OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Tlsk Mln 2019

Právě je 06 pro 2019, 08:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 30 dub 2019, 11:28 
Offline
Kecka

Registrován: 31 led 2017, 09:50
Příspěvky: 26
Bydliště: Baťovo zahradní město
Has thanked: 3 times
Been thanked: 44 times
Jelikož mi tu chybí téma na Commodore PET (asi je v ČR mnoho lidí nevlastní?) dovolil jsem si dotaz hodit sem. C 8296 mám funkční i s kabely pro floppy a tiskárnu.
Mechaniku 8250LP bych rád zprovoznil. Z původního stavu, kdy byla floppy rozebrána skoro na prvočinitele (zachráněno těsně před rozebráním), jsem se dostal do (předpokládám) polofunkčního stavu, kdy error code hlásí chybu ROM $C000-$DFFFF.
Komponenta je to 901887-01 ROM DOS 2.7, Je to 24pinová eprom 2364

Obraz bin zde: http://www.zimmers.net/anonftp/pub/cbm/ ... 887-01.bin
Něco o případné náhradě se píše tady: http://sleepingelephant.com/ipw-web/bul ... php?t=8320
nebo o 2364 tady: https://ist.uwaterloo.ca/~schepers/roms.html

Nevím jestli se ta původní dá přeprogramovat, nebo je lepší tam dát nějakou náhradu.
Nemám (zatím) zkušenost s programováním eprom. Rád bych tedy poprosil někoho znalého o radu, eventuálně pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 30 dub 2019, 14:01 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 12:29
Příspěvky: 1560
Bydliště: Praha
Has thanked: 227 times
Been thanked: 305 times
A je tam určitě eprom - jako s okýnkem ?
Jinak náhrada jedině nějakým adaptérem/redukcí. Tedy použít pak třeba 2764 či 2864 apod.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 30 dub 2019, 14:15 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 31 kvě 2017, 11:58
Příspěvky: 597
Bydliště: Ostravsko
Has thanked: 50 times
Been thanked: 86 times
Schema adaptéru pro nahrazení původní prom 2364 pomocí eprom 2764
http://blog.worldofjani.com/?p=757

pcb adapteru:
https://www.pcbway.com/project/sharepro ... bbel_.html

Nebo nahradit prom 2364 pomoci eeprom adapterem
https://www.sellmyretro.com/offer/details/36272

_________________
....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 30 dub 2019, 19:08 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 22:24
Příspěvky: 453
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 7 times
Been thanked: 109 times
V 8250LP by měla být PROM, alespoň v té mé je čip bez okna a snad ani nemá programovací vývod.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 01 kvě 2019, 20:31 
Offline
Kecka

Registrován: 31 led 2017, 09:50
Příspěvky: 26
Bydliště: Baťovo zahradní město
Has thanked: 3 times
Been thanked: 44 times
Stávající PROM, která tam je, je bez okýnka. Chápu li správně, je potřeba sehnat eprom 2764, naprogramovat a udělat adaptér. Kdyžtak mne prosím opravte, jestli je nějaká elegantnější varianta. Každopádně díky za dosavadní rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 01 kvě 2019, 20:50 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 22:24
Příspěvky: 453
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 7 times
Been thanked: 109 times
skov píše:
je potřeba sehnat eprom 2764, naprogramovat a udělat adaptér. Kdyžtak mne prosím opravte, jestli je nějaká elegantnější varianta.

Snad jen koupit už hotový.
Desku https://www.ebay.com/itm/NEW-2364-PROM-ADAPTER-PCB-WITH-27XXX-ROM-for-VIC20-C64-1541-drives-/113662795470
(zdroj na githubu https://github.com/SukkoPera/Open2327RomAdapter/blob/master/README.md).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore PET - Floppy 8250LP
PříspěvekNapsal: 01 říj 2019, 21:41 
Offline
Kecka

Registrován: 31 led 2017, 09:50
Příspěvky: 26
Bydliště: Baťovo zahradní město
Has thanked: 3 times
Been thanked: 44 times
Mac tedy vyrobil náhrady 2364, obě dvě, nicméně nakonec se oprava nezdařila. Blinking error code je momentálně asi 1x (zero page) podle http://www.devili.iki.fi/Computers/Comm ... html#Flash, ale blikne k tomu i drive 1, což mi do tabulky moc nezapadá.

No tak mám dotaz, jestli je zde někdo, kdo to vůbec má, resp. jestli by to někdo dokázal dát dohromady?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz