OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 15 pro 2017, 03:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vhodný BASIC pro Atari ST
PříspěvekNapsal: 17 zář 2015, 07:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1509
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 424 times
Been thanked: 285 times
to je pekne, jsou nekde tvoje programy ke stazeni? Ten font editor by me urcite zajimal.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vhodný BASIC pro Atari ST
PříspěvekNapsal: 17 zář 2015, 09:12 
Offline
Prvnička

Registrován: 16 zář 2015, 22:56
Příspěvky: 10
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Asi pred deseti (nebo vice?) lety me chytla nejaka nostalgicka nalada a i 1040STFM jsem opet vybalil (myslim, ze mam jeste i SM124). Snazil jsem se ze starych disket dostat aspon neco, ale neslo nic. Zkusil jsem je i v PC mechanice a odrovnal jsem na tom temer novou mechaniku SONY. :-( Diskety byly ulozeny v plastovem boxu na diskety a v igelitovem pytli. Nebyly zaprasene, nebo tak neco. Nevim proc nefungovaly a znicily mechaniku. Pote jsem boxy s disketama pujcil/daroval nekomu, kdo se na to mel podivat, ale kde je tomu dneska konec, to uz nevim...
K tomu font editoru: Klasicky bitmapovy, dokonce proporcionalni. Font se ulozil jako blok dat a k tomu pole, jak je ktery znak siroky. V GFA jsem mel rutinu, ktera psala po obrazovce tak, ze vyuzivala presuny v pameti. Bylo to rychle. Myslim ze primo v GFA bylo neco na ty presuny v pameti. Nebo ze bych na to mel kus strojaku? Uz vazne nepamatuju...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vhodný BASIC pro Atari ST
PříspěvekNapsal: 17 zář 2015, 09:17 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6389
Bydliště: Praha
Has thanked: 764 times
Been thanked: 753 times
K tomu odrovnání mechaniky bych také něco měl. Někdy v roce 2003-2005 se v rámci katování kostů zřejmě přešlo u některých výrobců na nové metody, kdy mechaniky často nebyly schopny přečíst ani diskety nahrané na starších PC. V práci jsme na některých strojích takhle vystřídali i tři-čtyři, než se našla nějaká, co fungovala normálně. Co si pamatuji, tak Mitsumky byly sázkou na jistotu, ale ostatní se chovaly fakt divně.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vhodný BASIC pro Atari ST
PříspěvekNapsal: 17 zář 2015, 09:54 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 890
Bydliště: Milovice
Has thanked: 6 times
Been thanked: 145 times
No ja mám zase dobré skusenosti s ALPSkami pár som ich prerobil na ST a funguju bez problemov v podstate existuju 3 problemy s FDD : zasrané hlavy, vyschnuté elity a stvrdnutá remenička náhonu.

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vhodný BASIC pro Atari ST
PříspěvekNapsal: 18 zář 2015, 20:50 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 20:24
Příspěvky: 302
Has thanked: 6 times
Been thanked: 38 times
Jinak nějaká literatura (nejen) k Basicům je tady

http://www.atarimania.com/documents-ata ... s_2_S.html
http://www.atarimania.com/list_document ... st-_S.html

_________________
ex-STklub BRNO,SEGA Mega Drive, Sharp MZ 800, ZX emul,Commodore C64 kalkulátory HP/TI/FX, (PSP, PS2, X360)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vhodný BASIC pro Atari ST
PříspěvekNapsal: 02 črc 2017, 14:35 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 890
Bydliště: Milovice
Has thanked: 6 times
Been thanked: 145 times
Tak to hodím sem,
nemá niekto posledné knižnice od Lonnyho Pursela pre Stik/Sting, nikde ich nemôžem nájsť, a to čo som našiel je nekompletné a staré :cry:

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vhodný BASIC pro Atari ST
PříspěvekNapsal: 02 črc 2017, 18:47 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1509
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 424 times
Been thanked: 285 times
Lonny prisel o domenu. Momentalne je vse dostupne zde:
http://96.32.243.246/~gfabasic/atari/

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vhodný BASIC pro Atari ST
PříspěvekNapsal: 02 črc 2017, 21:30 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 890
Bydliště: Milovice
Has thanked: 6 times
Been thanked: 145 times
Aaaah super Honzo, ďakujem, pravdu povediac som dúfal, že ma niekam nasmeruješ, snažím sa napísať klienta pre nastavenie RTC podľa času z internetu ...

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz