OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 22 kvě 2019, 05:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 01 lis 2018, 10:35 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2238
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 12 times
Been thanked: 133 times
A to je moje CPU deska :)
Protože se mi tam pořádná RAM už nevešla, tak je k tomu na druhé desce obří RAM 256kB :lol:
RAM je CMOS a zálohovaná, zařízení mělo teplej start a ošetření krátkodobého výpadku.
Je to asi z r.1986, řízení světelnejch mixpultů.


Přílohy:
VME_RAM.jpg
VME_RAM.jpg [ 299.62 KiB | Zobrazeno 554 krát ]
VME_CPU.jpg
VME_CPU.jpg [ 295.89 KiB | Zobrazeno 554 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Danhardovy desky
PříspěvekNapsal: 02 lis 2018, 10:51 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 17:37
Příspěvky: 1863
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 11 times
Been thanked: 139 times
by jsi mohl sem na OC dátt dokumentaci, aby si oldcompáci mohli postavit repliku těch desek a měli vlastní domácí VME systém.

_________________
Hyperinzerce - historické počítače

ComputerAsylum WEB: http://www.computerasylum.co.uk
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Zprávy: https://www.euronews.com/ https://www.aljazeera.com/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VME systémy
PříspěvekNapsal: 02 lis 2018, 11:20 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2238
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 12 times
Been thanked: 133 times
Dokumentanci budu muset vyštrachat, jestli se to už nevyhodilo.
Ty procesorový desky mám ještě dvě, ale bez CPU a DMA a taky nemám žádnej BIOS.
Podívám se, jestli se na tu procesorovou desku dají aspoň z poloviny osadit RAMky, jinak je to nepoužitelný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VME systémy
PříspěvekNapsal: 02 lis 2018, 11:25 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3084
Has thanked: 151 times
Been thanked: 238 times
Spis bych to videl na nejaky 3U system nez tyhle vykopavky. Kdyby to byly desky bezne ke koupi za rozumnou cenu, tak proc ne, ale stavet dneska 256kB RAM z 6116ek nebo co to tam je... :)

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VME systémy
PříspěvekNapsal: 02 lis 2018, 11:44 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2238
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 12 times
Been thanked: 133 times
6264, v tý době největší CMOS RAM.
To se nestaví, to se vyhrabe na půdě :lol:
Samozřejmě, návrh na stavění repliky je nesmyslný, ale oživit by se to asi dalo.
Konektor K2 je jen uživatelský a "živí" sběrnici uživatelského systému.
Sběrnicovou desku VME tu mám také, ale krabici 6U jsem už rozebral.
Mám tu krabici dílů Schroff z rozebraných zařízení, kdyby to potřeboval někdo zkompletovat.

Ta RAMka je na rozebrání, stejně tam nemám dekodéry, ty byly napálený v SN74S571, PALy jsme tehdy ještě neuměli.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VME systémy
PříspěvekNapsal: 02 lis 2018, 15:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 17:37
Příspěvky: 1863
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 11 times
Been thanked: 139 times
Kubik píše:
Spis bych to videl na nejaky 3U system nez tyhle vykopavky. Kdyby to byly desky bezne ke koupi za rozumnou cenu, tak proc ne, ale stavet dneska 256kB RAM z 6116ek nebo co to tam je... :)


Procesorových desek pro VME ve formátu 3U (tedy pouze pro J1) je jak šafránu. Něco dělal Force na začátku 80tých let (pokud se pamatuju), ale jejich katalogový listy získaný z veletrhů v té době jsem už dávno vyházel. CPU desky pro VME, i když mají pouze J1 konektor, jsou až na vzácné vyjímky vždy 6U.
Paměť lze dnes udělat jinak, samozřejmě...
Danhard tam má 68000 CPU, jestli jsem dobře viděl :D . Já mám dokumentaci od Motoroly pro VME CPU desku sa 68020. Ta by šla udělat s moderními RAMkami, ale jen pro 6U a muselo by fakt být více zájemců. Pro sebe ji dělat nebudu, bo desku s CPU pro VME nepotřebuju.

_________________
Hyperinzerce - historické počítače

ComputerAsylum WEB: http://www.computerasylum.co.uk
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Zprávy: https://www.euronews.com/ https://www.aljazeera.com/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz