OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrujte se zde!

Právě je 14 lis 2018, 08:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 16 srp 2018, 21:50 
Offline
Profík

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 717
Has thanked: 132 times
Been thanked: 21 times
Na hento co pises luxus mam to Tvoje TTcko...Skor som myslel Thing resp. Terradesk...Stranka je na atari-forume...STGA...No mam aj ultrasatan.Cize radsej tos 2.06 a potom z ultrasatana do emutos???
Ved ano bol tu PAK68/30 a frak s mrte pamatou.Dokonca navod bol v jednom casaku.Snad by ste sa do toho mohli aj pustit.Ja som myslel lowspec.Ram mam bohuzial len xram 4mb...Bude volnych 1mb tak ako pises...Pofotim adapter. Ano Frank pisal ze niektore Tsengy treba dotatocne napajat...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 19 srp 2018, 22:54 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 737
Has thanked: 12 times
Been thanked: 86 times
Shony píše:
4MB je nič, nerozbehneš tam ani NVDI (no rozbehneš ale to bude všetko, zostane ti 700KB),


Od kdy? NVDI samotné zabere pár set kB v normální RAM. Framebuffer se alokuje ve videoram karty.

Citace:
Emutos dáš do ST bez úpravy len 128KB a to je pekne osekaná varianta, kompatibilita


Chybí tam GUI a desktop, ale ten stejně nepotřebuješ pokud chceš spouštět Mint. A naopak oprotijakémukoli TOSu je tam diskový driver

Citace:
Osobne si myslím, že ak by to malo nejako fungovať tak 8MB AltRam je nutnosť na 8Mhz/16Mhz je dobrý tak MAGIC nič iné nemá zmysel. Mám na TT MINT a na 32Mhz to nieje žiadna sláva.


Mint na TTčku běhá úplně luxusně. Teda za předpokladu, že nemáš nějakou vykuchanou verzi bez FastRAM nebo případně si nepleteš MinT s Multitosem ;)

Citace:
No ale to už nieje ST ale mutant, to si rovno možeš kúpiť MIST alebo Susku.


Poraď, jak do Mistu nacpat minimálně 030 s MMU a alespoň 32MB FastRAM a jdu do toho ;)

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 20 srp 2018, 00:54 
Offline
Profík

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 717
Has thanked: 132 times
Been thanked: 21 times
Cize turbina + grafarna + ide/cf + ram board??? Inak som vyplatil 3ti Tseng... Tak jeden dufam ze bude komp. s mojim adapterom co mam...Naschval som bral 3 rozne modely...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 20 srp 2018, 12:40 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1701
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 510 times
Been thanked: 371 times
ctirad píše:
Shony píše:
4MB je nič, nerozbehneš tam ani NVDI (no rozbehneš ale to bude všetko, zostane ti 700KB),
Od kdy? NVDI samotné zabere pár set kB v normální RAM. Framebuffer se alokuje ve videoram karty.


Presne tak, jenom pokud chces pouzivat vektorove fonty musi se jim nastavit mensi cache, aby to zbytecne nezabiralo misto.

ctirad píše:
Citace:
Emutos dáš do ST bez úpravy len 128KB a to je pekne osekaná varianta, kompatibilita
Chybí tam GUI a desktop, ale ten stejně nepotřebuješ pokud chceš spouštět Mint. A naopak oprotijakémukoli TOSu je tam diskový driver


to sis spletl s cartridge verzi, ta ma 128K, pro ST bez upravy je 192K a tam uz je skoro vse.

ctirad píše:
Citace:
Osobne si myslím, že ak by to malo nejako fungovať tak 8MB AltRam je nutnosť na 8Mhz/16Mhz je dobrý tak MAGIC nič iné nemá zmysel. Mám na TT MINT a na 32Mhz to nieje žiadna sláva.
Mint na TTčku běhá úplně luxusně. Teda za předpokladu, že nemáš nějakou vykuchanou verzi bez FastRAM nebo případně si nepleteš MinT s Multitosem ;)


jj, to je moje standardni prostredi. Skoda, ze Falcon ma standardne max 16 (14) MB. Tam provozovat MINT neni moc legrace. Ale kdyz mas na TT aspon 20MB (4+16), tak uz je to v pohode a kdyz mas 64MB TT RAM, tak muzes lamat v Calamusu pod MiNTem i mensi casopis a pokud tam neni moc obrazku tak klidne i vetsi veci.

ctirad píše:
Citace:
No ale to už nieje ST ale mutant, to si rovno možeš kúpiť MIST alebo Susku.
Poraď, jak do Mistu nacpat minimálně 030 s MMU a alespoň 32MB FastRAM a jdu do toho ;)


Do MISTu 030 nedas. A co vim ani ty nizsi zatim nejsou cycle exact.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 20 srp 2018, 16:43 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 737
Has thanked: 12 times
Been thanked: 86 times
krupkaj píše:
to sis spletl s cartridge verzi, ta ma 128K, pro ST bez upravy je 192K a tam uz je skoro vse.


Aha,myslel jsem, že je řeč o cart verzi.

Citace:
Do MISTu 030 nedas.


Mě to říkat nemusíš ;)

Citace:
A co vim ani ty nizsi zatim nejsou cycle exact.


Cycle exact je potřeba hlavně aby fungovaly různé triky v demech a některých hrách, ale na provoz normálního OS to není nezbytně nutné. Bohužel fungující 68k MMU pokud vím zatím (?) nemá žádné existujcí 68k core.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 20 srp 2018, 19:02 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 1063
Bydliště: Milovice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 167 times
Takže páni tu je aktuálne využitie pamäti :

Čistý TOS, po buute zostalo 3701KB - nejaké CPX a STING
Boot s najnovšími VOFA ovladačmi Tseng volné 1 741 430 B to je 1741KB - a kde sa stratilo tých 2MB ? dajte mi vedieť kde to má prepínač rád sa priučím no prostě framebuffer 1MB Tseng zožerie 2MB - čo stým ?
NVDI a TSENG zapnuté voľná ram 727 346 KB, kde robím chybu s NVDI ? Je nejaký nastavovátor/udělátor ako to znížiť ?

Len podotýkam s Atari niesom žiaden Newbe ak by niekto chcel dám k náhľadu obsah C: alebo celý image CF.

PS: Rád sa nechám poučiť ale teraz žiadne babské rady ale skutočne zasvetené tipy. No a to TT je v pohode, pokiaľ od neho nechcete nebodaj NETSURF / Mám TT s Thunder a Storm TTram 64MB to už je asi dosť nie ?

A ten 192KB EmuTOS nebootuje a nebootuje, prečo asi - nezostalo tam miesto na obsluhu HW ? Ešte, že 2.06 je v poho ...

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 21 srp 2018, 08:35 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 737
Has thanked: 12 times
Been thanked: 86 times
Nevím, VOFA neznám, ale ta spotřeba RAM u NVDI je krajně podivná. To je čistá instalace?

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 21 srp 2018, 18:44 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7527
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
Ta volná RAM zůstává stejná bez ohledu na zvolené rozlišení?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 21 srp 2018, 20:36 
Offline
Profík

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 717
Has thanked: 132 times
Been thanked: 21 times
Tsengy uz dosli.Cize dakujem.Dam tu report z mojej instalacky...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 21 srp 2018, 21:10 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 1063
Bydliště: Milovice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 167 times
misticjoe píše:
Ta volná RAM zůstává stejná bez ohledu na zvolené rozlišení?


Aha tak to som nenapísal mení sa logicky podľa rozlíšenia, proste si to framebuffer zožerie podľa veľkosti videoram.
Urobyl som čistú inštaláciu NVDI tažká tragédia, zostalo voľných 1MB a obrazovka tečie/ padá to dolu a prepisujú sa pixely ako kvapky vody, čo zanechávajů stopy/, nechce sa mi to fotiť, je to na pikaču, takže ako som vravel ALT Ram je nevyhnutná, ešte porozmýšlam, či sa tomu vôbec budem venovať alebo všetky Megy predám, predsa mám TT :oops:

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 22 srp 2018, 00:42 
Offline
Profík

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 717
Has thanked: 132 times
Been thanked: 21 times
Mega je pekny stroj.Ak pockas zopar mesiacov.Tak si nan kupis zradcovsku Apollo v4 turbokartu s superAGA grafikou.
Uz robia nepriatelsky Amigisti prve testy...Cize budes mat kvazi 68060 stroj s plno ram a dobrou grafikou...Ak pozries videa s A600+Vampire a EmuTOS a na tom lepsi desktop...Zistis ze je to parada.Nic menej take nie-Atari riesenie...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 07 zář 2018, 10:48 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 737
Has thanked: 12 times
Been thanked: 86 times
Nebo si pusť zadarmo Aranym a máš to ;)

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 07 zář 2018, 12:30 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1701
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 510 times
Been thanked: 371 times
Shony píše:
Aha tak to som nenapísal mení sa logicky podľa rozlíšenia, proste si to framebuffer zožerie podľa veľkosti videoram.
Urobyl som čistú inštaláciu NVDI tažká tragédia, zostalo voľných 1MB a obrazovka tečie/ padá to dolu a prepisujú sa pixely ako kvapky vody, čo zanechávajů stopy/, nechce sa mi to fotiť, je to na pikaču, takže ako som vravel ALT Ram je nevyhnutná, ešte porozmýšlam, či sa tomu vôbec budem venovať alebo všetky Megy predám, predsa mám TT :oops:

MEGU neprodavej to je fajn stroj. Chtelo by to do ni sehnat Magnumku, pak budes mit Alt RAM a pak nemas s grafikou problem. PeTTr to tak ma. Na Magnum jsou vyrobni podklady, ale je v ni potreba MACH.
http://www.uweschneider.de/Download.php?lang=en

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 22 zář 2018, 19:17 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 1063
Bydliště: Milovice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 167 times
Tak čo Matej už máš nainštalované ? alebo zase nič ako každý "projekt" ?

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tridého ISA Tseng ET4000 v Atárku
PříspěvekNapsal: 22 zář 2018, 23:11 
Offline
Profík

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 717
Has thanked: 132 times
Been thanked: 21 times
Nemám hrám sa s Falconom teraz... Vsak zimy su dlhe.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz