OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 18 srp 2018, 17:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 08 led 2016, 20:52 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 739
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Vedel by mi niekto poradiť ako v DOSBoxe rozbehať Tunnelera tak, aby nemal rozsypanú grafiku?

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 09 led 2016, 00:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1675
Bydliště: Brno
Has thanked: 402 times
Been thanked: 126 times
To vypadá zajímavě, takový mobilní scorched 2 :D

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 09 led 2016, 08:07 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 1435
Has thanked: 58 times
Been thanked: 247 times
Jde udělat screenshot? Můj z bestoldgames.net funguje bez problému (DOSBox v0.74 + Slax):

Příloha:
tunneler_003.png
tunneler_003.png [ 4.82 KiB | Zobrazeno 4372 krát ]


TUNNELER.EXE 39552B 1991-02-28

Pokud tedy nemyslíš ty poruchy obrazu když ti dochází palivo, to je schválně!

_________________
Když lékař zkazí operaci, jde sedět, do vězení ho pošlou soudci.
Když někdo spáchá vážnou nehodu, jde sedět, pošlou ho tam soudci.
Když něco zkazí soudce, tak měl jiný právní názor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 09 led 2016, 15:51 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 739
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Prikladám.

Mám ten istý súbor.


Přílohy:
tunneler.png
tunneler.png [ 15.81 KiB | Zobrazeno 4346 krát ]

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 09 led 2016, 22:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 1435
Has thanked: 58 times
Been thanked: 247 times
Podobně mi zlobí BRICKS.EXE, musím pro něj nastavit machine=CGA, jinak bliká.

Takhle vypadá můj konfigurák:
Kód:
[sdl]
fullscreen=true
fulldouble=false
fullresolution=original
windowresolution=original
output=surface
autolock=true
sensitivity=100
waitonerror=true
priority=higher,normal
mapperfile=mapper-0.74.map
usescancodes=true

[dosbox]
language=
machine=svga_s3
captures=capture
memsize=32

[render]
frameskip=1
aspect=false
scaler=normal2x

[cpu]
core=auto
cputype=pentium_slow
cycles=max
cycleup=10
cycledown=20

...

[dos]
xms=true
ems=true
umb=true
keyboardlayout=auto

Řádky s #komentáři jsem vynechal, stejně jako nastavení zvuku.

_________________
Když lékař zkazí operaci, jde sedět, do vězení ho pošlou soudci.
Když někdo spáchá vážnou nehodu, jde sedět, pošlou ho tam soudci.
Když něco zkazí soudce, tak měl jiný právní názor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 10 led 2016, 10:03 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 739
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Nastavil som to cez DBGL ako máš uvedené a nepomohlo. Toto isté mi ale robilo aj kedysi pred rokmi v DOSe. Vtedy som si myslel, že či to nie je znakovou sadou CP852. Takže mám tam 852 ako som písal. No a nakoniec sa mi to podarilo spraviť. Treba nastaviť pred štartom spustenie príkazu KEZB US 437. Ešte mám v DOSBoxe ten istý problém s klávesnicou čo minule. Aj som to riešil, ale čo je zvláštne, nepomohlo. Niektoré klávesy jednoducho nereagujú. Ale to už nejako spravím. Keď sa to podarilo vtedy, podarí sa aj teraz.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox - Tunneler - grafika
PříspěvekNapsal: 10 led 2016, 10:16 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1675
Bydliště: Brno
Has thanked: 402 times
Been thanked: 126 times
Nemůže ten problém dělat ovladač grafické karty?

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz