OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 18 srp 2018, 17:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: BASIC 3.5 pro C64
PříspěvekNapsal: 20 úno 2015, 19:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11 čer 2013, 14:27
Příspěvky: 1475
Has thanked: 925 times
Been thanked: 256 times
BASIC 3.5, stvořený pro C16/116 a Plus/4,
není v mnohých přehledech programovacích jazyků ve verzi pro C64 vůbec uveden.

Umí grafiku. Ukázkové programy na disketě např. vykreslují domek.
DLOAD "SCALE"
DLOAD "DRAW"


Manuál specielně pro edici/C64 jsem nenašel.
http://www.commodore16.com/images/basic35.pdf

I dnes si s ním někdo hraje :-)
https://www.youtube.com/watch?v=GfpsnugcnbU


Přílohy:
basic35.7z [34.34 KiB]
114 krát
a.png
a.png [ 1015 bajtů | Zobrazeno 2503 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BASIC 3.5 pro C64
PříspěvekNapsal: 21 úno 2015, 10:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 1435
Has thanked: 58 times
Been thanked: 247 times
Dá se to do něj dostat jinak než výměnou ROMky? Akorát ta volná paměť je teda podstatně menší než v Plus/4.

_________________
Když lékař zkazí operaci, jde sedět, do vězení ho pošlou soudci.
Když někdo spáchá vážnou nehodu, jde sedět, pošlou ho tam soudci.
Když něco zkazí soudce, tak měl jiný právní názor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BASIC 3.5 pro C64
PříspěvekNapsal: 21 úno 2015, 13:53 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 739
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Nefunguje mi Enter. Po jeho stlačení mi posunie kurzor doprava. A práve pozerám, že mi to robí aj originál BASIC. Kde môže byť problém?

Doplnené: Tak bol to joystick.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BASIC 3.5 pro C64
PříspěvekNapsal: 08 zář 2015, 09:12 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2015, 08:12
Příspěvky: 217
Has thanked: 57 times
Been thanked: 62 times
Pokud by byl zájem, mám doma origo příručku v češtině od firmy Commotronic - naskenoval bych ve volném čase. Mám k tomu i kazetu Basic 3.5 s ukázkami programů, ale stav neznámý.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BASIC 3.5 pro C64
PříspěvekNapsal: 08 zář 2015, 12:11 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1094
Has thanked: 232 times
Been thanked: 212 times
faraon píše:
Dá se to do něj dostat jinak než výměnou ROMky? Akorát ta volná paměť je teda podstatně menší než v Plus/4.


Patrne to je tim, ze se nahrava do RAMky.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.factor6.cz | about.me | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz