OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 01.08.2021, 07:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 175 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 23.10.2019, 10:07 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18.06.2013, 20:26
Příspěvky: 2595
Has thanked: 114 times
Been thanked: 408 times
Rád bych se zeptal: já zkouším RIDE na stroji, který není připojen k internetu - mohla by být ta dokumentace, co teď připojení vyžaduje (FAQ), přibalená k programu v nějaké offline podobě? (PDF..., whatever)

_________________
"Je lepší rozsvítit byť jen malou svíčku, než jen proklínat temnotu." (Konfucius)

www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23.10.2019, 10:14 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1368
Has thanked: 373 times
Been thanked: 451 times
Mohla, vytvořím CHM (boha, to už jsem nevyráběl snad deset let!) :-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23.10.2019, 10:25 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18.06.2013, 20:26
Příspěvky: 2595
Has thanked: 114 times
Been thanked: 408 times
Výborně, předem díky! :thumbup:

_________________
"Je lepší rozsvítit byť jen malou svíčku, než jen proklínat temnotu." (Konfucius)

www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23.10.2019, 11:45 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9293
Bydliště: Praha
Has thanked: 1468 times
Been thanked: 1144 times
Taky uvítám i tu offline verzi, protože "nemusím mít vše konektnuté kvůli pár disketám" :)

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23.10.2019, 13:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1368
Has thanked: 373 times
Been thanked: 451 times
Tak jsem to teď narychlo zbuildil v microsoftím HTML Help Workshopu (bez table-of-contents a indexu).

Ve verzi 1.5 zkusím přijít na to, jak stránky CHM zobrazovat v instanci IE okýnka přímo v aplikaci (tak jako teď web). Aplikace by nejdřív měla testnout internetový spojení a načíst nejnovější stránku z webu a teprv pak šáhnout do lokálního CHM.

Enjoy :-)


Přílohy:
faq.zip [102.74 KiB]
272 krát

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.10.2019, 19:31 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2018, 11:31
Příspěvky: 244
Bydliště: Praha
Has thanked: 0 time
Been thanked: 38 times
tomascz píše:
Ten jsem neznal :lol:

Škoda že 1.4.7.1 vyšla po téhle hlášce, mohl jsem oplatit a použít "And now for something completely different. Jen v krátkosti verze 1.4.7.1 (GitHub)…" :D


Ahojte.
Po otevření této verze mi to píše:Trojan:Win32/Fuerboos.A!cl
:shock:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.10.2019, 21:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1368
Has thanked: 373 times
Been thanked: 451 times
Teď ve mě byla dušička malá.

Zkusil jsem to aktuálním ESETem a ten ani na hloubkový sken nic nepřišel. Pro jistotu jsem zkusil i poslední 1.4.8 a taky nic nenalezeno. Tak nevím - dělá to ještě někomu? :?

Jaký antivir byl použit u tebe? Nemůže to být třeba jenom "preventivní podezření" antiviru?

Obrázek


Edit: Teď jsem trošičku googlil. Tady jsem našel, že to typicky najde Windows Defender (kterej mám u sebe nahrazenej ESETem) a že je to mylný nález (false positive)
Citace:
These so-called "false positives" typically occur due to false entries in malware databases that contain misleading information. Therefore, anti-virus suites end up treating legitimate files as malicious. In this case, the false positive is detected by Windows Defender's artificial intelligence. False positive detection may seem insignificant, however, detected data is removed (anti-virus suites permanently delete files). Therefore, false positives can lead to loss of important data. Fortunately, anti-virus developers update databases frequently and false positives typically do not last long. If you encounter notifications about this threat, immediately update your anti-virus suite. In some cases, databases contain slightly misleading entries. For example, the list of malware files includes legitimate entries, thus resulting in false positive detection. So, there is a small chance that the Trojan:Win32/Fuerboos virus is included. If you are notified of its presence, scan the system with several anti-virus suites to be sure. Remember, however, that only one anti-virus suite should be installed at once. These programs can interfere, resulting in inaccurate scan results.

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.10.2019, 01:22 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2018, 11:31
Příspěvky: 244
Bydliště: Praha
Has thanked: 0 time
Been thanked: 38 times
já tam mám toho defendera, u vyšší verze 1.4.8 mi to nepsalo. Tak mi to přišlo divné a raději jsem to napsal.


Přílohy:
Poznámka 2019-10-28 002128.png
Poznámka 2019-10-28 002128.png [ 39.64 KiB | Zobrazeno 6302 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.10.2019, 07:13 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05.12.2013, 09:01
Příspěvky: 212
Bydliště: Praha
Has thanked: 774 times
Been thanked: 54 times
Mám Kasperskyho a verze 148 nic nehlásí.

_________________
//// ZX Spectrum; ZX Spectrum+; ZX Spectrum 128k; ZX Spectrum 2B; Didaktik D80; Didaktik Melodik; Betadisk; Divide; ZX Diskface Plus B; Sparrow 48K; BDI; NewBetaDisk-css; DigitalTapeRecorder_v2 ////


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.10.2019, 09:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1368
Has thanked: 373 times
Been thanked: 451 times
Tchunass píše:
já tam mám toho defendera, u vyšší verze 1.4.8 mi to nepsalo. Tak mi to přišlo divné a raději jsem to napsal.
Ok, díky za info :-)
Btw, byl nějaký důvod proč ses vrátil k 1.4.7.1? Nějaká chyba v 1.4.8 nebo tak?

Trelix píše:
Mám Kasperskyho a verze 148 nic nehlásí.
A verze 1.4.7.1 z GitHubu je taky ok?

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.10.2019, 10:16 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 3040
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 311 times
Been thanked: 594 times
Tchunass píše:
Po otevření této verze mi to píše:Trojan:Win32/Fuerboos.A!cl
Preletel som to tymito antivirakmi: Eset, Symantec, Microsoft, Avira, DrWeb, Bitdefender, Avast, Kaspersky, McAfee a ani jeden nic nehlasil. Takze to bol len nejaky omyl (false positive) starsieho Defendera a Microsoft to uz medzitym opravil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.10.2019, 12:06 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2018, 11:31
Příspěvky: 244
Bydliště: Praha
Has thanked: 0 time
Been thanked: 38 times
tomascz píše:
Tchunass píše:
já tam mám toho defendera, u vyšší verze 1.4.8 mi to nepsalo. Tak mi to přišlo divné a raději jsem to napsal.
Ok, díky za info :-)
Btw, byl nějaký důvod proč ses vrátil k 1.4.7.1? Nějaká chyba v 1.4.8 nebo tak?


Jen jsem se podíval, otevřel a bylo to. Aktualizace Defendera jsem měl, přesto to ukázalo. Není třeba dělat paniku. Jen jsem to napsal, protože se mi to objevilo. Často se mi to nestává, přesto se může stát, že něco chytnu nebo někdo z nás. Jsem rád, že to byl planý poplach.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29.10.2019, 17:22 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05.12.2013, 09:01
Příspěvky: 212
Bydliště: Praha
Has thanked: 774 times
Been thanked: 54 times
tomascz píše:
...

Trelix píše:
Mám Kasperskyho a verze 148 nic nehlásí.
A verze 1.4.7.1 z GitHubu je taky ok?

RIDE 1471 taktéž OK
:like:

_________________
//// ZX Spectrum; ZX Spectrum+; ZX Spectrum 128k; ZX Spectrum 2B; Didaktik D80; Didaktik Melodik; Betadisk; Divide; ZX Diskface Plus B; Sparrow 48K; BDI; NewBetaDisk-css; DigitalTapeRecorder_v2 ////


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30.10.2019, 12:57 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9293
Bydliště: Praha
Has thanked: 1468 times
Been thanked: 1144 times
Tady, na OldCompu, se viry pro Wokna nešíří... Ale kdybys něco chtěl pro Amigu, stačí říct :-)

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16.11.2019, 12:08 
Offline
Radil

Registrován: 18.10.2013, 15:30
Příspěvky: 263
Bydliště: Oakland, Slovakia
Has thanked: 20 times
Been thanked: 54 times
Je funkcia kopirovania suborov z D80/TRD do TAP plne funkcna? Mne TAPky hlasia "Tape loading error" pri kazdom subore, teda okrem hlaviciek a v RIDE je v okne tapky cervene X v stlpci Checksum (vzdy je tam nula). Verzia 1.4.7.1

_________________
Didaktik Gama | ZX Spectrum 128 | ZX Diskface Quick A | BetaDisk 128C Interface | D40 & D80 | divIDE | Interface M/P | Multiface 128 (GOTDJ) | Gama Breaker | D80mini

"Kvalita a stabilita Windows XP se Microsoftu nevyplatila, stal se takovou temnou připomínkou toho, co se stane, když odvedete svou práci moc dobře."


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 175 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz