OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

HVDOSdev2019!

Právě je 21 srp 2019, 11:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 08 zář 2015, 12:14 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:23
Příspěvky: 370
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 119 times
Tak jsem se pustil do emulace na rpi2.

První přišla na řadu Amiga.
OS 3.1 je nainstalovaný a již jsem spustil první gamesku, Dune 2.
Teď vyzkouším další a pak ještě zprovoznit ovladač.

Jestli máte někdo zkušenosti, rád vyměním

Můžu vzít na OldComp Party nebo ByteFEST.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 08 zář 2015, 12:55 
Offline
Radil

Registrován: 14 říj 2013, 23:12
Příspěvky: 347
Has thanked: 213 times
Been thanked: 19 times
Fery píše:
Tak jsem se pustil do emulace na rpi2.

První přišla na řadu Amiga.
OS 3.1 je nainstalovaný a již jsem spustil první gamesku, Dune 2.
Teď vyzkouším další a pak ještě zprovoznit ovladač.

Jestli máte někdo zkušenosti, rád vyměním

Můžu vzít na OldComp Party nebo ByteFEST.


ahoj, na party bych to teda videl moc rad...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 08 zář 2015, 22:05 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 21:24
Příspěvky: 312
Has thanked: 9 times
Been thanked: 43 times
Zatím jsem viděl asi 40 různých videí k RasPI2 na youtube, vypadá to s emulacemi
naprosto úžasně.
Pokud vyzkoušíš časem i AtariST, N64.....Atari XL/XE a C64 budu zvědavý na postřehy

_________________
ex-STklub BRNO,SEGA Mega Drive, Sharp MZ 800, ZX emul,Commodore C64 kalkulátory HP/TI/FX, (PSP, PS2, X360)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 08 zář 2015, 22:13 
Offline
Radil

Registrován: 27 zář 2014, 23:56
Příspěvky: 458
Has thanked: 440 times
Been thanked: 225 times
Citace:
Tak jsem se pustil do emulace na rpi2.


Nějaký postup, použitý software, konfigurace a případné zkušenosti se zprovozněním?
Jaký je výsledek?

_________________
ZX Spectrum DELTA, D80, Melodik, XY4150, Aritma 0512
PGP: A6EA 1F93 EF6B D8D1 35AD B6D7 1E79 73E5 1B28 17F9


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 09 zář 2015, 08:05 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:23
Příspěvky: 370
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 119 times
Mám nainstalovaný klasický Rasbian. Nejdříve jsem zkoušel spouštět v grafickém prostředí a to byla tragédie.
Nyní spouštím přímo z konzole a vypadá to lépe. Ještě mi přijde špatný zvuk, musím ještě zjistit, jestli s tím něco nejde udělat.
Vezmu to na OldComp a zkusíme tam co nejvíce doladit a pak sepíšu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 09 zář 2015, 09:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:40
Příspěvky: 1786
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 566 times
Been thanked: 427 times
A co zkusit EmulationStation?
http://emulationstation.org/

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> 12. - 14. 4. 2019 <<<
PL.Atariada.cz >>> 7. - 9. 6. 2019 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 09 zář 2015, 20:09 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 20:13
Příspěvky: 1753
Has thanked: 82 times
Been thanked: 318 times
Fery: máš co dohánět, Malina jede:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GNJdldnwaqs[/youtube]

_________________
Alan Kay: „Java je to nejhorší utrpení co se stalo počítačům od doby MS-DOSu.“


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 09 zář 2015, 20:34 
Nevie niekto o celej cervenej krabicke na RPi2... Mam v cervenej aj RPi1 a chcem aj 2ku... Diky.
Zaroven ako rychlejsie ide ST a XE emulator na RPi2 proti 1?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 09 zář 2015, 20:45 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:23
Příspěvky: 370
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 119 times
To je pouze použitý projekt RetroPie a nacpaný do krabice automatu.
Je to ale trošku neskladné a na převážení na akce docela nevhodné :-)

Škoda, že tam ze sebe dělá borce a neřekne odkazy:
http://blog.petrockblock.com/retropie/

Controller například:
http://www.aliexpress.com/item-img/1-kit-controller-with-joysticks-buttons-power-supply-Jamma-wire-speaker-from-arcade-game-board-mini/32325830165.html


Naposledy upravil Fery dne 09 zář 2015, 21:09, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 09 zář 2015, 20:47 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:23
Příspěvky: 370
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 119 times
Matej píše:
Nevie niekto o celej cervenej krabicke na RPi2... Mam v cervenej aj RPi1 a chcem aj 2ku... Diky.
Zaroven ako rychlejsie ide ST a XE emulator na RPi2 proti 1?


http://rpishop.cz/kategorie/225-oficialni-pi-krabicka-cervenabila.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 10 zář 2015, 11:59 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:23
Příspěvky: 370
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 119 times
Tak jsem připravil i jedno SD a AROSem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 04 úno 2016, 16:33 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:53
Příspěvky: 275
Bydliště: Praha
Has thanked: 69 times
Been thanked: 40 times
Matej píše:
Nevie niekto o celej cervenej krabicke na RPi2... Mam v cervenej aj RPi1 a chcem aj 2ku... Diky.
Zaroven ako rychlejsie ide ST a XE emulator na RPi2 proti 1?


Rozhodne jdi do 2... XL/XE chodi dobře i na Pi1, ale na ST je uz pomala... Jedu RetroPie 3.1 a i to nastaveni ovladacu, zvuk atd - všechno jde-funguje podstatne lepe...

_________________
Atari 2600 7800 600XL 800XL/XE 130XE 320XE 1040STE/STFM LYNX, Sinclair ZX+ QL, Amiga 500 1200, Malina + Nejake to PC navic...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 04 úno 2016, 17:40 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 12:46
Příspěvky: 2198
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 79 times
Been thanked: 154 times
Fery píše:
To je pouze použitý projekt RetroPie a nacpaný do krabice automatu.
Je to ale trošku neskladné a na převážení na akce docela nevhodné :-)

Škoda, že tam ze sebe dělá borce a neřekne odkazy:
http://blog.petrockblock.com/retropie/

Controller například:
http://www.aliexpress.com/item-img/1-kit-controller-with-joysticks-buttons-power-supply-Jamma-wire-speaker-from-arcade-game-board-mini/32325830165.html


a ten contoller jde jde pripojit primo k RP ? nebo je potreba nejaky dalsi zarizeni ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 24 bře 2016, 11:45 
Offline
Kecálek

Registrován: 13 kvě 2013, 15:52
Příspěvky: 145
Has thanked: 5 times
Been thanked: 35 times
Já už mám RB2 nějakej měsíc. Fotka Včera jsem aktualizoval Retropii 3.0 na 3.6 a vyplatilo se. Bezproblémovější konfigurace joypadu, přepracovaný menu, hlasitější zvuk, lepší grafika N64, plynulejší se mi zdá i PSX, Dreambox nešel dříve vůbec. Pokud náhodou někdo RB2 nemáte a chystáte si jí koupit, tak doporučuju sáhnout po RB3. Přece jenom každá špetka výkonu u 3D her je znát. U Super Nintenda nebo Megadrivu je to jedno.

Přímo na stránce pro stažení jsou popsány vylepšení

http://blog.petrockblock.com/retropie/r ... ry-pi-2-2/

_________________
Amiga 1200 HD, Blizzard 1260/50, 16MB RAM, 4GB CF-Ide, Sinclair ZX Spectrum 128K +2B


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raspberry 2
PříspěvekNapsal: 22 čer 2016, 09:09 
Offline
Kecka

Registrován: 27 led 2016, 22:46
Příspěvky: 46
Bydliště: Martin
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Mám navyše malinu Pi2 a rozmýšľam, žeby som si poskladal nejakú portable retropie konzolu.. Napájanie z batérie.. Neviete o nejakom podrobnejsom návode? Budem musieť dokúpiť 3,5" LCD, joystick pad, alebo rozmyslam nad kapacitným keypadom, audio zosilňovač a regulátor napätia.. Ešte niečo?

_________________
commodore 64


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz