OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 23 říj 2017, 01:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 13:11 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1558
Has thanked: 67 times
Been thanked: 103 times
Dostal se mi do ruky INS8060, tak premyslim, ze bych si postavil repliku MK14. Nema nekdo prebytecnou desku? :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 13:41 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 790
Bydliště: Kurim
Has thanked: 271 times
Been thanked: 234 times
Prebytecnou desku nemam. Mam to rozkreslene a uz nekolik let se to chystam doladit k dokonalosti a jednou beze sporu doladim, ale jeste to chvili potrva. Prototyp slape v pohode http://www.8bity.cz/replika-mk14/jak-js ... lair-mk14/.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 srp 2016, 13:50 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1558
Has thanked: 67 times
Been thanked: 103 times
Tak soucastky pujdou zatim do supliku... ukazalo se, ze v te hromade byl i INS8154, takze se asi nekdo zbavoval prave soucastek na MK14.
A tesim se, az to dotahnes do konce! :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 31 srp 2016, 13:05 
Offline
Kecálek

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 133
Has thanked: 4 times
Been thanked: 58 times
V te dlooouhe rade zajemcu uz jsem taky, ze Martine? Mohla by treba delka ve fronte zacit zkracovat delku casu doladovani? ;-)
Jinak ty soucastky uz mam v supliku taky docela dlouho ulozene, tak doufam, ze je pak najdu.

_________________
Sharp MZ-800+RD+QD+FDD+RS232+plotter, MZ-1500, MZ-2500, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 31 srp 2016, 15:17 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 790
Bydliště: Kurim
Has thanked: 271 times
Been thanked: 234 times
No jo no, kdyz ted zase frcej Sharpy ;-) Ale neboj, jses na uplne nejhornejsim miste ve fronte. Ani jsem jeste neosadil ty Sord carty, chjo.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 31 srp 2016, 22:41 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:34
Příspěvky: 263
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 92 times
Been thanked: 32 times
Neruste, ted ma Martin X68k obdobi ;-).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 zář 2016, 07:19 
Offline
Kecálek

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 133
Has thanked: 4 times
Been thanked: 58 times
X68k obdobi bych zakazal. Je to od 8-mi bitu prilis daleko. Maximalne bych tak jeste povolil "ADD HL, DE", ale jen obcas ;-)
I kdyz, dobre, nejsem moc militantne zalozeny, nechte si je. Ale ... nezdrzujte s tim furt! :-D

_________________
Sharp MZ-800+RD+QD+FDD+RS232+plotter, MZ-1500, MZ-2500, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 zář 2016, 07:47 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1090
Has thanked: 38 times
Been thanked: 154 times
Mikes21 ja to vidim trosku jinak. Nase MZ800 jsou moc dokonale a proto v zapadni Evrope neni moc nadsencu oproti napr. MZ80A. Ja mam rad X68, protoze ukazuje co bylo mozne udelat v roce 1987. Sice to stalo jako hodne nadupane auto ale technicky to bylo mozne vyrobit. Sice X68 je jasne hw orientovany na arkady a proto je to tak i vytorene. Ale i Unix tam bezi.

Jinak k Martinovi. Nedela jen X68. Je ted otevreny jiny 8bitovy projekt a na OCP mi bude predavat nejake soucastky pro nej. Takze i klasicka 8-bit skola bude mit co cist na jeho blogu.

Skoda ze urcite fotky se nedaji zverejnit, protoze jeho manzelka musi mit nervy ze zeleza, kdyz prijede Fedex a prebira zbozi. Moje by to asi nezvladla.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 čer 2017, 10:40 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 187
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 8 times
Než budou ve velkém k mání PCB pro MK14, tak si krátím čas sháněním RAM, narazil jsem na tohle MHB6561, pinově to sedí, až na označení pinu 9. Tesla má /STB a 2111 OD. Podle diagramů je tam rozdíl v tom, že 2111 asi nepoužívá OD pro zápis. nebo se pletu?

//jinak MHB6561 má Buček po 35,- kč

/// tak bohužel bez úpravy řízení zápisu to chodit nebude.Je to synchronní RAM a potřebuje zastrobovat pro zápis


Přílohy:
IMG_2585.JPG
IMG_2585.JPG [ 122.25 KiB | Zobrazeno 611 krát ]

_________________
TEMS-49, PMI-80, ZXspectrum+, TI58
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 čer 2017, 06:57 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 187
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 8 times
MHB6561 by asi chodila, ale dle současného routování na Martinově desce by se musely dva spoje škrábnout a přidat 2 pull-up odpory a 4 diody na přičtení /W k /E

_________________
TEMS-49, PMI-80, ZXspectrum+, TI58


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 čer 2017, 07:23 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 790
Bydliště: Kurim
Has thanked: 271 times
Been thanked: 234 times
To si pak klidně proškrábni a předrítuj, lidi na tom dost tvořili, ale já to budu držet v co největší replikovosti. Zaseklé je to momentálně na tom, že bych rád desku ISSUE II překopal na ISSUE V, mám nachystané repliky desek kazeťáku, VDU a programátoru PROM a na paměti SRAM a PROM mám adaptér, kde se dají použít obvyklejší tipy. Dilema je, zda aktuálně použité mikrospínače nahradit jinými tlačítky, které by pasovaly do desky ISSUE V, protože bych rád desku držel jako repliku.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 čer 2017, 07:59 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 187
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 8 times
Jasně, držet repliku je na 1. místě. Asi zespodu prodrátuju něco takovýho, no a ta 2 hradla jsou už tam, dosud nezapojena, takže jen dioda, odpor a kondík. Navíc potřebné signály se pletou přímo pod nohama nezapojených hradel.

Citace:
mám nachystané repliky desek kazeťáku, VDU


Já mám takový plán, jak dostat data do paměti, bez zásahu do HW a SW samotné desky, využít konektoru pro externí klávesnici a přes matici spínačů nějakým jednočipem nahrát sekvenci stisků kláves a naprogramovat na to nějaký kompilátor pro PC.


Přílohy:
rw3.png
rw3.png [ 3.02 KiB | Zobrazeno 543 krát ]

_________________
TEMS-49, PMI-80, ZXspectrum+, TI58
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 čer 2017, 20:15 
Offline
Kecálek

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 133
Has thanked: 4 times
Been thanked: 58 times
Proc programovat kompilator, ASxxxx Assemblers nebo TASM by to mel zvladat?
Jinak soucastky uz mam v supliku dlouho a desky periferii osazene taky... co Martine? Byla by ISSUE V? Vypada to, ze zajemcu pribyva ;-)
S tim nahravanim programu pres klavesnici, by to mohl byt dobry napad. Me zase napadlo udelat malou redukci na PROM/RAM a pouzit jednocip jako loader a emulator pameti. Ani bych to neresil pro nejake velke kapacity, tak 1/2kB by stacilo.

_________________
Sharp MZ-800+RD+QD+FDD+RS232+plotter, MZ-1500, MZ-2500, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 čer 2017, 21:08 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 187
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 8 times
Měl jsem na mysli kompilátor z HEX do klávesových sekvencí

_________________
TEMS-49, PMI-80, ZXspectrum+, TI58


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz