OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 12 pro 2018, 17:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 08 led 2016, 20:52 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 749
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Vedel by mi niekto poradiť ako v DOSBoxe rozbehať Tunnelera tak, aby nemal rozsypanú grafiku?

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 09 led 2016, 00:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1706
Bydliště: Brno
Has thanked: 410 times
Been thanked: 138 times
To vypadá zajímavě, takový mobilní scorched 2 :D

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 09 led 2016, 08:07 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 1624
Has thanked: 66 times
Been thanked: 280 times
Jde udělat screenshot? Můj z bestoldgames.net funguje bez problému (DOSBox v0.74 + Slax):

Příloha:
tunneler_003.png
tunneler_003.png [ 4.82 KiB | Zobrazeno 5102 krát ]


TUNNELER.EXE 39552B 1991-02-28

Pokud tedy nemyslíš ty poruchy obrazu když ti dochází palivo, to je schválně!

_________________
"When I designed Voyager, I did it on an Apple II with 48K of memory, and I wrote my own Basic program." - Burt Rutan
Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 09 led 2016, 15:51 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 749
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Prikladám.

Mám ten istý súbor.


Přílohy:
tunneler.png
tunneler.png [ 15.81 KiB | Zobrazeno 5076 krát ]

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 09 led 2016, 22:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 1624
Has thanked: 66 times
Been thanked: 280 times
Podobně mi zlobí BRICKS.EXE, musím pro něj nastavit machine=CGA, jinak bliká.

Takhle vypadá můj konfigurák:
Kód:
[sdl]
fullscreen=true
fulldouble=false
fullresolution=original
windowresolution=original
output=surface
autolock=true
sensitivity=100
waitonerror=true
priority=higher,normal
mapperfile=mapper-0.74.map
usescancodes=true

[dosbox]
language=
machine=svga_s3
captures=capture
memsize=32

[render]
frameskip=1
aspect=false
scaler=normal2x

[cpu]
core=auto
cputype=pentium_slow
cycles=max
cycleup=10
cycledown=20

...

[dos]
xms=true
ems=true
umb=true
keyboardlayout=auto

Řádky s #komentáři jsem vynechal, stejně jako nastavení zvuku.

_________________
"When I designed Voyager, I did it on an Apple II with 48K of memory, and I wrote my own Basic program." - Burt Rutan
Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 10 led 2016, 10:03 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 749
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Nastavil som to cez DBGL ako máš uvedené a nepomohlo. Toto isté mi ale robilo aj kedysi pred rokmi v DOSe. Vtedy som si myslel, že či to nie je znakovou sadou CP852. Takže mám tam 852 ako som písal. No a nakoniec sa mi to podarilo spraviť. Treba nastaviť pred štartom spustenie príkazu KEZB US 437. Ešte mám v DOSBoxe ten istý problém s klávesnicou čo minule. Aj som to riešil, ale čo je zvláštne, nepomohlo. Niektoré klávesy jednoducho nereagujú. Ale to už nejako spravím. Keď sa to podarilo vtedy, podarí sa aj teraz.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 10 led 2016, 10:16 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1706
Bydliště: Brno
Has thanked: 410 times
Been thanked: 138 times
Nemůže ten problém dělat ovladač grafické karty?

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz