OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 13.04.2024, 03:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Neco jako RC2014 , ale vlastni styl
PříspěvekNapsal: 17.02.2024, 21:08 
Offline
Stydlín

Registrován: 10.01.2023, 20:16
Příspěvky: 7
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Jak sem driv pri predstaven psal , delam si svuj kit . RC2014 byla jen inspirace.
Zatim mam 3 desky (cpu-rom-ram [jen max 8/16kb ROM - 56/48kb RAM] , IO deska + pokus o zachytavani im2 vektoru + hodiny s volenim frekvence 16mhz-245hz , a posledni deska je st75256 display radic[256x128px BW/4color gray] + zx keyboard matrix input )

At zijou chyby ,jsem zjistil jeden malej problem ,kdyz chci davat novej program do eepromky musim to cely rozdelat , ale uz mam v navrhu novou desku kde eepromky budou pristupne ze spoda :)

Ale na hrani to zatim bude stacit. :)


Přílohy:
20240217_192834.jpg
20240217_192834.jpg [ 462.47 KiB | Zobrazeno 608 krát ]
20240217_193044.jpg
20240217_193044.jpg [ 430.28 KiB | Zobrazeno 608 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Neco jako RC2014 , ale vlastni styl
PříspěvekNapsal: 16.03.2024, 16:30 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27.06.2021, 15:15
Příspěvky: 116
Has thanked: 33 times
Been thanked: 179 times
Pěkný, nejvíc se mi líbí ten pasivní LCD displej. Kde a za kolik se dá sehnat? Nedávno jsem na nějaký koukal a cena mě hodně odradila...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Neco jako RC2014 , ale vlastni styl
PříspěvekNapsal: 16.03.2024, 20:59 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 11.11.2013, 10:29
Příspěvky: 1198
Has thanked: 363 times
Been thanked: 304 times
S tou EEPROM by to nemusel byt az takovy problem (myslim hw - rozebirat atp.). Tedy asi bych si predstavoval koncept, kdy do te pameti muze zapisovat samoty procesor. Jasne, ze to neni pro zacatek vyvoje, ale casem si odladit nejakou rutinu, ktera tam pres treba seriovou linku (terminal) nahraje kus kodu a po restartu 'jdes do noveho'.
Nevim, planujes mit tam nekaje propojeni na PC? Rekl bych, ze vetsina techto (a podobnych) SBC s necim takovym pocita, i kdyz to tam treba nemusi byt trvale pritomno. jen proste pripojim RS-232 interface a muzu si s tim po terminalu povidat.

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz