OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Old Comp Prty VI - 11. a 13. z 2020

Právě je 23.09.2020, 07:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 301 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 18.08.2019, 21:41 
Offline
Profík

Registrován: 11.11.2013, 10:29
Příspěvky: 803
Has thanked: 148 times
Been thanked: 204 times
Citace:
Jen se mi jeste vubec neozval jeden zajemce - omikron. Nevite nekdo, co s nim je a jestli ma stale zajem?


Vyzva stale trva, jen zacinam pomalu 'strihat metr'. Az ho dostriham, tak krabicku prenecham prvnimu nahradnikovi. Ale nechtel bych, aby se na me jmenovany zlobil.

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29.10.2019, 11:47 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 03.05.2017, 11:50
Příspěvky: 308
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 30 times
Been thanked: 80 times
Tak akce Trafo-Ondra zdárně ukončena. Absolutně jsem netušil jaká pakárna to bude... Zkráceně.. První oslovená firma po dvou urgencích odpověděla že nemá kapacity. Měsíc pryč. Druhá firma po týdenní komunikaci a upřesňování potvrdila že vyrobí, cena cca 500kč bez DPH. No to je celkem dost, ale potvrdil jsem a za týden přišlo že se spletli, že to bude ještě dražší. Tak jsem je poslal..... Třetí firma po několikaměsíční komunikaci, kdy měli prázdniny, celozávodní dovolenou a 2x se na to prostě vykašlali konečně trafo vyrobila... I když jsem několikrát požadoval že mi je celkem jedno jakej výkon to trafo přenese (stejně je za ním 7805 stabilík takže z něj nepoleze víc jak 10VA) , že potřebuju hlavně aby mělo správné rozměry tak nakonec dorazilo trafo menší, a se šířkou svazku 35mm namísto požadovaných 25mm. No i když by se trafo dalo použít, protože držáky pod něj se stejně musí udělat, nevzdal jsem to a reklamoval. Tak nakonec dnes dorazilo trafo které je rozměry a provedením téměř stejné jako v původním zdroji pro Ondru... Detaily viz fotky, podle označení předpokládám že půjde objednat znovu, asi nemá moc smysl objednávat hromadně takže to zkuste každej sám... Pro jistotu do objednávky radši přiložte fotku toho štítku, a důrazně upozorněte že chcete to větší trafo které se pod tím výrobním číslem vyrábělo... (1902071 19/43) Trafo stálo 405Kč s DPH a bez dopravy, ta byla dalších 175 (Zabaleno ale fakt kvalitně aby se dopravou nepoškodilo, polystyrény nařezané na míru v krabici a trafo ještě v bublinkách) Případně místní asi můžou vyzvednout osobně....


Přílohy:
20191029_101514.jpg
20191029_101514.jpg [ 491.09 KiB | Zobrazeno 2911 krát ]
20191029_101635.jpg
20191029_101635.jpg [ 583.61 KiB | Zobrazeno 2911 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02.11.2019, 23:48 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 03.05.2017, 11:50
Příspěvky: 308
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 30 times
Been thanked: 80 times
Jo a dejte vědět jak jste dopadli.. Doufám že při objednávce přesně podle výrobního štítku to dopadne dobře napoprvý... Jinak to trafo sedne perfektně... :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30.11.2019, 18:15 
Offline
Prvnička

Registrován: 23.11.2018, 23:23
Příspěvky: 24
Has thanked: 4 times
Been thanked: 4 times
Tvl to je firma jak za socializmu měsíc na dodání od objednávky :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30.11.2019, 21:25 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 3000
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 19 times
Been thanked: 164 times
Na EI25x25 55VA trafo ?

_________________
Diagnóza: Touretteův syndrom, Koprolálie, Dyslexie, Obsedantně kompulzivní porucha.
Kalkulačky: Privileg PR56, TI55, TI57, TI58, TI59, TI83, TI-83 Premium CE, TI89
Počítadla: BOBO64, ZX48 plus, DG-88, DG-M, C64C, Amiga 500+, MZ800, MUPID C2A2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30.11.2019, 21:44 
Offline
Kecálek

Registrován: 15.01.2014, 20:08
Příspěvky: 248
Has thanked: 37 times
Been thanked: 47 times
Ondra SPO186 byl v podstatě hračka, takže trafo bylo asi navržené jako zkratu vzdorné nebo se předpokládalo, že se k němu bude připojovat spolu s Ondrou i něco jiného tak preventivně to trafo těžce předimenzovali. Spíš bych si tipnul na tu zkratu vzdornost.

dodatek

Hups trochu mám dlouhé vedení. Jo dnes ty trafa dost proháněj ale, aby to z něj dlouhodobě bili schopni tahat tak musí mít dost kvalitní plechy a tomu drátu se to moc líbit nebude. To trafo má povolené oteplení 40 stupňů takže při té plné palbě bude mít min 60 stupňů a ještě za předpokladu že bude ideálně chlazeno.

_________________
Ne všichni jsme měli z češtiny za jedna, aneb jsem dyslektik a dysgrafik.

http://www.sapi.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30.11.2019, 23:08 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 3000
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 19 times
Been thanked: 164 times
Nikoliv, 40°C/B znamená max. teplotu okolí a třídu izolace B, max. 130°C, teplota vinutí 120°C :)

_________________
Diagnóza: Touretteův syndrom, Koprolálie, Dyslexie, Obsedantně kompulzivní porucha.
Kalkulačky: Privileg PR56, TI55, TI57, TI58, TI59, TI83, TI-83 Premium CE, TI89
Počítadla: BOBO64, ZX48 plus, DG-88, DG-M, C64C, Amiga 500+, MZ800, MUPID C2A2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.12.2019, 00:21 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 03.05.2017, 11:50
Příspěvky: 308
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 30 times
Been thanked: 80 times
Jak jsem psal výše... Já zadal že chci tyhle plechy a tohle výstupní napětí... Co si na něj pak nalepí za výkony (jelikož za ním je pak stejně jen 7805)
už mi bylo celkem jedno... :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.12.2019, 11:55 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 3000
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 19 times
Been thanked: 164 times
Tam jde o to, že udělají takový trafo zbytečně sycený, místo na minimální klidový odběr a menší výkon.

_________________
Diagnóza: Touretteův syndrom, Koprolálie, Dyslexie, Obsedantně kompulzivní porucha.
Kalkulačky: Privileg PR56, TI55, TI57, TI58, TI59, TI83, TI-83 Premium CE, TI89
Počítadla: BOBO64, ZX48 plus, DG-88, DG-M, C64C, Amiga 500+, MZ800, MUPID C2A2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03.12.2019, 22:21 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 03.05.2017, 11:50
Příspěvky: 308
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 30 times
Been thanked: 80 times
Danharde přiznám se že co se traf týká, nemám uplně komplexní znalosti, od školy se mi toho spousta vykouřilo... :-) takže pokud měřím kraviny tak to bude tím.. Nicméně zkoušel jsem měřit proud naprázdno u originálu a u kopie a je zhruba stejnej, tj na primáru cca 10mA. Když jsem trafa počítal, tak to bylo vždycky standart sycení na 1T a jiný jsem nikdy nezkoušel... Navíc s touhle firmou fakt komunikace nic moc, a poslat jim vypočítaný trafo to by bylo asi skoro nemožný aby vyrobili... Rozdíl mezi těma trafama teda asi bude jen v průměru drátu na sekundáru... (to je vidět okem) Asi bych mohl ještě zkusit změřit indukčnost primárního vinutí a porovnat to, pokud by to mělo smysl...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03.12.2019, 22:41 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 3000
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 19 times
Been thanked: 164 times
Jestli to nežere naprázdno, tak je sycení ok.
Zajímal by mě jen průměr drátu sekundáru, na 6,8A se používá průměr 1,6 mm :)
A na určení vlastností by mi úplně stačil odpor primáru.

_________________
Diagnóza: Touretteův syndrom, Koprolálie, Dyslexie, Obsedantně kompulzivní porucha.
Kalkulačky: Privileg PR56, TI55, TI57, TI58, TI59, TI83, TI-83 Premium CE, TI89
Počítadla: BOBO64, ZX48 plus, DG-88, DG-M, C64C, Amiga 500+, MZ800, MUPID C2A2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03.12.2019, 22:56 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 03.05.2017, 11:50
Příspěvky: 308
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 30 times
Been thanked: 80 times
JE TAM!! :-) Teda sekundár má opravdu 1,6mm průměr. Nicméně na originálu bude ošizenej i primár, U kopie to vypadá na 0,5mm průměr.. U originálu je to v bužírkách, takže dost blbě přeměřitelný....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03.12.2019, 23:22 
Offline
Prvnička

Registrován: 23.11.2018, 23:23
Příspěvky: 24
Has thanked: 4 times
Been thanked: 4 times
danhard píše:
Na EI25x25 55VA trafo ?


jj, objednal jsem a čekám, čekám, čekám ...... :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 04.12.2019, 16:59 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 03.05.2017, 11:50
Příspěvky: 308
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 30 times
Been thanked: 80 times
sathack píše:
danhard píše:
Na EI25x25 55VA trafo ?


jj, objednal jsem a čekám, čekám, čekám ...... :D


Danhard tím myslel, že 55VA trafo by mělo mít střední sloupek 30x30mm, což tohle nemá :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09.02.2020, 21:59 
Offline
Kecka

Registrován: 17.05.2016, 10:18
Příspěvky: 30
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Nema nekdo na prodej plosnak pripadne osazeny plosnak, prosim?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 301 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Czech Human a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz