.20. Ale resim zase novej problem. Uz vidim vsechny disky ale kdyz na Sd kartu v druhem slotu nahraju nejaka data tak cast jich je ok a cast jich je pokazena ( dlouhe nesmyslne nazvy). A na pc ve ctecce je vidim ok.... nechapu to:( nicmene je to super zarizeni!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 14:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1804
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 589 times
Been thanked: 442 times
hehe psal jsem to pred chvili ;) nedoslo mi, ze ty disky nevidis na desktopu.

a zase se ptam asi blbe. Na PC kde? pouzivas obojetny format, nebo v emulatoru?

Obojetny format mi nikdy moc nefungoval. Je tam spousta omezeni, nemuzes z takoveho disku bootovat, nemuzes mit vic oddilu. Mnohdy to funguje blbe. Takze jsem to na PC vzdal a Atari disky pouzivam jenom v Atari.

Pokud potrebuju neco prenest na PC, tak jedu pres PARCP. nebo pres ethernet nebo muzes na Atari cist FAT32 formatovane na PC pres MiNT nebo MagiC.

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> letos odložena na neurčito <<<
PL.Atariada.cz >>> 19. - 21. 6. 2020 <<<


Naposledy upravil krupkaj dne 12.12.2015, 15:09, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 15:02 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.05.2014, 09:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Velikost v ICDPro jsem zadával ručně, to automatické rozdělení je nesmysl. Hlavně musí být všechny partition zatrženy jako tady (v posledním sloupci), pak by měli být vidět. Jo a v GEMu, je tam pak volba v menu co zobrazí jednotky. Z hlavy nevím...
Příloha:
br1.jpg
br1.jpg [ 77.81 KiB | Zobrazeno 6533 krát ]

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 15:06 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1804
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 589 times
Been thanked: 442 times
Co se tyka velikosti s HDDriverem bootuju v pohode z partice 512 MB (TOS 2) TOS 1.x tam zvlada tusim 256MB. U ICD nevim, protoze ho nepouzivam/neznam, ale prepokladam, ze to bude stejne, protoze to je omezeni TOSu.

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> letos odložena na neurčito <<<
PL.Atariada.cz >>> 19. - 21. 6. 2020 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 15:18 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.05.2014, 09:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
krupkaj píše:
Co se tyka velikosti s HDDriverem bootuju v pohode z partice 512 MB (TOS 2) TOS 1.x tam zvlada tusim 256MB. U ICD nevim, protoze ho nepouzivam/neznam, ale prepokladam, ze to bude stejne, protoze to je omezeni TOSu.

Samozřejmě že co do veklikosti záleží na verzi TOS a koukám že než jsem doklapal příspěvek, tak už jsi vše napsal.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 13.12.2015, 13:06 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Poison píše:
Uz sem to vsechno vyresil:) pouzivam 1gb kingstona a jede to super. Az na atariage mi jeden clovicek poradil ze abych videl ostatni disky tak musim dat install hard drives. To tu prosim nikdo nevedel;) a nenapsal. Fw uz mam taky 1.20. Ale resim zase novej problem. Uz vidim vsechny disky ale kdyz na Sd kartu v druhem slotu nahraju nejaka data tak cast jich je ok a cast jich je pokazena ( dlouhe nesmyslne nazvy). A na pc ve ctecce je vidim ok.... nechapu to:( nicmene je to super zarizeni!!!

Ježíš, tak to si mě dostal. Vůbec mě nenapadlo že jde o toto. Mě se to totiž chovalo jako tobě s tím že sem disky po rozdělení, rebootu a přihlášení disků na ploše měl ale jen některé byly přístupné. :lol::lol::lol:

Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 14.12.2015, 19:26 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21.05.2013, 14:19
Příspěvky: 1215
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 162 times
Been thanked: 186 times
tak jo, díky všem za rady a tipy. Vše jsem rozchodil a mám z toho radost:) Nicméně řeším poslední problém. Co znamená TOS Fehler #35 ? To se mi ukáže po tom co spustim SYS z první SD karty a chvi přes ICD naformátovat SD kartu v druhém slotu (po načtení ICD Bootu).

Z diskety tu první připravim, ale z SD karty mi nejde připravit ta druhá:(

1. SD je 1GB img od jookieho, z ní spustim ICDboot pak chci to ICDFMT a to už nejde.

nemá tu někdo heklej HDdriver? ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 14.12.2015, 22:40 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1804
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 589 times
Been thanked: 442 times
to znamena, ze program je poskozeny.
viz compendium

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> letos odložena na neurčito <<<
PL.Atariada.cz >>> 19. - 21. 6. 2020 <<<


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz