OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 22 kvě 2019, 04:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: BASIC 3.5 pro C64
PříspěvekNapsal: 20 úno 2015, 20:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11 čer 2013, 15:27
Příspěvky: 1694
Has thanked: 1088 times
Been thanked: 302 times
BASIC 3.5, stvořený pro C16/116 a Plus/4,
není v mnohých přehledech programovacích jazyků ve verzi pro C64 vůbec uveden.

Umí grafiku. Ukázkové programy na disketě např. vykreslují domek.
DLOAD "SCALE"
DLOAD "DRAW"


Manuál specielně pro edici/C64 jsem nenašel.
http://www.commodore16.com/images/basic35.pdf

I dnes si s ním někdo hraje :-)
https://www.youtube.com/watch?v=GfpsnugcnbU


Přílohy:
basic35.7z [34.34 KiB]
194 krát
a.png
a.png [ 1015 bajtů | Zobrazeno 3203 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BASIC 3.5 pro C64
PříspěvekNapsal: 21 úno 2015, 11:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 20:13
Příspěvky: 1714
Has thanked: 74 times
Been thanked: 313 times
Dá se to do něj dostat jinak než výměnou ROMky? Akorát ta volná paměť je teda podstatně menší než v Plus/4.

_________________
Cena opravy letadlové lodi Admirál Kuzněcov, řízené ožralými ruskými námořníky cestou do Sýrie a přitažené zpět do Ruska na laně: 70 000 000 rublů.
Cena opravy nepotopitelné fregaty KNM Helge Ingstad, řízené genderově způsobilými navigátorkami a potopené u norského pobřeží po nárazu do tankeru: 90 000 000 000 rublů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BASIC 3.5 pro C64
PříspěvekNapsal: 21 úno 2015, 14:53 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 19:04
Příspěvky: 813
Has thanked: 90 times
Been thanked: 32 times
Nefunguje mi Enter. Po jeho stlačení mi posunie kurzor doprava. A práve pozerám, že mi to robí aj originál BASIC. Kde môže byť problém?

Doplnené: Tak bol to joystick.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BASIC 3.5 pro C64
PříspěvekNapsal: 08 zář 2015, 10:12 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2015, 09:12
Příspěvky: 219
Has thanked: 59 times
Been thanked: 62 times
Pokud by byl zájem, mám doma origo příručku v češtině od firmy Commotronic - naskenoval bych ve volném čase. Mám k tomu i kazetu Basic 3.5 s ukázkami programů, ale stav neznámý.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BASIC 3.5 pro C64
PříspěvekNapsal: 08 zář 2015, 13:11 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:27
Příspěvky: 1114
Has thanked: 241 times
Been thanked: 229 times
faraon píše:
Dá se to do něj dostat jinak než výměnou ROMky? Akorát ta volná paměť je teda podstatně menší než v Plus/4.


Patrne to je tim, ze se nahrava do RAMky.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz