OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

HVDOSdev2019!

Právě je 16 zář 2019, 18:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: dostávání programů zkrs kazetu
PříspěvekNapsal: 10 dub 2016, 17:49 
Offline
Prvnička

Registrován: 28 říj 2015, 11:57
Příspěvky: 18
Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time
jelikož jsme z kámošma vyrabovali jeden červený kontejner kde jsme našli commodora s kazeťákem a zdrojem, hledal jsem na netu nějaké ty programy něbo jak atd. nenašel jsem nic nevím jak atd. nechápu proč to nemůže být tak jednoduché že so youtube najdu nebo od někud stáhnu mp3 soubor s programem, nahraju na kazetu a je to. Tak jestli mi tu nějaká ochotná duše poradí co a jak tak bych byl rád :) dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: dostávání programů zkrs kazetu
PříspěvekNapsal: 11 dub 2016, 05:51 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11 čer 2013, 15:27
Příspěvky: 1735
Has thanked: 1139 times
Been thanked: 324 times
How to save Commodore 64 .tap files to cassette tape
Transferring a TAP file into a Commodore 64 cassette game


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: dostávání programů zkrs kazetu
PříspěvekNapsal: 11 dub 2016, 22:27 
Offline
Prvnička

Registrován: 28 říj 2015, 11:57
Příspěvky: 18
Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time
není dobře když kolísají otáčky co? konečně mě něco dokope vyměnit řemínek v aiwě ad-f910 :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: dostávání programů zkrs kazetu
PříspěvekNapsal: 14 dub 2016, 17:46 
Offline
Prvnička

Registrován: 28 říj 2015, 11:57
Příspěvky: 18
Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time
tak závada vyřešena ale řeším další problémy, je problém když nahrávám mono signál stereo hlavou? včera mi tu cosi blblo tak jsem vrznul jen levý kanál a commodor přelouskává všechno bez zádrhele ale dnes se mi nedaří, když už to fachá stereo, PC si nenahraje ani hlavičku a úroveň přehrávání je +6dB (mám tříhlavou mašinku takže hnedle vidím co je na pásce). HXpro, dolby, mpx filtr, v pc ekvalizér, to vše je vyplé. píše mi to buď out of memory nebo prostě a jednoduše load error. po asi dvaceti pokusech všech možných nahrávání všech možných her lze opětovně nahrát pouze ty co jsem si nahrál jako první. nahrávám odsud http://specialprogramsipe.altervista.or ... i_c64&id=8 připadá mi to spolehlivé ale něco s těma programama je protože jsem si nahrál asi čtyři a zbytek načte pouze hlavičku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: dostávání programů zkrs kazetu
PříspěvekNapsal: 24 říj 2016, 14:58 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12 říj 2016, 08:29
Příspěvky: 100
Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times
Já si pořídil MP32C64. Běhá to fantasticky, ukládání na kazetu v pohodě taky.

http://www.ebay.com/itm/MP32C64-DIY-Kit ... 2269089580

_________________
Didaktik M, Atari 800XE, Commodore 64, PMD 85-1 .... a dál nebude NIC, bydlím v paneláku! :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: dostávání programů zkrs kazetu
PříspěvekNapsal: 25 říj 2016, 00:38 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 22:02
Příspěvky: 245
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times
Bohuzel to stereo vadi, v kazetacku u Commodore je jen mono hlavicka, ktera cte pomerne sirokou stopu a kdyz si to nahrajes ve stereu tak pri prehravani obou stop (vlastne ne celych stop ale jen okraju i kdyz jsou obe stopy stejne) naraz, vznikaji ruzne interference a protoze je C64 citlivej na nastaveni hlavicky potazmo hlasitost nahravky, jak jsem uz psal v jinem threadu, tak je to pak problem. Standartni format zaznamu(bez Turba) to vetsinou pobere(je to vlastne nahrane 2x stejna data zasebou pro bezpecnost) ale jakekoliv zrychleni zaznamu - Turbo uz je problem. Pokud jsou to .TAPky z originalnich kazet tak tam se po hlavicce nahraje customTurbo co se samo spusti a pak uz to jede zrychlene. Samozrejme kolisani rychlosti je prusvih asi u vsech pocitacu i kdyz jsou +/- tolerantni...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz