OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

ByteFest 2019!

Právě je 17 říj 2019, 20:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 30 zář 2019, 16:32 
Offline
Kecálek

Registrován: 15 led 2014, 20:08
Příspěvky: 115
Has thanked: 18 times
Been thanked: 38 times
Pokračování ...


Přílohy:
sit04.jpg
sit04.jpg [ 109.78 KiB | Zobrazeno 212 krát ]
sit05.jpg
sit05.jpg [ 109.08 KiB | Zobrazeno 212 krát ]
sit06.jpg
sit06.jpg [ 136.12 KiB | Zobrazeno 212 krát ]

_________________
http://www.sapi.cz/
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 zář 2019, 16:59 
Online
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2019, 22:14
Příspěvky: 284
Has thanked: 14 times
Been thanked: 29 times
:slint:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 říj 2019, 09:25 
Offline
Kecálek

Registrován: 15 led 2014, 20:08
Příspěvky: 115
Has thanked: 18 times
Been thanked: 38 times
Tak součástky zakoupeny (WK16412-2, KC810, KC507 a KF517), otestovány a oprtronum dopsané hodnoty odporu. Rozptyl parametru těch optronu byl odezdi ke zdi. I když jsem napsal hodnoty odporu tak se muže stát že s nimi to nepojede aneb mezi krásně fungujícím se střídou 1:1 a nefungujícím bylo několikrát méně než rozestup hodnot mezi řadou E24. Hlavně s vysílačem pro RS232C bylo veselo :hang: , aneb pracuje na hranici možností daného zapojení.

Pro možnost propojení více rozhozených sítí chce při nastavování dodržet jistá pravidla nejprve nastavit příjem, bráno z pohledu modulu sítě, to chce, aby na výstupu vývodu 15 nebo 2 CMOS 4049 (pro měřící bod jde využít dírka od neosazeného odporu R2 a v ose odporu R2 je nachystaná i zemnici ploška) byla symetrie 1:1 a pak nastavit vysilač tak aby převáděl se symetrii 1:1. Pro nasnování je vhodné mít stabilní zdroj kmitočtu se střídou 1:1. Zatím jsem to netestoval, ale jako zdroj signálu 1:1 by mělo vyhovovat vysílání z obvodu UART/USART znaku AAH, 8bitu bez parity a s jedním stop bitem. Na druhou stranu to stejnak bude zapotřebí hlavně pro nastavení IPRS v PMD85.

Taky jsem zkusil, zda převodníky MAX232 utáhnou ty optrony a výsledek byl pozitivní a fungovalo to, konkrétně jsem použil MAXIM MAX232EPE a kondenzátory jsem mněl kapkové tantaly z produkce TESLA. Jinak jsem zkoušel s 75150PC a 75154PC.

Platební údaje budou v SZ.


Přílohy:
balicky.jpg
balicky.jpg [ 151.92 KiB | Zobrazeno 125 krát ]

_________________
http://www.sapi.cz/
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz