OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 17 čer 2018, 22:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 12 úno 2014, 23:28 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23 kvě 2013, 19:30
Příspěvky: 185
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 30 times
JOeAim píše:
ctirad píše:
JOeAim píše:
Má ho někdo tady? A je to přínos k používání SD2IEC? Co jsem pročítal specifikace, tak byse měly operace s diskem trošku urychlit.


K SD2IEC je to skoro spíš nutnost než jenom přínos. Nejde jenom o zrychlení, které je enormní, ale hlavně o to, že pro základní operace s diskem máš předpřipravená makra na F klávesách.

Jinak ta původní ROMka se nemusí nutně vypájet, stačí přerušit chip select a tu druhou s jiffydosem (nebo patici) jí připájet na záda a její chip select propojit s deskou.

Jo to máš pravdu. Takhle to jde samozřejmně taky. Piggyback? :)


On myslel toto tím Piggyback :)

http://2.bp.blogspot.com/_E6_haRsOYg8/SRK75Fdt5SI/AAAAAAAAAK8/PAfmFFteXdY/s1600/cuddle.JPG

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 13 úno 2014, 00:11 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2037
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 62 times
Been thanked: 137 times
Takze co radite radeji jiffy dos nebo FC3 kdyz nebudu pouzivat diskety jen sd kartu.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 13 úno 2014, 09:08 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1759
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 122 times
Jack_Free píše:
Zdravím,
Mohu se zeptat na pracovní postup a kde se dá sehnat ten kernal?
Neprodává to někdo u nás ?
Nebo nebude někdo objednávat ? přidal bych na poštovné a nebo nebude někdo prodávat už upravený C64 ?


http://www.go4retro.com/products/jiffydos/ podla toho su len dvaja predajcovia ostatni len "piratia". Nakolko je to pravda netusim.

p.s. Image sa da najst volne stiahnutelne na nete. Teda ak ti je 18$ za download image moc.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 13 úno 2014, 09:13 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1759
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 122 times
JOeAim píše:
No postup :) Nejlíp vypájet původní romku a nasadit patici. Naprogramovat epromku. Soubory na vypálení do eprom se dají najít na netu. Můžu dát odkaz. Nebo můžeš koupit už naprogramované, ale pájení se stejně nevyhneš, ;) .

http://store.go4retro.com/search.php?se ... OS&x=0&y=0

http://www.ebay.com/dsc/basicwayne/m.ht ... itleDesc=1


Existuje este moznost kernal cartridge. Ale To je iny masaker. http://skoe.de/kernal/kernal-cartridge.pdf

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 03 úno 2017, 12:15 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12 říj 2016, 07:29
Příspěvky: 103
Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times
Ahoj,

je tohle dobrý zdroj pro download? http://users.on.net/~clockmeister/JiffyDOS-Binaries/

Jsou tam binárky i pro 1541. To je k čemu? A kterou použít pro C64? Jsou tam 2, obě po 8KB. Nemělo by to být 32KB?

_________________
Didaktik M, Atari 800XE, Commodore 64, PMD 85-1 .... a dál nebude NIC, bydlím v paneláku! :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 03 úno 2017, 13:06 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1317
Bydliště: Praha
Has thanked: 174 times
Been thanked: 235 times
Tak ono záleží na tom jaký C64 máš. Ve starém je ROMek více, u novějších je Kernal společně s Basic(dohromady 16kB) a zvlášť fonty.
Pak si jí musíš poskládat sám. Lze taky nacpat do 32kB epromky přepínatelně JiffyDos+Basic/Kernal+Basic. Třeba ;-)
Já to dělal podobně někomu i pro C128, ale tam je to složitější(pro C128 i C64 mód).
[EDIT]
Tady je to pro C128 hezky popsaný:
http://www.rift.dk/blog/upgrading-and-c ... e-128-roms

Pro disketovky jsou tam obsahy romek proto, že bez nich to bude stále šnečí nahrávání. Musíš mít JiffyDos i v FDD.

A pro C64 je tam rom jen jedna, tedy aspoň já jinou nevidím.

Pokud máš EasyFlash3 tak tam lze vložit taky JiffyDos(pro C64), nemusíš nic kuchat v počítači.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 20 úno 2017, 15:54 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 26 bře 2015, 17:45
Příspěvky: 237
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 3 times
Been thanked: 23 times
rEVERz píše:
Pokud máš EasyFlash3 tak tam lze vložit taky JiffyDos(pro C64), nemusíš nic kuchat v počítači.


nebo pokud máš UltimateII+ tam to jde taky

_________________
C64C, C64C s S-Video, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 20 úno 2017, 17:13 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 185
Has thanked: 5 times
Been thanked: 30 times
sandokan píše:
rEVERz píše:
Pokud máš EasyFlash3 tak tam lze vložit taky JiffyDos(pro C64), nemusíš nic kuchat v počítači.


nebo pokud máš UltimateII+ tam to jde taky

Hoši, tyhle kernaly v cartridgy jsou stabilní jak Černobyl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 20 úno 2017, 19:31 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12 říj 2016, 07:29
Příspěvky: 103
Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times
LHS píše:
sandokan píše:
rEVERz píše:
Pokud máš EasyFlash3 tak tam lze vložit taky JiffyDos(pro C64), nemusíš nic kuchat v počítači.


nebo pokud máš UltimateII+ tam to jde taky

Hoši, tyhle kernaly v cartridgy jsou stabilní jak Černobyl.


Ten, pokud vím, stojí do dněška.... :joint:

_________________
Didaktik M, Atari 800XE, Commodore 64, PMD 85-1 .... a dál nebude NIC, bydlím v paneláku! :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 20 úno 2017, 22:51 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 26 bře 2015, 17:45
Příspěvky: 237
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 3 times
Been thanked: 23 times
Me teda dostacuje rychlost fast loaderu, JiffyDOS je fakt brutalni. Ani nevim jestli to bylo dobre,ze C64 mela problem s rychlosti s disketovkou od vyroby. Nevim konkretne jaky,ale neco s prevodem paralelni na seriovy. Pokud vite konkretne,rad se dovim

_________________
C64C, C64C s S-Video, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 21 úno 2017, 08:01 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 185
Has thanked: 5 times
Been thanked: 30 times
sandokan píše:
Me teda dostacuje rychlost fast loaderu, JiffyDOS je fakt brutalni. Ani nevim jestli to bylo dobre,ze C64 mela problem s rychlosti s disketovkou od vyroby. Nevim konkretne jaky,ale neco s prevodem paralelni na seriovy. Pokud vite konkretne,rad se dovim

Jiffydos je v poho, je jenom pár programů, co s nim nefunguje.

CIA má v sobě seriový linky a jsou 4x rychlejší než CPU. Jenže když se vyráběl VIC20, tak ty integráče 6526 měly v seriové lince bugy. Tak udělali seriovou komunikaci na pár pinech paralelního portu (kterou musí celou obstarat CPU). A když pak udělali C64, tak musela být zpětná kompatibilita pro floppy, i když 6526 už byly OK. A navíc musela rutina LOAD fungovat i v časově nejkritičtějším momentu (na badline, přes kterou je 8 spritů), takže tam prostě vesrali univerzální rutinu, která je pomalá, ale vypořádá se s jakýmkoli zpožděním.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 21 úno 2017, 08:08 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 185
Has thanked: 5 times
Been thanked: 30 times
Citace:
Ten, pokud vím, stojí do dněška.... :joint:

No né, to je právě ono. Kolik lidí zařvalo v Černobylu? Dva. Jeden zařval "vypni to!" a druhej "nejde to!". A toto je podobný případ. Cartridge s kernal ROM musí intenzivně přepínat adresu $01, ale její častý přepínání způsobuje HW problémy.

Když jsem provozoval Jiffy z 1541U, tak co chvíli C64 padnul jako nevěstka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 21 úno 2017, 17:25 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2016, 17:38
Příspěvky: 153
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 26 times
Been thanked: 8 times
Ja uvazujem o " svinskej " instalacii + nejaky klopny obvod na prepinanie klavesnicov niekde som tusim nieco take videl na nete ...

EDIT:http://pasilassila.blogspot.sk/2014/06/switchless-jiffydos-for-c64-short-board.html

EDIT2: Ak supnem Q a Qneg na pin20 bude to chodit? (samozrejme Q na prízemie a Qneg na prve poschodie).

_________________
JIL 800XL SIO2SD ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 22 úno 2017, 07:41 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 26 bře 2015, 17:45
Příspěvky: 237
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 3 times
Been thanked: 23 times
Jack_Free píše:
Takze co radite radeji jiffy dos nebo FC3 kdyz nebudu pouzivat diskety jen sd kartu.

Protoze mas C64 ruzne,sel bych do FCIII.

_________________
C64C, C64C s S-Video, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 26 úno 2017, 20:46 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 26 bře 2015, 17:45
Příspěvky: 237
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 3 times
Been thanked: 23 times
dnes jsem zjistil, že pokud mám nahozený JiffyDOS na UltimateII+, tak mi nenajede hra ACE2
chtěl jsem to ověřit v emulátoru VICE 64, ale zatím nevím jak nahodit JiffyDOS, vybral jsem místo kernal 8k bin co má JiffyDOS a v emulátoru se sice objeví JiffyDOS, ale nejde nic nahrát a spouští se warpmode

_________________
C64C, C64C s S-Video, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz