OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 19 říj 2017, 11:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 27 čer 2016, 09:33 
Online
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:32
Příspěvky: 241
Bydliště: Kladno
Has thanked: 14 times
Been thanked: 48 times
Zdravím všechny,

jelikož jsem chtěl testovat moje rozdělané aplikace na skutečném Amiga 1200 železe, vytáhl jsem o víkendu svou Amigu 1200 ze skříně. Modlil jsem se aby vůbec po takové dlouhé době naběhla (asi 6 let od posledního zapnutí, a před tím 5 let :D ), naštěstí vše funguje jak má, a mimo vzhledu je vše OK.

Dal jsem do Amigy CF kartu (4GB) a šel jsem instalovat systém 3.1. Partition šel vytvořit na CF hladce, ale při instalaci vlastního systému instalace spadla s chybou instalačního scriptu. Na ploše vidím nově složku "Workbench", a disk "Work". Po rebootování Amiga naskočila do CLI, takže z CF bootuje. Při zadání SYS: vydím nějaké systémové složky. Při zadání HD0 / HD1 disk nevidím. Prostě jakoby se data z instalační diskety ne a ne uložit na CF. Pomocí DW jsem nakopiroval do SYS data bez problémů, takže zapisovat na CF jde.

Naposledy jsem instaloval systém do WinUAE, kde to proběhlo vpořádku. Ale protože skutečnou Amigu jsem naposled instaloval před 10 ti lety, a to ještě bylo na HDD o velikosti desítek MB, potřeboval bych radu. Co si o tom myslíte? :) Nemůže to souviset s "extrémní" velikostí CF karty? Musím změnšit partition nebo něco takovýho? :)

_________________
>> Amiga 1200, ZX Spectrum+, Didaktik Gama, LnxSpectrum, LnxTracker, https://www.ilnx.cz <<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 27 čer 2016, 09:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1061
Bydliště: Praha
Has thanked: 68 times
Been thanked: 139 times
S jakou chybou instalacniho skriptu to spadlo ? Neco konkretniho? Instaloval jsi to z disket ? Na tu CFku staci nakopirovat funkcni system ve WinUAE, ja uz na skutecne Amize vlastne neinstaluji, mam to pripravene ve WinUAE a jen to kopiruju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 27 čer 2016, 09:40 
Offline
Kecálek

Registrován: 21 říj 2013, 08:25
Příspěvky: 200
Has thanked: 68 times
Been thanked: 70 times
Jen maličkost, disky se u amigy pojmenovávají DH0, DH1...diskety DF0, DF1..atd...ale to asi víš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 27 čer 2016, 10:01 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1061
Bydliště: Praha
Has thanked: 68 times
Been thanked: 139 times
mmartinka píše:
Jen maličkost, disky se u amigy pojmenovávají DH0, DH1...diskety DF0, DF1..atd...ale to asi víš.


Hard disky muze pojmenovat (v HDtoolboxu nebo nebo necem jinem) jakkoliv, treba BOND007 a bude to fungovat. Treba SCSI se zase pojmenovavaji SDH0 a podobne, na tom jmene nezalezi, tedy u Lanexe zalezi spis na tom, co tam skutecne zadal, muze to byt prave DH0, ale jeho problem to nevyresi. Nenapsal moc veci, podle kterych by se dala urcit pricina problemu. Myslim ze ma nejspis vadnou disketu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 27 čer 2016, 10:42 
Online
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:32
Příspěvky: 241
Bydliště: Kladno
Has thanked: 14 times
Been thanked: 48 times
Diskety jsou OK ;-) zkoušel jsem dokonce dvě různé sady instalačních disket. Stejný výsledek. Název HD0/DH0 jsem si prohodit mohl, nicméně v DW commanderu jsou zařízení na tlačítkách. Přesnou chybu napíšu až dorazím domů, celý proces zopakuju. V nejhorším tu CF vyndám, a udělám to přes WinUAE. Raději bych ale instalaci čistou na Amize... pro ten pocit ;-)

Jaký největší disk umí vlastně OS 3.1 obsloužit?

_________________
>> Amiga 1200, ZX Spectrum+, Didaktik Gama, LnxSpectrum, LnxTracker, https://www.ilnx.cz <<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 27 čer 2016, 10:49 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1061
Bydliště: Praha
Has thanked: 68 times
Been thanked: 139 times
Tak jak je, tak 2GB.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 27 čer 2016, 11:27 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6247
Bydliště: Praha
Has thanked: 746 times
Been thanked: 735 times
Na toto téma bylo napsáno nemálo návodů. Nicméně 4GB je celkem zbytečné na nějaké pokusování. Klidně se na plnou kapacitu vyprdni a udělej si jen jeden 512MB oddíl. Na otestování aplikací to stačí a pokud je ta A1200 jen v základu, tak alespoň ušetříš cennou RAM, která by se jinak alokovala pro buffery dalších oddílů. Po vytvoření oddílu nabootuj z Workbench diskety a naformátuj ho. Jméno třeba System :-). Nakopíruj obsah WB diskety na HDD a to by mělo pro začátek a pokusy stačit. Obsah zbývajících disket si můžeš ručně (ale nemusíš) dokopírovat kdykoliv později.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 27 čer 2016, 12:48 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1061
Bydliště: Praha
Has thanked: 68 times
Been thanked: 139 times
Lanex píše:
Jaký největší disk umí vlastně OS 3.1 obsloužit?


Ja jsem si nevsiml, ze jsi udelal oddil 4GB. To je bohuzel problem, i kdyz ve tvem pripade to nemusi byt ta spravna pricina, nicneme pozdeji by se to zhroutilo. Oddil vytvorit jde a dlouhou dobu to vypada funkcni, ale pri vetsim zaplneni se ti zacnou data prepisovat a cely disk se zhrouti. Kdyby jsi chtel pouzit celou kapacitu, tak nejlepsi cesta vede pres PFS3.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 27 čer 2016, 13:07 
Online
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:32
Příspěvky: 241
Bydliště: Kladno
Has thanked: 14 times
Been thanked: 48 times
Díky všem za rady. Vyzkouším.

Nejdřív stáhnu velikost partitionu a uvidim. 4GB jsem kupoval, protože tam zrovna menší neměli :) Myslím že se mě to ani na velikost partitionu při instalaci neptalo.

Jenom překopírovat disketu na DH0 se mi uplně nechce. Chtěl bych čistou kompletní instalaci :)

_________________
>> Amiga 1200, ZX Spectrum+, Didaktik Gama, LnxSpectrum, LnxTracker, https://www.ilnx.cz <<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 27 čer 2016, 13:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1032
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 157 times
Been thanked: 357 times
CF 4GB je v pohodě, jen ji musíš rozdělit na 2 partitiony 2GB pod FFS a nastavit maxtransfer 0x1FE00

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 27 čer 2016, 13:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1061
Bydliště: Praha
Has thanked: 68 times
Been thanked: 139 times
A masku 0x7FFFFFFE.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 19 lis 2016, 12:44 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:39
Příspěvky: 65
Has thanked: 16 times
Been thanked: 7 times
Prosím o radu. Chtěl jsem si nainstaloval české prostředí (ATO) do os 3.1 clasic workbench - instalace proběhla, ale po restartu už vidím jen okno (screen).

Zkoušel jsem normálně opětovně reinstall z disket, ale problém trvá. Lze to nějak nějak jednoduše vyřešit? Nerad bych se s tím vším babral (náročnější instalace clasicu) odznova :-(


Screen mi nelze upnout. Píše se tam:

<< Iprefs>> Program failed (error #80000003). Wait for disk activity to finish.

Jedná se o holou A600 s 2,5 hdd. Když nabootuju z wb diskety, už ani nevidím pcmcia kartu.

_________________
AMIGA PC PSX PS2 PS3 PS4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 19 lis 2016, 15:34 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:39
Příspěvky: 65
Has thanked: 16 times
Been thanked: 7 times
Vyřešeno, po roce jsem to (instalace cwb) podstoupil znova. Docela mi trvalo si vzpomenout na postup. Myslím ze se na české prostředí vykašlu. Omlouvám se za zmatky a zbytečné příspěvky.

_________________
AMIGA PC PSX PS2 PS3 PS4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace OS 3.1
PříspěvekNapsal: 19 lis 2016, 16:36 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6247
Bydliště: Praha
Has thanked: 746 times
Been thanked: 735 times
Je dost dobře možné, že CWB se české prostředí nemusí líbit (přecijen není to WB, jestli si dobře vybavuju - nepoužívám ho - CWB je tak trochu ScalOS nebo tak nějak, ne? ). Co by měl určitě CWB přežít, tak to jsou české fonty a nastavení keymapy. Čili alespoň česky ti to psát bude.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz