OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Vstava historickch poctacu

Právě je 02.12.2022, 03:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak nahrát WAV do Ondry
PříspěvekNapsal: 20.09.2021, 18:30 
Offline
Kecálek

Registrován: 28.07.2018, 07:55
Příspěvky: 108
Has thanked: 47 times
Been thanked: 74 times
Ahoj všem,

poradíte jak na Ondrovi na ViLi rom spustit nahrávání z kazety/WAV? Zkoušel jsem to hledat, ale nenašel.

Alternativu s Ondra SD nebo po seriové lince znám, ale potřeboval bych tuhle klasiku.

Díky
Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak nahrát WAV do Ondry
PříspěvekNapsal: 20.09.2021, 18:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1823
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 448 times
Been thanked: 750 times
Nevím, co chceš radit, stiskneš Enter na Ondrovi a láduješ tam wav třeba z notebooku. Ale chce to hlasitější audio výstup.

Tady je nekompletní příručka
https://www.8bity.cz/2013/prirucka-zakl ... tac-ondra/

_________________
cs.speccy.cz, ondraspo186.8u.cz, zx-spectrum.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak nahrát WAV do Ondry
PříspěvekNapsal: 20.09.2021, 18:45 
Offline
Kecálek

Registrován: 28.07.2018, 07:55
Příspěvky: 108
Has thanked: 47 times
Been thanked: 74 times
Aha, tak to jsem zkoušel ale nějak mi to nefunguje. Ondra napíše hlášení .KÓD 1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak nahrát WAV do Ondry
PříspěvekNapsal: 20.09.2021, 18:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1823
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 448 times
Been thanked: 750 times
Vím, že u starého notebooku jsem měl hlasitost téměř naplno, u nového hlasitost nestačila. Ale jak přišel OndraSD, už jsem to nepoužil.

_________________
cs.speccy.cz, ondraspo186.8u.cz, zx-spectrum.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak nahrát WAV do Ondry
PříspěvekNapsal: 21.09.2021, 07:58 
Offline
Profík

Registrován: 06.02.2019, 11:47
Příspěvky: 690
Has thanked: 27 times
Been thanked: 142 times
shark800 píše:
Aha, tak to jsem zkoušel ale nějak mi to nefunguje. Ondra napíše hlášení .KÓD 1

To je správne, už len natlačiť siginál do počítača. Keď sa chytí, hláška zhasne, lebo sa Ondra prepne do fast modu.
Keď prejde prvý blok, hláška sa znovu objaví s ďalším číslom bloku.
M1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak nahrát WAV do Ondry
PříspěvekNapsal: 21.09.2021, 19:54 
Offline
Kecálek

Registrován: 28.07.2018, 07:55
Příspěvky: 108
Has thanked: 47 times
Been thanked: 74 times
Díky za odpovědi, nahrání gamesky se mi již podařilo.

Jen ten problikávající .KÓD x je hodně neintuitivní - i když chápu že nechat zobrazovat obraz nebylo možné. Ale třeba by stačilo zvolit jiný text a nechat svítit jen jeden (poslední) řádek obrazovky? Snad by to nesežralo tolik času CPU.

No holt retro se vším všudy :lol:

Díky
Petr


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz