Ahoj, zdravím všechny retro maniaky.
Postavil jsem si doma vlastní arcade cabinet (stojící) a do něj jsem zabudoval dva 8BitDo pákové ovladače.
Ovladače jsem chtěl co nejvíce přizpůsobit originální arkádovým ovládacím prvkům a tak jsem se rozhodl k následujícím modifikacím,
které zveřejňuji pro inspiraci.
1. výměna původního joysticku 8BitDo za originál japonský SANWA JLF-TP-8YT
Propojovací vodič s konektorem dodávaný s joystickem SANWA lze připájet na PCB 8BitDo přímo, ale raději jsem zvolil následující metodu.
Koupit jsem konektor s vodiči JST-XH-2.54mm-5-PIN-SAMICE,
který jsem pájením propojil s dodávaným konektorem od joysticku SANWA (viz obrázek v příloze)
U konektoru JST XH je potřeba vyštípnout jeden výstupek, aby šel zastrčit do konektoru na PCB 8BitDo.
Dále jsem vyměnil originální kouli na joysticku za páku Oval Bat Top Handle.
Znal jsem to tak ze starých video automatů z 80. letech.
Výsledek : mnohem kvalitnější a pevnější konstrukce joysticku a skvělý pocit při ovládání.

2. výměna dvou tlačítek za barevné (modrá a zelená) originální japonské SANWA OBSF-30
Není potřeba žádných úprav, jen zacvaknout do otvorů a připojit konektory.
Samozřejmě můžete vyměnit bez problémů všechny tlačítka za SANWA OBSF-30 dle vašich preferencí.

3. protože jsem chtěl mít co největší retro zážitek, zabudoval ještě dvě concave tlačítka (červené a žluté) s mechanickým mikrospínačem.
Tento typ CONCAVE tlačítek se běžně používaly a používají v USA a v EVROPĚ a oproti japonským SANWA OBSF-30 při stisku klikají.
Problém byl v tom, že CONCAVE tlačítka se většinou vyrábějí s dlouhým závitem a do 8BitDo by se díky své výšce nevešly.
Naštěstí jsem našel nízký typ (IL Super Short Arcade Concave Arcade Button PSL-C Industrias Lorenzo).
Demontoval jsem z 8BitDo dvě LED osvětlovací lišty (jsou vlastně k ničemu) a odštípnul jsem několik plastových výlisků u pozice prvního (červeného) tlačítka.
Tlačítka poté šly dobře usadit a utáhnout plastovou maticí.
Concave tlačítka používají mikrospínače Cherry D44X, které mají konektory (fastony) 4.8mm, proto jsem si vyrobil redukční vodiče.
Udělal jsem to tak, že jsem vylomil ze dvou nepoužívaných (vyjmutých) mikrospínačů 8BitDo fastony 2.8mm a naletoval jsem je na vodiče připojené na fastony 4.8mm (FASTON 2.8mm samec jde na FASTON 4.8mm samici).
Propojení je pak jednoduché a lze díky redukcím volně měnit typy tlačítek.

V případě dotazů neváhejte a ptejte se