OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 17 pro 2018, 03:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 07 led 2016, 20:35 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 1017
Bydliště: Praha
Has thanked: 96 times
Been thanked: 227 times
looke píše:
Springy píše:
zkusím na tom zapracovat... tak jak tak se budu muset začít učit s Macem jako takovým...


toho se neboj, na to se tes :)) jak OS Classic tak OS X jsou hodne vymakany a privetivy systemy...


JJ, dneska mi ten vymakaný a přívětivý systém spadnul jen dvakrát, podruhé byl dokonce tak hodný, že se hroutil dost pomalu, aby se dalo stihnout uložit práci :twisted:
(je to dědeček s 10.4.11, musím uznat, že novější stroje s 10.7.5 už jsou celkem bez problémů)

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 08 led 2016, 13:44 
Offline
Kecálek

Registrován: 21 říj 2013, 08:25
Příspěvky: 247
Has thanked: 100 times
Been thanked: 87 times
Já mám pocit že Mac nerozlišoval zda je disk boot či né. Podle mého se vše formátovalo stejně a pokud disk obsahuje systémový kufr a finder, Mac z něho nastartuje. Jediný co se pak rozlišovalo a to myslím až od OS8.1 byl formát HFS+, kde ho starší systémy neuměly přečíst.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 08 led 2016, 13:49 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 759
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 653 times
Been thanked: 50 times
Takže teoreticky, kdybych si třeba v Baziliškovi nainstaloval 7.5.3ky podle návodu na youtubu na CFku, kterou bych pak do Maca připojil přes SCSI/IDE redukci, tak by to mohlo fungovat, ne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 08 led 2016, 13:58 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:03
Příspěvky: 706
Bydliště: Praha
Has thanked: 143 times
Been thanked: 66 times
Springy píše:
Takže teoreticky, kdybych si třeba v Baziliškovi nainstaloval 7.5.3ky podle návodu na youtubu na CFku, kterou bych pak do Maca připojil přes SCSI/IDE redukci, tak by to mohlo fungovat, ne?


imho, pokud by se redukce hlasila systemu jako SCSI disk, tak jo…

_________________
Zeman Putin's slut...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 08 led 2016, 14:01 
Offline
Kecálek

Registrován: 21 říj 2013, 08:25
Příspěvky: 247
Has thanked: 100 times
Been thanked: 87 times
Myslím že ano, pokud disk v Baziliškovi uvidíte a naformátujete, tak na realném železe by problém být neměl...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 08 led 2016, 14:02 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:03
Příspěvky: 706
Bydliště: Praha
Has thanked: 143 times
Been thanked: 66 times
vanthomas píše:
looke píše:
Springy píše:
zkusím na tom zapracovat... tak jak tak se budu muset začít učit s Macem jako takovým...


toho se neboj, na to se tes :)) jak OS Classic tak OS X jsou hodne vymakany a privetivy systemy...


JJ, dneska mi ten vymakaný a přívětivý systém spadnul jen dvakrát, podruhé byl dokonce tak hodný, že se hroutil dost pomalu, aby se dalo stihnout uložit práci :twisted:
(je to dědeček s 10.4.11, musím uznat, že novější stroje s 10.7.5 už jsou celkem bez problémů)


cim ho mucis? ;oD je pravda, ze 10.4.11 jsem mel naposledny na iMacu G3, od G4ky pouzivam 10.5… A ten mi prisel uz hodne stabilni, nerozhodily ho ani flashove weby… i kdyz par sedych obrazovek samozrejme bylo...

_________________
Zeman Putin's slut...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: System 7 - manuál, nebo tak?
PříspěvekNapsal: 08 led 2016, 16:03 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 1017
Bydliště: Praha
Has thanked: 96 times
Been thanked: 227 times
looke píše:
cim ho mucis? ;oD je pravda, ze 10.4.11 jsem mel naposledny na iMacu G3, od G4ky pouzivam 10.5… A ten mi prisel uz hodne stabilni, nerozhodily ho ani flashove weby… i kdyz par sedych obrazovek samozrejme bylo...


Pro Tools HD 7.4... Je to dual G5, novější systém tam nejde dát kvůli některým pluginám těch Pro Tools...

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz