OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 23 čer 2017, 23:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DivMMC-x2
PříspěvekNapsal: 26 bře 2017, 22:16 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1294
Has thanked: 10 times
Been thanked: 213 times
Tak uz mame prvni fotky desky DIVMMC FUTURE. Hehe, nema to zadne jumpery, ani na flashovani eeprom. Vykoukal jsem z fotky toto:
- 4 vrstva deska
- postavene opet na schematu DIVMMC ( Mario Prato )
- cerne lepidlo zakryva asi kempston dekoder nebo/a dalsi logiku pro upravu CLK signalu
- 128kB sram (standard/minimum)
- 8kB flash eeprom (standard)
- joystickovy konektor ma nekam vyvedene vsechny piny (teoreticky muze podporovat vice nez jedno tlacitko fire)
- 5V a GND piny na joy konectoru dovoli pouziti joysticku s podporou autofire
- neni videt jumper pro preprogramovani EEPROM.... Vsak tam take pisou, ze to nelze pouzit jen jako SD porty bez pameti s +3e romkou. Takze kdo si to koupi, asi tam bude mit na veky jen ESXDOS 0.8.5 a basta.

http://velesoft.speccy.cz/other/DIVMMC_FUTURE_TOP.jpg
http://velesoft.speccy.cz/other/DIVMMC_FUTURE_BOTTOM.jpg

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DivMMC-x2
PříspěvekNapsal: 02 dub 2017, 11:02 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1294
Has thanked: 10 times
Been thanked: 213 times
Uz jsme chytrejsi. Prvni softwarove testy jsou tu:

DIVMMC FUTURE:
- plnych 512kB sram (zmatla me puvodne koncovka 128 na sramce).
- jumper pro flashovani je nahrazen tim, ze se vytahne SD karta. SD slot ma kontakty, ktere se rozpoji/spoji s vysunutim/zasunutim SD karty, takze je to zapojene takto...
Nahrajete flashovaci tapku z SD karty, pak SD vytahnete,cimz povolite zapis a dale jen stisk klavesy a flashujeme.
- neumi to gunfovat bez pameti jen jako SD porty, takze nepouzitelne s +3e romkou.
- zabudovany kempston joystick ma neuplnou adresaci a dekoduje jen adresu A5=0, takze nejde pouzit napriklad v kombinaci s K-MOUSE interface.
- nastesti vraci kempston plne 8bit data a horni bity jsou v log.0, alespon ze tak.
- kemspton je natvrdo pripojeny, nelze vypnout.

Takze to vypada, na pouzitelny kus HW, ikdyz kdyby tam byl alespon ten jumper na vypnuti kempstonu,...

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DivMMC-x2
PříspěvekNapsal: 11 dub 2017, 14:28 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 961
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 141 times
Been thanked: 333 times
Pořídil jsem si novou verzi 2017.2 Benovy karty DivMMC Enjoy! Duo. Nepotřebuji 2 SD sloty, ale nová verze má možnost přepínat joystick mezi kempston a sinclair. Pro mě jako hráče je to velmi významná feature :-). Druhý SD slot má karta ze spodní strany PCB. Má původní verze 2014.1 obsahovala ještě GAL obvod a měla i trošku větší spotřebu. I když jsou karty od Bena dražší než u ostatních výrobců, tak musím říct, že jsem neměl problémy se stabilitou a jsem s jeho produkty spokojený.


Přílohy:
DivMMC_Enjoy_v2017.2.jpg
DivMMC_Enjoy_v2017.2.jpg [ 106.52 KiB | Zobrazeno 386 krát ]

_________________
ZX Spectrum, Amiga
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DivMMC-x2
PříspěvekNapsal: 11 dub 2017, 14:48 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 995
Bydliště: Praha
Has thanked: 68 times
Been thanked: 137 times
Proc se vsichni DivIDE klonovaci drzi te fyzicky obrovske SRAM a EEPROM ? Nejde pouzit nic v mensim pouzdre? Nebo nejake jine reseni ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DivMMC-x2
PříspěvekNapsal: 12 dub 2017, 19:54 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 622
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 553 times
Been thanked: 41 times
A doporučili byste mi spíš divide, nebo to divmmc?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DivMMC-x2
PříspěvekNapsal: 12 dub 2017, 20:04 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 961
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 141 times
Been thanked: 333 times
Já mám oboje :-). Třeba na DivIDE můžeš rozjet i více systémů jako Esxdos nebo FATware. Ta poslední patchnutá verze umí v NMI menu POKE a samozřejmostí jsou dlouhé názvy. Navíc tam rozjedeš přehrávání videa pod Esxdosem přes divideo. DivMMC dělá hodně výrobců, lze koupit různě velké verze i s podporou joysticku. Tam běží zatím jen Esxdos nebo UnoDOS, což je jen kopie Esxdosu. DivMMC je trošku pohodlnější s přenosem dat na SD kartu, má o něco větší paměť. Na Foreveru prý Baze říkal, že plánuje novou verzi FATware pro DivIDE i DivMMC.

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DivMMC-x2
PříspěvekNapsal: 12 dub 2017, 20:12 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 836
Has thanked: 143 times
Been thanked: 102 times
Mně se líbí ta podpora kempston a sinclair joysticku. Chtěl jsem DivIDE, ale nalomil jsi mě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DivMMC-x2
PříspěvekNapsal: 12 dub 2017, 20:21 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 622
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 553 times
Been thanked: 41 times
To je fakt, tu bych taky využíl. Kde se to dá objednat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DivMMC-x2
PříspěvekNapsal: 12 dub 2017, 20:29 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 961
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 141 times
Been thanked: 333 times
DivMMC Enjoy v krabičce a bez lze koupit třeba na sellmyretro.com. Musíte napsat Benovi, že chcete verzi 2017.
DivIDE "Divide2k14" s podporou joysticku kempston/sinclair koupíte na lotharek.pl
Lze koupit i klasické DivIDE a k němu připojit RTCmodul s kempstonem nebo další kartu pro joystick. Klasické divide lze koupit u Nobyho na divide.cz

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DivMMC-x2
PříspěvekNapsal: 12 dub 2017, 20:36 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 836
Has thanked: 143 times
Been thanked: 102 times
No tedy, ta Lotharkova verze DivIDE vypadá dobře. Já u něho koukám vždy jen do Atari sekce a o tom, že tam má DivIDE vůbec nevím.
Dík.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DivMMC-x2
PříspěvekNapsal: 12 dub 2017, 20:44 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 622
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 553 times
Been thanked: 41 times
Mně se líbí tahle kompaktní verze https://www.thefuturewas8bit.com/shop/sinclair/divmmcfuture.html. Co je to zač?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DivMMC-x2
PříspěvekNapsal: 17 čer 2017, 21:22 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1294
Has thanked: 10 times
Been thanked: 213 times
Je tu už nějaký majitel DIVMMC FUTURE ? Nebo ještě jinak, vlastní nějaký Pražák tento interface a současně by měl doma ZX128+2A nebo +3 s +3e romkou ? Tento interface neumožňuje narozdíl od klasického DIVMMC provoz s +3e romkou, ale já mám doma interface, který by měl DIVMMC FUTURE přepnout do +3e režimu. Akorád by se to muselo zkusit na reálném ZX. Není se čeho bát, k žádnému poškození počítače ani interface dojít nemůže. Jen bych potřeboval ověřit, že to funguje.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz