OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Vstava historickch poctacu

Právě je 08.12.2022, 20:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FPGA Arcade
PříspěvekNapsal: 07.06.2013, 14:26 
Offline
Radil

Registrován: 12.05.2013, 19:16
Příspěvky: 278
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 64 times
Been thanked: 46 times
je niekto kto to sleduje a vie v akom je to stave?

pred nejakym 1.5 rokom som pisal tomu cloveku, odpisal, ze sa to shipuje, ale ze ma backlog, ze sa ozve

na sajte ma news spred mesiaca, ze sa zas nieco bude shipovat, ale ked som mu minule pisal, tak uz som ani nedostal odpoved


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPGA Arcade
PříspěvekNapsal: 07.06.2013, 15:04 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1818
Bydliště: Praha
Has thanked: 81 times
Been thanked: 236 times
Jeden borec z Amigaportalu to ma objednane, ale zatim nerikal, ze by neco dorazilo, takze se asi stale nic nedeje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPGA Arcade
PříspěvekNapsal: 08.06.2013, 21:03 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 23:26
Příspěvky: 325
Has thanked: 21 times
Been thanked: 22 times
No a co říkáte na MiST? http://harbaum.org/till/mist/index.shtml Emulace Amigy i Atari ST.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPGA Arcade
PříspěvekNapsal: 12.06.2013, 23:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 10:52
Příspěvky: 1665
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 19 times
Been thanked: 124 times
JOeAim píše:
No a co říkáte na MiST? http://harbaum.org/till/mist/index.shtml Emulace Amigy i Atari ST.


U tychto projektou ma dost zaraza ze za cenu prevysujucu cenu komercneho FPGA DEV boardu dostanem osekany DEV board :-O
A erste z pochybnou zivotnostou.

Skoda ze nerobia veci pre konkretne komercne kyty. Taky DE0 zvladne minimig a spol a stoji menej ako miinimig.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPGA Arcade
PříspěvekNapsal: 13.06.2013, 16:16 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 23:26
Příspěvky: 325
Has thanked: 21 times
Been thanked: 22 times
zz_indigo píše:
JOeAim píše:
No a co říkáte na MiST? http://harbaum.org/till/mist/index.shtml Emulace Amigy i Atari ST.


U tychto projektou ma dost zaraza ze za cenu prevysujucu cenu komercneho FPGA DEV boardu dostanem osekany DEV board :-O
A erste z pochybnou zivotnostou.

Skoda ze nerobia veci pre konkretne komercne kyty. Taky DE0 zvladne minimig a spol a stoji menej ako miinimig.


DE0 nevím, ale na DE1 minimig jsem viděl. Ale jak to vlastně je? U těchto kitů, se musí třeba to jádro minimigu nahrát z PC? Myslím to tak, že když zapnu ten kit, tak nějakým způsobem si musí natáhnout to jádro. A Flash paměť tam asi není, co?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPGA Arcade
PříspěvekNapsal: 13.06.2013, 16:22 
Offline
Radil

Registrován: 12.05.2013, 19:16
Příspěvky: 278
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 64 times
Been thanked: 46 times
DE0

8 MB SDRAM, 4 MB Flash

DE1

8 MB SDRAM, 512 KB SRAM, 4 MB Flash


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPGA Arcade
PříspěvekNapsal: 13.06.2013, 18:08 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 10:52
Příspěvky: 1665
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 19 times
Been thanked: 124 times
JOeAim píše:

DE0 nevím, ale na DE1 minimig jsem viděl. Ale jak to vlastně je? U těchto kitů, se musí třeba to jádro minimigu nahrát z PC? Myslím to tak, že když zapnu ten kit, tak nějakým způsobem si musí natáhnout to jádro. A Flash paměť tam asi není, co?


Je tam aj flash aj SD socket ....

Rozdiel je v tom ze image sa neloaduje z SD karty (Bud ho loadujes z PC alebo je vo flash pameti).
Iked i tu je moznost aby firmware ktory tam je preplacol integrovanu flash z datami z SD karty.

Pokial neplanujes preplacavat image kazdych 5 minut to nieje obmedzujuce.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPGA Arcade
PříspěvekNapsal: 13.06.2013, 18:45 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 23:26
Příspěvky: 325
Has thanked: 21 times
Been thanked: 22 times
zz_indigo píše:
JOeAim píše:

DE0 nevím, ale na DE1 minimig jsem viděl. Ale jak to vlastně je? U těchto kitů, se musí třeba to jádro minimigu nahrát z PC? Myslím to tak, že když zapnu ten kit, tak nějakým způsobem si musí natáhnout to jádro. A Flash paměť tam asi není, co?


Je tam aj flash aj SD socket ....

Rozdiel je v tom ze image sa neloaduje z SD karty (Bud ho loadujes z PC alebo je vo flash pameti).
Iked i tu je moznost aby firmware ktory tam je preplacol integrovanu flash z datami z SD karty.

Pokial neplanujes preplacavat image kazdych 5 minut to nieje obmedzujuce.


Hmm. A teď jsem koukal na ty desky, a DE0 má cyclone III a větší počet LE ale nemá vyvedený zvuk. A DE1 má zvuk ale menší počet LE. A je dražší. Jestli to dobře chápu je z hlediska emulace různých strojů(Amiga. Atari st atd) lepší DE0, pokud k ní půjde přidělat zvuk.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPGA Arcade
PříspěvekNapsal: 13.06.2013, 21:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 10:52
Příspěvky: 1665
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 19 times
Been thanked: 124 times
Hmm. A teď jsem koukal na ty desky, a DE0 má cyclone III a větší počet LE ale nemá vyvedený zvuk. A DE1 má zvuk ale menší počet LE. A je dražší. Jestli to dobře chápu je z hlediska emulace různých strojů(Amiga. Atari st atd) lepší DE0, pokud k ní půjde přidělat zvuk.[/quote]

No najlepsia je DE2-115 ale ta je svinsky draha ;-) ale LUT-ou ma dost aj na A4000.

Zvuk p[rirobit je minimum. Bud pouzijes I2S prevodnik (to je v tej DE2/1 alebo RC clen ako to robi minimig a spol.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FPGA Arcade
PříspěvekNapsal: 15.06.2013, 23:29 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 10:52
Příspěvky: 1665
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 19 times
Been thanked: 124 times
Aby som sa pochvalil. Tak namiesto dokoncovania akceleratora som sa hrajuskal z VHDL a na lowendove FPGA som okrem ZX80/ZX81/Zx81 + 16K RAM. dostal aj Jupiter Ace a to v standardnej aj v rozsirenej verzii.

http://zz-indigo.mavipet.sk/?page_id=79

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz