OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 25 lis 2017, 10:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Karta nepasuje do slotu - chyba mm :-(
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 18:01 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 405
Has thanked: 4 times
Been thanked: 31 times
Ahojte,
stalo sa vam uz niekedy ze nepasuje karta do slotu? Chyba mi asi jeden alebo 2 mm na dlzku a proste nemozem to napasovat do slotu kam potrebujem. Do inej to pasovalo. Normalne akoby bol slot trosicku o miniliterik kratsi. Karta aj doska sa mi uz ohyba od tlaku a nejde to fakt.
Mam z toho fest nervy. :bang: Rozmyslam ci z PCB par milimetrov obrusit pilnikom. Potom by sa to voslo.
Riesili ste to uz niekto? Dík


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 18:04 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6387
Bydliště: Praha
Has thanked: 758 times
Been thanked: 748 times
Jo, někdy to jde fakt na fest. Casy se časem trochu kroutí. Někdy pomůže sundat jen to plechové čílko na kartě (pak sice plandá, ale vejde se) - jindy se musí trochu pilovat/řezat...

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 18:05 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 405
Has thanked: 4 times
Been thanked: 31 times
V case problem neni. Problem je v tom, ze je kratky slot na MB asi. resp. dlhy konektor na karte a s tym som sa este nestretol. S plieskami je problem bezne.
Takze trosku obrusit z dosky?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 18:17 
Offline
Kecálek

Registrován: 07 kvě 2014, 11:10
Příspěvky: 82
Bydliště: Jbc
Has thanked: 0 time
Been thanked: 16 times
Co treba zkusit zmerit kartu, zmerit slot, zmerit jinou kartu a slot na jine desce? Pokud se jedna o kompatibilni pocitac, tak si nedokazu predstavit, ze by byla takovato chyba vubec mozna... Leda ze by to bylo neco specialniho, jako jsou treba socialisticke patice 2.5mm?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 18:30 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 405
Has thanked: 4 times
Been thanked: 31 times
mne to pride ako chybny vylisok slotu, proste o 2 mm kratsi zvnutra


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 18:42 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1298
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 77 times
Musíte posilovat :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 18:50 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6387
Bydliště: Praha
Has thanked: 758 times
Been thanked: 748 times
Jo jako v slotu? Tak to jsem tě špatně pochopil. Mě se občas nevejde do casu od slotu. Ale do slotu? Divný... Zatláááááááč! :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 19:01 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 405
Has thanked: 4 times
Been thanked: 31 times
ano do slotu to proste nejde ohyba sa uz karta aj doska pri tlaku. fakt to nejde a chyba mozno mm.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 19:07 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1870
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 48 times
Been thanked: 116 times
Tak tu kartu trochu obrus pilníkem, to by nešlo ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 19:10 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 405
Has thanked: 4 times
Been thanked: 31 times
Jack_Free píše:
Tak tu kartu trochu obrus pilníkem, to by nešlo ?

No ved o tom tu pisem. Ci to mam trochu obrusit z kazdej strany a ci ste to niekedy museli urobit:-) Potom by sa mala vojst v pohode. su to fakt 1-2 mm


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 19:17 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1870
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 48 times
Been thanked: 116 times
Už jsem to jednou takto také řešil, byl špatně uříznutý tišťák, sežeň si jemný pilník a trochu to uber.
Ale bacha na kontakty, aby si pak kartu netlačil na jednu stranu.
Obrus to jak jsi psal z každé strany.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 20:38 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1665
Has thanked: 74 times
Been thanked: 105 times
Jeste lip - priloz a podivej se, jestli treba neprebyva jen na jedne strane, aby ti potom sedely piny.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 20:50 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 18:16
Příspěvky: 220
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 32 times
Been thanked: 31 times
len tak zo zvedavosti, co je to za karta / doska?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 21:12 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6387
Bydliště: Praha
Has thanked: 758 times
Been thanked: 748 times
Je to ISA/VLBUS nebo PCI?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 21:21 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 405
Has thanked: 4 times
Been thanked: 31 times
ISA. Tak uz som to vyriesil.
Teda trosku som zobral po kazdej strane a uz pekne pasuje. Snad bude aj fungovat :-D


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz