OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Tlsk Mln 2019

Právě je 08 pro 2019, 23:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 20 říj 2013, 13:34 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:23
Příspěvky: 1461
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 321 times
Been thanked: 538 times
Tak mozna Prober zrovna upravoval portal.
http://www.amigaportal.cz/ke-stazeni/ca ... a-prirucky
Me to jede. Když tak mam ty pdf na disku.

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 20 říj 2013, 13:47 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 20:01
Příspěvky: 180
Has thanked: 301 times
Been thanked: 21 times
Na stiahnutie v PDF su tu:

http://www.amigaportal.cz/ke-stazeni/ca ... a-prirucky

ako jednotlive strany online (aj s knihou postavte si virus) zase tu:

http://www.amigaportal.cz/knihovna/prirucky/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 20 říj 2013, 13:51 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 20:01
Příspěvky: 180
Has thanked: 301 times
Been thanked: 21 times
zz_indigo píše:
ja po kliknuti na stiahnutie mam chybu 500.

Este ze som si spravyl vlastny ;-)


Spravil si aj knihu Postavte si Virus do PDF ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 20 říj 2013, 16:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 10:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
voodoo píše:
zz_indigo píše:
ja po kliknuti na stiahnutie mam chybu 500.

Este ze som si spravyl vlastny ;-)


Spravil si aj knihu Postavte si Virus do PDF ?


nie. programovat amigu zatial nechcem. preco? chel by si?

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 20 říj 2013, 21:52 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 20:01
Příspěvky: 180
Has thanked: 301 times
Been thanked: 21 times
Ak by si mal cas, privital by som tu knihu aj ako PDF. Musim povedat, ze tie online verzie mi moc nevyhovuju ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 20 říj 2013, 22:05 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 10:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
voodoo píše:
Ak by si mal cas, privital by som tu knihu aj ako PDF. Musim povedat, ze tie online verzie mi moc nevyhovuju ;)

ale bacha ak to spravym z tych obrazkou tak sa v tom neda vyhladavat. OCR-kom to pretahovat nebudem.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 21 říj 2013, 22:13 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 20:01
Příspěvky: 180
Has thanked: 301 times
Been thanked: 21 times
To je v pohode, ale bude to ako jedna kniha. Vyhladavanie neriesim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 22 říj 2013, 17:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 10:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
voodoo píše:
To je v pohode, ale bude to ako jedna kniha. Vyhladavanie neriesim.

nieco sa deje nejak mi to nechce stahovat. Stiahne polku a potom sa sekne

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 22 říj 2013, 19:05 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 20:01
Příspěvky: 180
Has thanked: 301 times
Been thanked: 21 times
Tak si usetris robotu ;) . Uz je nahodena ako PDF aj na amigaportal.cz:

http://www.amigaportal.cz/ke-stazeni/it ... e-si-virus


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 22 říj 2013, 20:11 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8396
Bydliště: Praha
Has thanked: 1189 times
Been thanked: 1001 times
Jojo, i Virus je na Portále. Jen jsem si všiml drobnosti - zatímco jsem image-stránky prohlížel předevčírem naprosto čisté a vhodné k OCR, včera na nich už byl vodotisk - co to?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 22 říj 2013, 21:45 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 10:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
misticjoe píše:
Jojo, i Virus je na Portále. Jen jsem si všiml drobnosti - zatímco jsem image-stránky prohlížel předevčírem naprosto čisté a vhodné k OCR, včera na nich už byl vodotisk - co to?


Asi si niekdo vsimol ze som stiahol uzivatelsku prirucku A600 nejak rychlo.

Vodotisku sa lahko zbavys:

Z vodotiskom
http://www.amigaportal.cz/knihovna/zp-c ... .jpg&q=75&wmk=watermark&dsp=Protected%20view&check=b8045c69861f5002d15c91cb7df6d6d4b50b2e48

Berz:
http://www.amigaportal.cz/knihovna/zp-c ... .jpg&q=75&dsp=Protected%20view&check=b8045c69861f5002d15c91cb7df6d6d4b50b2e48

Asi sa prober hral. Ij to co je v druhom linku inverzne je navyse. aj bez toho to ide. Problem je len ze to ide nejak dlho. V tom PHP nierco bude lebo predtym to slo ako vyno teraz sa obrazok zacne stahovat potom to sekne a nakoniec mi wget padne. Vyzera to na nejaky test ktory nakoniec naschval odvali konexiu.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 23 říj 2013, 15:38 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:15
Příspěvky: 1729
Bydliště: Brno
Has thanked: 440 times
Been thanked: 139 times
Potřeboval bych přes WBPattern dát ve Workbenchi (ROM 3.1) do pozadí okna obrázek. Je mi jedno jaký, jen aby tam něco bylo (né 1 barva :)). Předpokladám, že je v tomhle případě potřebný formát LBM. Je nějaká stránka, kde se něco dá stáhnout? Trochu jsem pátral, ale bezvýsledně. Popřípadě něco prosím nahodtě a já si vyberu :) Zde budu muset použít jiný pozdrav...

:A

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 23 říj 2013, 15:42 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8396
Bydliště: Praha
Has thanked: 1189 times
Been thanked: 1001 times
Nevím, jestli jsou někde ke stažení přímo LBM pozadí do WB (určitě ano, jen se mi to nyní nechce moc hledat). Každopádně si můžeš udělat i vlastní a do LBM je konvertovat:
http://ilnx.cz/?q=node/5
Jako dodatek připomenu, že když si z aminetu stáhneš a nainstaluješ příslušné datatypy (PNG, JPG, BMP, atd.), tak můžeš mít pozadí i v jiném grafickém formátu.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 23 říj 2013, 16:17 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 22:45
Příspěvky: 355
Bydliště: Brno
Has thanked: 77 times
Been thanked: 72 times
IFF-ILBM je nejvhodnější, na Aminetu se toho bude určitě válet mraky. Vyhledej něco jako Magic WB patterns (prostě malé IFF obrázky, nejlépe opakovatelné-navazující v málo barvách, tedy takové co se rychle zobrazí a sežerou minimum CHIPky). Sám mám nějaký klasický Marble v 8mi barvách v rozlišení 64x64, pač to pak vypadá opravdu lépe, když je tapeta i v okně.

http://aminet.net/pix/back

_________________
http://jack.untergrund.net [ Obrázek A500+ Obrázek A600 ObrázekA1200 ObrázekA1200T Obrázek A2000 ObrázekA4000 ObrázekA4000T ObrázekMac Mini G4 ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AmigaOS
PříspěvekNapsal: 23 říj 2013, 16:52 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:15
Příspěvky: 1729
Bydliště: Brno
Has thanked: 440 times
Been thanked: 139 times
Jen jak jsem psal na AP ohledem AmigaDOSu, že jde vytáhnout 8 jakýchkoliv barev z celkové palety tak tá první barva je vlastně barva pozadí. V ClassicWB mám pozadí okna ve WB s barevným přelivem. Teoreticky bych tedy měl mít možnost pomocí téhle první barvy vrátit to, co bylo na pozadí, pokud něco do okna WB programováním dám. Converter od Lanexe jsem nějak nepobral. LBM formát nenašel (zkusil jsem něco uložit v AGA verzi a zobrazit to ve WB a špatný formát), pod Vistou se to seká. Na ten Aminet ještě kouknu :)

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz